Başbakan Erdoğan beklenen açıklamayı dünkü grup toplantısında yaptı. Van’ın Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayan Başbakan ilk olarak Şehrivan’ın ismini açıkladığı Osman Gülaçar ismini resmen duyurmuş oldu. AK Parti’nin il başkanlarında rahmetli Ebubekir Gülaçar’ın oğlu Osman Gülaçar’a ‘baba yadigarı’ bir görev veren AK Parti, 30 Mart 2014 seçimlerinde BDP’li Bekir Kaya’ya karşı Osman Nuri Gülüçar ile yarışacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında haftalardır beklenen adayı nihayet açıkladı. Erdoğan, geçtiğimiz haftaki grup toplantısında 5'i büyükşehir olmak üzere toplam 10 ilin belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Erdoğan, bugünkü toplantıda 15 şehrin adaylarını daha açıkladı. Şehrivan’ın haftalar önce açıklamasına rağmen geçtiğimiz hafta açıklanmayan Osman Nuri Gülaçar ismi böylelikle açıklanmış oldu. Şimdi gözler ilçe adaylarının açıklanmasında.

UZUN UZUN VAN’I ANLATTI

Grup toplantısında Van adayı Osman Gülaçar’ı açıklamadan önce Van ile ilgili bir tanıtım videosu izleten Başbakan daha sonra da Van’da yapılan çalışmalar ile ilgili bir konuşmaya yer verdi. Van’ın AK Parti iktidarı döneminde ciddi hizmetler aldığıyla söze başlayan Başbakan Erdoğan, “Eğitimden sağlığa adaletten emniyete ulaşım enerji aklınıza ne gelirse ve bütün restorasyon çalışmaları üniversitemizle ilgili attığımız adımlar hele hele bu son deprem olayı sebebiyle eski rakamla yaklaşık 6 katrilyonluk sadece depreme yönelik bizim iki yıl içinde Van’a yaptığımız yatırım iki yıl içinde depremden bu yana. Tabi burada en büyük yatırım Van merkez Erciş aldı. Tabi ekranda siz sadece Van merkezi izlediniz. Erciş burada yok. Erciş’in de değişim dönüşümü bambaşka oldu. Fakat şimdi bütün arzumuz Van’da istiyoruz ki artık yerel yönetimde de AK Belediyecilik iktidar olsun ki bu güzelliklere güzellik katalım. Eğitimdeki güzelliğe sağlıkta şu Bölge Eğitim Hastanesi yapmamış olsaydık inanın biz Van’da çok büyük felaketlerle çok büyük ölümlerle karşılaşmış olurduk. Oradaki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi o dönemde hamd olsun bizim çok ama çok işimizi gördü. Diğer geçmişten gelen hastane yıkıldı ama o bizim yeni yaptığımız hastane orada ayakta kaldı ve bütün müdahaleleri oradan yürüttük. Şimdi Üniversitemizin hastanesi de gayet modern bir hal aldı ve Van’ın artık sadece kendine değil bölgede sağlık hizmeti verecek bir modernliğe kavuştu. Adalet sarayı yine öyle, bunun dışında emniyette yine bu şekilde çalışmalar yaptık. Bütün kurumlar A’dan Z’ye Van’da yenilendi, yenileniyor. Ulaşımda çok büyük yatırımlar yaptık. Ancak Van’ın içerisinde bulunanlar ve yolları kullananlar belki bizim bunları yaptığımızı bile bilmiyorlar. Bu konuda attığımız adımlar çok güzel bir hal aldı. Ve enerji de attığımız adımlar, Toplu Konut İdaresi olarak yapılan yatırımlar ile birlikte yaklaşık olarak 16 bin civarında konutlar yaptık ve bunların tamamını sahiplerine teslim ettik. Hele hele bir Edremit var ki bunun yanı sıra bir Erciş var ki, Van denizine nazır, deniz manzaralı konutlar. Bambaşka bir şehircilik anlayışı ile bunların hepsi gerçekleştirildi.” Dedi.

GÜLAÇAR’I ‘BABA YADİGARI’ ADAY OLARAK AÇIKLADI

Ardından Osman Nuri Gülaçar’ın sahneye, “Baba mirası kalan bir aday olarak sizlere takdim ediyorum” şeklinde açıklayan Erdoğan, milletvekilleri ve İl Başkanı Abdullah Aras’ı da sahneye davet ederek takdim etti. Gülaçar’ın elini kaldırarak Van’da seçim yarışını resmen başlatan Erdoğan, Gülaçar ismini açıkladıktan sonra fotoğraf çekiminin ardından sahnedeki vekiller, il başkanı ve Gülaçar’ın gitmesine izin vermedi. Diğer isimlerin aksine bu Van grubuyla bir halka oluşturarak özel bir görüşme yapan Erdoğan’ın bu konuşmada Van’ın önemini ve mutlaka alınması gerektiği ile ilgili cümleler sarfettiği öğrenildi.

“15 İLİN ADAYINI DAHA AÇIKLAYACAĞIZ"

Öte yandan Erdoğan bu açıklamadan sonra söylerini şöyle sürdürdü; “Geçen hafta grup toplantısında 10 aday açıkladık. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında da 21 aday tanıttık. Muğla'da Muğla adayımızı tanıttık. Şu ana kadar 32 şehrimizin tanıtımlarını yapmış olduk. Bugün 15 şehrimizin daha adaylarını ilan edeceğiz. Böylece toplamda 47 aday açıklamış olacağız. Perşembe günü de İstanbul'da bir aday tanıtım toplantısı düzenleyeceğiz.”

"11 YIL BOYUNCA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK"

“Yeni 15 adayı açıklamadan önce önemli bir hususu açıklamak istiyorum. 11 yılımızı doldurduk ve 12. yıldan gün almaya başladık. Hamdolsun Türkiye'ye iz bırakacak eserler ortaya koyduk. 11 yıl boyunca gece gündüz çalışarak bütün Türkiye'yi dolaşarak ülkemizi büyütmenin mücadelesini verdik. Iğdır'dan Muğla'ya Hakkari'den Edirne'ye kadar... 780 bin km karenin tamamında en ücra yerleşim birimlerinden büyük şehirlere kadar nefes alınıp verilen her yerde eserler inşa ettik. AK Parti hükümetleri olarak Türkiye'nin istikbalini çok yakından ilgilendiren bir hizmeti de gerçekleştirdik. Bu hizmet bugüne kadar ortaya koyulan eserler arasından belki en önemlisidir. Milli iradenin güç kazanması için ve tüm süreçlere tam anlamıyla hakim olması için en yoğun mücadeleyi verdik.”

"BU ÜLKE İNSANLIK VAR OLDUKÇA VAR OLACAKTIR"

“Bakın değerli kardeşlerim... Çok büyük projeler inşa edebilirsiniz, okullar hastaneler yollar kurabilirsiniz. Ekonomiyi büyütebilir, dış politikada ülkenizi aktif bir konuma getirebilirsiniz. Bunlardan daha önemli olan bu inşa ve imar sürecini devamlı kılmak ve sarsılmaz istikrarı ülkenize kazandırmaktır. Bir zihniyet devrimini ve fikri dönüşümü gerçekleştirmek ortaya konulması gereken en büyük eserdir. Hepimiz faniyiz ama bu ülke insanlık var oldukça var olacaktır.”

"ZEMİN SAĞLAM DEĞİLSE BİNANIN ÖNEMİ YOK"

“Eğer biz ebediyete irtihal ettiğimizde arkamızdaki eserler de göçüp gidiyorsa bu sağlam bir zemin yok demektir. Zemin sağlam değilse üzerindeki binanın hiçbir anlamı yoktur. Bir yandan Türkiye'ye büyük eserler bırakırken bu eserlerin kalıcı olması için de sağlam bir zemin inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. Eğer biz ebediyete irtihal ettiğimizde arkamızdaki eserler de göçüp gidiyorsa bu sağlam bir zemin yok demektir. Zemin sağlam değilse üzerindeki binanın hiçbir anlamı yoktur. Bir yandan Türkiye'ye büyük eserler bırakırken bu eserlerin kalıcı olması için de sağlam bir zemin inşa etmenin mücadelesini veriyoruz.”

"MİLLETE BİDON KAFALI DİYEN BUNLARDIR"

“Şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Millet gayri mümeyyiz değildir. Yani millet kendi kararını kendisi vermekten kendi istikametini kendisi çizmekten aciz değildir. Milletin vesayete ve vasilere hiç ama hiç ihtiyacı yoktur. Bu ülkede bir dönem tek parti yani CHP hiçbir eleştiriyi öneriyi tavsiyeyi dikkate almadan, feryatları duymadan ülke yönetmiştir. Millete siz bilmezsiniz, siz anlamazsınız denilmiştir. Millete devlet yönetmek önemli iştir denilerek hiçbir konuda karar hakkı tanınmamıştır. Hala halkına bidon kafalı diyen bunlardır. Milletin de bir sözü olduğu kabul edilmemiş ve dikkate alınmamıştır.”

"BEĞENDİĞİNİ TUTAR, BEĞENMEDİĞİNİ ALAŞAĞI EDER"

“Daha en baştan Türkiye'ye istikamet çizecek en önemli mercinin meclis olacağı ifade ediliyor. Millet adına orada bulunan karar veren vekillerin Türkiye'nin istikametini tayin edeceği ifade ediliyor. Meclis'in her türlü sivil makamların üzerinde olduğu en baştan ortaya konuluyor. İşte bu salon biliyorsunuz Senato idi. Biz şu anda Senato salonunda AK Parti grubu olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Demokrasilerde Sivil Toplum, dernek ve sendikalar elbette çok önemlidir. Medya çok önemlidir. Onlar eleştirilerini yaparlar. İstek ve taleplerini dile getirirler. Ama hakaret edemezler. Nihayetinde karar verecek olan TBMM'dir. Vekillerdir. O vekillerin tayin ettiği hükümetlerdir. Meclisi de hükümetleri de teşkil eden millettir. Beğendiğini tutar, beğenmediğini alaşağı eder. Bu kültür Türkiye'de sarsılmaz şekilde var olmalıdır.”

"HER MESELENİN ÇÖZÜM ARACI SİYASETTİR"

“Bugün de sermayesini ve manşetlerini bir kurşun gibi meclise çevirenlere rağmen meclisin saygınlığından taviz vermeyeceğiz. Türkiye'nin her meselesinin çözüm yeri meclistir siyasettir. Ne terör örgütleri, ne çeteler, ne manşetler ne de sermaye çevreleri meclisin çözüm iradesini gaspedemezler. Biz siyasetçiler olarak vekiller olarak Başbakan bakanlar olarak milletin emanetini taşıyoruz. Milletin kendisi dışında bir gücün Türkiye'ye istikamet çizmesine göz yumanlar milletin emanetine ihanet ederler. Kirli komplolardan, sokak hareketlerinden, yurt içi ve dışında yazılan senaryolardan medet umanlar emanete ihanet ederler. Her meselenin çözüm yeri Meclistir. Her meselenin çözüm aracı siyasettir. AK Parti olarak kurulduğumuz andan itibaren milli iradeyi ve siyaseti savunduk. Milli iradeyi bu topraklar üzerinde sarsılmaz ve tartışılmaz şekilde inşa etmeye devam edeceğiz.”

"PARTİMİZ KAPATILMAK İSTENDİ"

“Bunlar 11 yıl önce tamamen hayaldi. 1000 yıl boyunca bu reformların yapılması imkansız görünüyordu. Ama biz emanetin hakkını verdik. Siyasetin gücüne inandık ve bu reformları yaptık. Bunlar kolay olmadı. Partimiz kapatılmak istendi, müdahele senaryoları kurgulandı, cinayetler işlendi. Kışkırtmalar kirli ittifaklar yapıldı. Hepsinden aziz milletin duasıyla yıkılmadan yıpranmadan çıkmayı başardık.”

"MAKARNACI, KÖMÜRCÜ DİYENLERDEN OLMADIK"

“Siyaset kurumunun topyekün itibar kazanmasına vesile olduk. Bundan sonra da milli iradeyi korumaya devam edeceğiz. Meclis'in itibarını muhafaza etmeye devam edeceğiz. Millete inanıyor güveniyoruz. En iyi kararı vereceklerine inanıyoruz. Milleti küçümseyenlerden hafife alanlardan değiliz. Millet ne derse o doğrudur. Millet feraset ve basiret sahibidir. Doğru ile yanlışı birbirinden ayıracak akla sahiptir. Bize oy verse de vermese de doğru kararı vermiştir. Bize oy vermeyenleri bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, makarnacı kömürcü diye tahkir edenlerden asla olmadık, olmayız.”

İŞTE DİĞER İLLERİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI:

VAN: Belediye başkan adayı Osman Nuri Gülaçar

ARDAHAN: Belediye başkan adayı Faruk Köksoy

IĞDIR: Belediye başkan adayı Mustafa Buluş

ERZİNCAN: Belediye başkan adayı Cemalettin Başsoy

BİNGÖL: Belediye başkan adayı Yücel Barakazi

HAKKARİ: Belediye başkan adayı Osman Kızılban

RİZE: Belediye başkan adayı Reşat Kasap

BİTLİS: Belediye başkan adayı Fehmi Alaydın

BATMAN: Belediye başkan adayı Mehmet Emin Ekmen

AĞRI: Belediye başkan adayı Hasan Arslan

ERZURUM: Belediye başkan adayı Mehmet Sekmen

SAMSUN: Belediye başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz

HATAY: Belediye başkan adayı Sadullah Ergin

DİYARBAKIR: Belediye başkan adayı Galip Ensarioğlu

ŞANLIURFA: Belediye başkan adayı Celalettin Güvenç.

OSMAN GÜLAÇAR KİMDİR?

1965 yılında Van’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini aynı ilde bitirdi. İmam-hatip lisesinden mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. Yabancı dil olarak Arapça bilmektedir. Bölge’de Kanaat Önderi olarak tanınan Osman Nuri Gülaçar, 28 yıl imam-hatip olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösterdi. Ensar Vakfı Van Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Eda ASLAN - Önder ALTINAL - ŞEHRİVAN ÖZEL

 

Editör: TE Bilisim