ÇOBAN: BİRLİKTE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Van Büyükşehir Eş Başkan adayı Hatice Çoban, Erçek beldesinde giderek burada yüzlerce kişi ile toplantı gerçekleştirdi. Çoban’a BDP il Başkanı Musa İtah, İpekyolu İlçe Başkanı ve yöneticileri, HDP İl Eş Başkanı ile Din Adamları Derneği'nden Nurettin Aksu eşlik etti. BDP İl Başkanı Musa İtah, 21 yüzyılda olunmasına rağmen hala Kürtlerin yıllardır inkâr edildiğini ve dillerinin yasak olduğunu söyleyerek Kürtlerin hala bir statü sahibi olmadıklarını dile getirdi. İtah ‘Özgürlüğümüz için mücadele edeceğiz. Önümüzde yapılacak seçimler öncesi ittifakımızı kurarak ve hep birlikte çalışmak zorundayız’’dedi.

“KÜRTLER, TÜRKİYE’NİN ZENCİLERİ OLDU”

İtah’ın konuşmasından sonra konuşan Van Büyükşehir Eş Başkan adayı Hatice Çoban da kendilerini karşılayan belde halkına teşekkür etti. Geçmiş dönemlerde tüm partilerin geçmişlerinin katliamla geçtiğini söyleyen Çoban, Kürtlerin, Türkiye'nin zencileri olduğunu söyledi. Çoban ‘Halkımızın tüm antidemokratik uygulamalara ve sekiz bin parti çalışanının tutuklanmasına rağmen daha çok örgütlendi ve daha güçlendi" dedi. Çoban'ın ardından Van Din Adamları Derneğinden Mêla Nurettin Aksu ise hak, hukuk ve adalet üzerine halkla sohbet etti.

HALK: DİĞER PARTİLERE TOKAT VURMA ZAMANI GELDİ

Belde halkı da yıllardır yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, 1963’den beri ihmal edildiklerini ve beldeleri için hiçbir hizmet yapılmadığını dile getirdi. Kendileri için artık iktidar partilerine tokat vurma seçimi olacağını söyleyen yurttaşlar belediyelerini kazanmak için hazır olduklarını ve bunun için daha çok çalışacaklarını söyledi.

KAYA: KÜRTLER OLUNCA SES ÇIKMIYOR

Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile beraber İstasyon mahallesinde ayrı ayrı düzenlenen iki halk toplantısına katıldılar. Toplantılara Kaya, Yiğit ve Günel’in yanı sıra BDP Tuşba İlçe Başkanı Hecer Kaya ve mahalle sakinleri katıldı. İstasyon Mahallesi, Berki ve Galip Paşa sokaklarında düzenlenen toplantılarda kadınlar da yerini aldı.

Toplantılarda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya, genel süreci değerlendirerek başladığı konuşmasında, her yıl sadece Van-İran sınırında onlarca Kürdün ya Türk askerlerince ya da İran askerlerince öldürüldüğünü kaydederek, “Eğer bu Yunan ya da Bulgar sınırında olsaydı şimdi kıyamet koparılmıştı. Ama söz konusu Kürtler olunca kimseden bir ses çıkmıyor” dedi. Devamında Roboski katliamına değinen Kaya, “Roboski katliamında öldürülen 34 Kürt sivil için Mecliste bir komisyon kuruldu. Bu komisyon bir rapor yayınlayarak, özetle ‘Bunlar zaten kaçakçıydı. Öldürülmeleri de normal’ gibisinden bir sonuç açıkladılar. Acı olan şeyse bu raporun altında kendiside bir Kürt olan ve aynı zamanda Vanlı olan AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan’ın da imzasının olmasıydı. Şimdi bunlar bu halkın içine hangi yüz ile çıkacaklar” diye konuştu. Toplantılarda, Kaya’nın ardından söz alan ve halkın seçimde nasıl oy kullanacağına dair bilgiler veren Tuşba Eş Başkan Adayı Öner Yiğit ise her kesin bu süreçte çok çalışması gerektiğini söyledi. Seçim döneminde oylara ve sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Yiğit, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Toplantılar katılımcıların görüş ve önerilerini ifade etmesi ile son buldu.

GÜR: ÖZERK KÜRDİSTAN YAŞAM BULACAK

BDP Edremit Belediye Eş Başkan Adayları Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan'ın seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. Edremit'e bağlı Yenimahalle ve Yüniplik Mahallelerinde düzenlenen toplantıya yüzlerce kişi katıldı. BDP Van Milletvekili Nazmi Gür'ün de katıldığı halk toplantılarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan Milletvekili Gür, Kürt halkına artık hiç kimsenin inkar ve imhayı dayatamayacağını bunun için de 30 Mart seçimleriyle birlikte artık özerk Kürdistan'ın yaşam bulacağını belirtti.

BİDAV: DESTEK İSTİYORUZ

BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav seçim çalışmaları kapsamında dün gece Buzhane Mahallesi'nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Bidav'a BDP İpekyolu Eş Başkanı Nesibe Akdağ ile çok sayıda partili de eşlik etti. Mahallede bulunan bir inşaattı yapılan toplantıya çok sayıda vatandaş katılırken, salona Abdullah Öcalan'ın posteri ve BDP bayrakları asıldı. Seçim çalışmalarına ilişkin vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunan Bidav, vatandaşlardan destek istedi. 

Editör: TE Bilisim