"Öz yönetimle özgür geleceğe" sloganıyla 30 Mart 2014 yerel seçimlerine hazırlanan BDP, bölgede belediye başkanları için başlatılan aday adayı sürecinin ardından adaylarını belirlemeye başladı. BDP, Serhat bölgesinde Van Büyükşehir, Erzurum Büyükşehir, Ağrı, Hakkari, Iğdır, Muş, Kars, Ardahan, Bitlis illerinin eş belediye başkan adayları ve ilçe eş belediye başkan adaylarını BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bölge milletvekillerinin katılımı ile yarın düzenlenecek törenle açıklayacak.

Serhat bölgesinde bulunan tüm il, ilçelerin belediye eş başkanlarının açıklanacağı tanıtım programı Diren Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek. Aday açıklama programına ilişkin bilgi veren BDP Van İl Eş Başkanı ve Seçim Komisyonu Sözcüsü Musa İtah, aday adaylarının belirleme sürecinde öncelikli olarak yerellerde halkın fikir ve görüşlerini esas aldıklarını belirterek, BDP Genel Merkezi ile birlikte yürütülen titiz çalışmanın ardından adayların belirlendiğini dile getirdi. Yapılan kapsamlı inceleme ve araştırmaların ardından seçime girecek olan adaylarla, “Öz yönetimle özgür geleceğe " sloganıyla seçim startını vereceklerini belirten İtah, “Ayın 24, 25 ve 26’tısına kadar tüm il ve ilçelerde adaylarımız açıklanmış olacak. Serhat bölgesinin toplantısı Van’da yapılacak. Serhat’taki 10 ilin aday adayları, Van’da yapılacak toplantılardan sonra kamuoyu ve halkımıza duyurulacaktır” dedi. 


‘Toplum kendini yöneteceği sürece evrilecek’

Uzun süren çalışmaların ardından belirledikleri adayların halka hizmet götüren, halkın iradesini temsil edebilen, halkla beraber projeler geliştirebilecek olan kişiler üzerinde yapılan çalışmaların neticesinde bir sonuca varıldığını ifade eden İtah, adayların açıklanmasının gecikmesini de buna bağlayarak, şunları ifade etti: “Bu sürecin gelecekte toplumumuzun kendini özgür iradesiyle, kendi söz ve kararıyla yöneteceği bir sürece evireceğiz. Tüm toplumumuza daha onurlu daha eşitlikçi ve kardeşlik hukukunun egemen olduğu, adaletin hüküm sürdüğü Ortadoğu’da bütün halklara örnek olabilecek bir modelin geliştirilmesinde bir model olacağı düşüncesiyle tüm toplumumuza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Editör: TE Bilisim