Van’ın Gürpınar ilçesinde ziyaretler gerçekleştiren HÜDA PAR Van milletvekili adayı Balıkçı, Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip Gürpınar ilçesinin hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

 

HÜDA PAR Van 27’nci dönem milletvekili adayı Muzaffer Balıkçı, beraberindeki heyetle Gürpınar ilçesinde esnafı ziyaret ederek desteklerini istedi.

 

Esnafın yoğun ilgisiyle karşılanan milletvekili adayı Balıkçı, esnaf ve halk ile sohbet ederek halkın talep ve önerilerini dinledi.

 

Balıkçı’nın ziyaret ettiği ilçe esnafı işsizlikten yakınarak, bölgede alternatif iş imkânlarının olması gerektiğini belirttiler.

 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Balıkçı, Türkiye’nin en büyük yüz ölçümüne sahip olan Gürpınar ilçesine bugüne kadar gerekli yatırımların yapılmadığını, sınır ticaretinin kısıtlanmasıyla iş olanaklarının ve geçim kaynaklarının bitme aşamasına geldiğini ifade etti.

 

“Devletin refah seviyesini yükseltmek, her hak sahibine hakkını vermek, adaleti hâkim kılmak gibi görevi var”

 

Balıkçı, “Gürpınar ilçemizde esnafın hemen hepsi işsizlikten yakınıyor. Eğer bugün her tarafta bu tür şikâyetler duyuluyorsa demek ki ortada bir sorun var. Devletlerin asli bazı görevleri var. Bunlardan bazıları; kendi halkının refah seviyesini yükseltmek, her hak sahibine hakkını vermek, adaleti hâkim kılmak gibi.” dedi.

 

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin ortadan kalkması gerektiğine işaret eden Balıkçı, “Gürpınar ilçesi, batı şehirlerinden herhangi bir ile bağlı olmuş olsaydı böyle mi hizmet görürdü? Doğu ve batı illeri arasında gelir dağılımdaki adaletsizlik tamamen ortadan kalkmalı. Bu sorun hem yerel yönetimlerin hem de merkezi hükümetin sorunudur. Sorunlar halka yansıtılmadan çözüme kavuşmalı.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim