Dün düzenlenen bir toplantıyla Van ve Serhat bölgesi adaylarını açıklayan BDP'de en çok başvuru alan ilçelerden birisi olan Çaldıran'da gösterilen aday tartışmalara neden oldu. Başvuran 13 adaydan hiç birini seçmeyen BDP dışarıdan bir ismi aday olarak gösterince diğer adaylar durumdan hiç de hoşnut 

Alınan bilgiye göre BDP'nin başvuru yapan 13 aday adayına da yer vermeyip dışarıdan bir ismi göstermesi tepkiye neden oldu. Adaylıkların açılmasıyla birlikte 13 aday adayı ismini görmeyince BDP'nin tavrına itiraz etti. Haber Çaldıran'ın haberine göre 13 aday BDP'nin tanıtım toplantısında sonra bir araya gelerek aralarında ortak bağımsız aday çıkarma kararı aldı. 

 

BAĞIMSIZ ADAY ÇIKAR MI?

Haberde ayrıca konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi; "Uzun zamandır gözler Çaldıran BDP ilçe teşkilatının, 2014 mart ayında yapılacak yerel seçimler için belirleyeceği Belediye başkan adayına çevrilmişti.İşte bugün beklenilen aday açıklandı ama ismi açıklanan aday ,parti içinde ciddi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bugün bir düğün salonunda düzenlenen bölge belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu de katıldı. Bir konuşma yapan Demirtaş, daha sonra bölge belediye başkan adaylarını tek tek açıklayarak sahneye çağırdı. Fakat ismi açıklanan Çaldıran BDP Belediye Başkan Adayı Baki Erdal, parti içinde tartışmalara neden oldu.13 aday adayı içerisinde ismi olmayan sürpriz isim Baki Erdal’ın aday gösterilmesine çok sert tepki gösteren bazı partililer,kararın adil olmadığından yakındılar. Akşam saatlerine kadar bir kahvehanede oturup karara itiraz eden muhalif grubun ,ortak bir aday belirlemek üzere Van’a gittikleri öğrenildi."

Editör: TE Bilisim