Van Barosu'na üye 150 avukat Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) merkezi seçim bürosunu ziyaret etti.

Van Barosu Başkanı Murat Timur, Baro Onursal Başkanı Hüsnü Ayhan ve baroya üye 150 avukat BDP Merkezi Seçim bürosunu ziyaret ederek seçimlerde kendilerine destek vereceklerini belirtti. Baro avukatları, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, BDP İl Başkanı Musa İtah ve kalabalık bir grup tarafından karşıladı.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Bu seçimlerde yerel seçimden çok, genel bir seçim havasıyla yürüdüğünü belirten Kaya, Türkiye'de fiili olarak yürütülen barış sürecinin bu seçim sonuçlarını belirleyeceğini ifade etti. Bölge'de seçimlerin referandum şeklinde geçtiğini aktaran Kaya, "Bu seçimde ya eski politikalar devam edecek, yada bu sisteme itirazı olan bizlerin sözleri temel sayılacak. Bu kadar önemli olan seçimler öncesi Van Baro'sunun bu desteği bizim için çok önemlidir. Biz, bu seçimlerin demokratik ortamda geçmesini isteyen partiyiz" dedi.

Sandıklarda hile olmaması ve herkesin demokratik bir ortamda oy kullanması için avukatlardan destek isteyen Kaya, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim