ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ – Ak Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın, ‘Projelerimiz İpekyolu’na çok yakışacak’ sloganıyla İpekyolu İlçesi’nde hayata geçireceği projelerini tek tek açıkladı.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden ‘Projelerimiz İpekyolu’na çok yakışacak’ sloganıyla projelerini açıklayan Ak Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı Muhsin Aydın, “Kardeşçe yaşanabilir modern bir İpekyolu, iş aş ve huzurun olduğu, ticaret ve turizmin İpekyolu ismine yakışır şekilde doruk yaptığı, İpekyolu için Van’ımız için haydi bismillah.” sözleriyle projelerini kamuoyu ile paylaştı.

AYDIN’DAN GENÇLERE İSTİHDAM KAPISI OLACAK PROJELER

Aydın, açıkladığı projelerinde özellikle istihdam, turizm ve ticaret üzerine açıkladığı projelerinde sosyal belediyecilik anlamında önemli projelere de yer verdi. ‘Güneş Enerjisi Santralleri’ projesi ile kırsal mahallelerde kurulacak seralar ve enerji alanında 500 kişiye istihdam, ‘Yöresel Ürünler Çarşısını’ projesiyle 50 kişiye istihdam, ‘Sabit halk pazarları’ projesiyle 200 kişiye istihdam, ‘Halk Ekmek Satış’ projesiyle 300 kişiye istihdam, ‘Savatçılar Çarşısı’ projesiyle 50 kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti. Aydın, ‘İş Fikri Olana Mikro Kredi Desteği’ ile faizsiz kredi desteği ile sağlayacağımız 5.000-10.000 TL arasında ki tutarlar ile gerek hanımlara ve gerekse genç kızlarımıza üretim yapacakları mikro ölçekli iş alanlarına destek sağlayacaklarını açıkladı.

İŞTE AYDIN’IN PROJELERİ

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİ (GES)

İlimiz, Türkiye'nin en çok güneş alan illerinin başında gelmektedir. Tarım dışı atıl arazilerde seraların enerji ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla güneş enerjisi panellerimizi kurup çiftçilerimize destek sağlayacağız. Kırsal mahallelerimizde kuracağımız seralar ve enerji alanında 500 istihdam yaratmayı planlıyoruz.

YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI PROJESİ

İlçemizde zengin çeşitleri olan giyim, gıda, şarküteri gibi yöresel ürünlerin tek alanda satışa sunulması için “Yöresel Ürünler Çarşısı” projesini hayata geçireceğiz. Özellikle “Otlu Peynir, Van Balığı, Balcılık ve Ceviz gibi ürünleri “ alanında söz sahibi olan ilimizi en güzel şekilde temsil etmek maksadıyla mevcut satış yerlerinin dışında her kesimin ulaşacağı “Yöresel Ürünler Çarşısını” hizmete açacağız. Bu projede 50 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz.

7/24 AÇIK HALK KÜTÜPHANESİ PROJESİ

7/24 açık olacak şeklide hazırlanan “Halk Kütüphanesi” projesi tüm halkımıza hitap edecek. Ücretsiz Wİ-fi hizmetiyle beraber, çeşitli ikramların da sunulacağı “Halk Kütüphanesi” her yaştan insanımızın ihtiyacına cevap verecektir. İlimizde ve İlçemiz de gençlerin ve okula giden öğrencilerimizin gönül rahatlığıyla oturup derslerini çalışacakları, ya da kitap, dergi, gazete okuyabilecekleri sıcak ortamlar oluşturarak yarınlara daha güvenle girebilecekleri sosyal donatılar yapacağız.

SABİT HALK PAZARLARI

İlçemizin muhtelif yerlerinde vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabilecekleri ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sabit halk pazarları oluşturmayı hedefliyoruz. (gıda pazarı, giyim pazarı, yaş sebze ve meyve pazarı). Bölgemizin iklim koşullarının kışın yağışlı ve yazında sıcak geçmesinden dolayı esnaf kardeşlerimiz, taşımalı bir ticaret yapmak zorunda kalıyorlar. Bu projemizle esnafımıza herhangi bir kaygı duymadan sabit çalışabilecekleri “sabit halk pazarları” oluşturmayı planlıyoruz. Bu projemizle, 200 insanımıza istihdam yaratmayı düşünüyoruz.

MODERN SEMT SAHALARI PROJESİ

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sosyal ve sportif faaliyetlerini yapacakları modern spor kompleksleri oluşturacağız. Spor komplekslerimizin içinde basketbol, futbol, voleybol oyun alanlarının yanı sıra, her yaşa hitap edecek fitness araç gereçleri de bulunacaktır. Bu proje ile genç nesillerimizi sağlıklı yaşama teşvik etmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz.

HALK EKMEK PROJESİ

Vatandaşlarımızın daha ekonomik ve sağlıklı bir şekilde unlu mamullerden faydalanması amacıyla “Halk Ekmek Fabrikası” kurmayı hedeflemekteyiz. İlçemizin muhtelif yerlerine “Halk Ekmek Satış” noktaları kurarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bu proje ile hem ekmek fiyatlarında ki ani artış ve düşüşleri dengelemek hem de 300 kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz.

MAHALLE KONAKLARI PROJESİ

İlçe sınırları içerisinde bulunan mahallelerimize “Mahalle Konağı” inşa edeceğiz. Bu konaklarda vatandaşlarımızın günlerini (boş zamanlarını) farklı etkinlikler yaparak geçirecekler.

SAVATÇILAR ÇARŞISI PROJESİ

Bölgemizin tarihini canlı tutmak ve turistlerin ilgi odağı olabilecek gümüş işçiliklerinin hem yapıldığı hem de satılacağı “Savatçılar Çarşısı” projesini hayata geçireceğiz. Bu anlamda Van Kalesi civarında uygun bir alana “Savatçılar Çarşısı” yapmayı planlamaktayız. Bu çalışma ile 50 kişilik bir iş alanı kurmayı planlıyoruz.

YENİ SAHİL KOMPLEKSİ PROJESİ

İlçemize yeni, modern soluk alanları katmak amacıyla Van Gölü kıyısında 2 kilometrelik sahilimizin bulunduğu alanda “Modern Sahil Kompleksi” projesiyle ilçemize yeni yeşil alanlar ve dinlenme tesisleri kazandıracağız.

YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Bölgemizde her daim eksikliğini hissettiğimiz yaşam merkezi, gençlerimiz ve aileleri için sosyal aktivite gerçekleştirecekleri, mesleki kursların, konferansların verileceği, farklı etkinliklerin yapılacağı çok amaçlı bir alan haline gelecektir.

HANIMLAR LOKALİ PROJESİ

İlçemizdeki kadınlar için dinlenebilecekleri, sosyal aktiviteler yapabilecekleri, Halk Eğitim Merkezi destekli dikiş nakış, örgü, el sanatları ve benzeri alanlarda mesleki kurslar görebilecekleri hem güzel vakit geçirecekleri hem de aile bütçesine katkıda bulunacakları faaliyetler plânlamaktayız.

MİLLET KIRAATHANELERİ PROJESİ

Gençlerimizin kendi evleri gibi kullanabilecekleri her türlü imkânların, sosyal donatıların olacağı bu projemiz “Millet Kıraathaneleri” olarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kütüphane, sohbet odası, bilgisayar atölyesi, hat sanatı atölyesi, ​çay içme alanı, ​dinlenme alanı, kitap okuma alanı gibi faaliyet merkezleri oluşturulacağız.

MİLLET KIRAATHANELERİ PROJESİ

Gençlerimizin kendi evleri gibi kullanabilecekleri her türlü imkânların, sosyal donatıların olacağı bu projemiz “Millet Kıraathaneleri” olarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Kütüphane, sohbet odası, bilgisayar atölyesi, hat sanatı atölyesi, ​çay içme alanı, ​dinlenme alanı, kitap okuma alanı gibi faaliyet merkezleri oluşturulacağız.

AŞEVİ PROJESİ

Aşevi” projesi ile yardıma muhtaç ailelere günlük yemek ihtiyaçlarını karşılayacakları bir “Aşevi” kurmayı hedeflemekteyiz.

TARIM VE HAYVANCILIK PROJESİ

Bölgemizin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. İlçemizin sınırları içinde bulunan 30 kırsal mahallemizdeki tarıma açık araziler için gereken desteği sağlayarak tarıma dayalı istihdam oluşturmayı ve büyük baş hayvancılıkta çiftçi adaylarımıza alt yapılarını oluşturacakları destekler vermeyi plânlamaktayız. Özellikle besicilik ve süt sağcılığı alanında hayvancılık yapmak isteyen insanlarımıza ön ayak olacağız. Yine tarım arazilerimizi ürün çeşidine göre destekleyip, üretime katkı sağlamayı önceliğimiz olarak görüyoruz.

İŞ FİKRİ OLANA MİKRO KREDİ DESTEĞİ

İpekyolu'nda dar gelirli girişimcilerin kendi kendilerine gelir sağlayacak faaliyetlerde bulunmalarına imkân verecek mikro kredi birimlerini kurarak destek sağlayacağız. Faizsiz kredi desteği ile sağlayacağımız 5.000-10.000 TL arasında ki tutarlar ile gerek hanımlara ve gerekse genç kızlarımıza üretim yapacakları mikro ölçekli iş alanlarına destekler sağlayacağız.

Editör: TE Bilisim