AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gülaçar, seçim çalışmalarına start verdi. Temayül yoklamasında ismi birinci sırada çıkan ve geçen hafta sonu Van’a gelerek partili üyeler tarafından coşkuyla karşılanan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gülaçar, seçim ziyaretlerine de aynı coşkuyla başladı. Sabah saatlerinde AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras ile birlikte ilk olarak Van Dost Kapısı Derneği’ni ziyaret eden Gülaçar, burada dernek başkanı Kasım Öztunç ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Van için önemli olan seçimlerle ilgili Başkan Öztunç ile bir süre görüşen Gülaçar ve Aras, Van’ın büyük şehir belediye oluşu ile birlikte seçimlerin önemine değindi.


“MESELE OSMAN HOCA MESELESİ DEĞİL, MEMLEKET MESELESİDİR”


Başkan Adayı Gülaçar’ın ikinci durağı ise kanaat önderlerinden Rasim Aslan oldu. Burada da açıklamalarını sürdüren Gülaçar, Van’ın 5 yıl boyunca hizmetten yoksun yaşadığını, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BD) 5 yıl içerisinde bu kentte hiçbir katkı sunmadığını anlatan Gülaçar, “Vallahi mesele Osman hoca meselesi değil, mesele memleket meselesidir. İnançlı insanlar için partiler amaç değil araçtır. Van’ın hizmete ihtiyacı vardır. Bir Edirne, bir Kayseri, bir Bursa ne ise bugün Van’da o olmalıydı. Hemşehrilerimin layık oldukları, özlemini duydukları hizmeti sunmak için göreve layık görüldüm. Benim tek arzum bu kenti hak ettiği hizmetlere doyurmaktır. Rabbimin izni ve inayetiyle bunu yapacağımıza inanıyorum. Seçim sonrası göreve geldiğimizde öyle bir belediyecilik hizmeti sunacağız ki daha önceki yönetimlere belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstermiş olacağız. Bizim yapacağımız hizmetlerimiz sayesinde artık halkımız bu göreve talip olacak olan başka bir partiye dönüp bakmayacaktır. Memleket için, huzur için hizmet ve barış için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Buna katkı sunan herkes bunun meyvesini de yapacağımız hizmetlerle görecektir” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rasim Aslan ise bir AK Partili olarak, gönlünün AK Parti’nin kazanmasında yana olduğunu belirtti, Van’ın Büyükşehir belediyesi oluşu ile birlikte iktidarın sunacağı imkanlarla birlikte Van’ın buna ihtiyaç duyduğunu anlatan Aslan, “Van artık hizmete susamış bir ildir” dedi.

“BU BÖLGENİN HUZURU BARIŞI BAŞBAKANIMIZLA MÜMKÜNDÜR”


Hizmet İş Sendikası Van Şubesi’ni de ziyaret eden başkan adayı Gülaçar ile Abdullah Aras’ı burada kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Gruba hitaben burada da açıklamalarda bulunan Gülaçar, ziyaretinin son durağı olan Halit Kartal, Paşa Kurşunluoğlu’nun bulunduğu Brukan Aşiretine mensup kanaat önderleriyle buluştu. Başkanlığının hayırlı olması yönündeki dilekleri kabul eden Gülaçar, teşekkür dileklerini sunarak, “Biz bu memleketin huzurunun, barışının olmasına inanıyoruz ve bununda Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile mümkün olacağını biliyoruz. Biz sizlerle birlikte hizmet etmek istiyoruz. Sizden ricam tüm bunları düşünerek geniş duvardan bakarak değerlendirmenizi istiyorum. İlimizin artık özlediği duruma getirmek zorundayız. Bu bizim boynumuzdadır. Gelin hep birlikte bu kentte hizmet edelim istediği yere getirelim” dedi.

“İÇİMİZDEN BİRİNİN SEÇİLMİŞ OLMASI YERİNDE BİR KARARDIR”


Halit Kartal ve Paşa Kurşunluoğlu da içimizden birinin seçilmesinin doğru bir karar olduğunu ifade ederek, dışarıdan birinin getirilip aday gösterilmemesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Van için huzur ve barış için bu seçimin hayırlı olmasını dileyen Kartal, Kurşunluoğlu ve diğer kanat önderleri, seçimlerin olumlu geçeceğine inandıklarını ifade ederek Gülaçar’a destek sözü verdi. Başkan adayı Gülaçar, ziyaret ettiği yerlerde sıkıntı ve sorunları da dinledikten sonra bulunduğu yerden ayrılarak Hakk'ın rahmetine kavuşan Abdulkerim Baykuş’un Yeni Şabaniye Merkez Camii’ndeki taziyesine giderek Baykuş ailesine taziye dileklerini sundu. 

 

 

Editör: TE Bilisim