Törende konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, “Kürt halkının karşısında hiçbir güç duramaz. Hep beraber el ele 31 Mart’ta zafere yürüyeceğiz” dedi.

100 AİLE BDP’YE GEÇTİ

AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Erçek’te AK Parti’de çözülmeler devam ediyor. Binlerce kişi ile seçim irtibat bürosu açılışının yapıldığı Erçek’te bir darbe de Aşağı Çitli (Pexazik) köyünden geldi. Aşağı Çitli köyünde AK Parti’den istifa eden 100 aile düzenlenen törenle BDP’ye geçiş yaptı. Yaklaşan yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu İlçe Örgütü Erçek’te seçim irtibat bürosu açtı. Binlerce kişinin karıldığı seçim irtibat bürosunun açılışını BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından gerçekleştirildi. Seçim irtibat bürosu açılışı ardından beldeye bağlı Aşağı Çitli (Pexazik) köyünde 100 aile AK Parti’den istifa ederek BDP’ye geçti. Aşağı Çitli Taziye Evi’nde gerçekleştirilen törene BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser, Van Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

BİDAV: AK PARTİYE TEK BİR OY VERMEYECEĞİZ!

Aşağı Çitli (Pexazik) köyünde gerçekleştirilen tören de konuşan Bidav, Van halkının artık AK Parti’ye tek bir oy dahi vermeyeceğini ifade ederek, BDP’ye katılım yapan ailelere teşekkür etti. Bidav, “Demokrasilerde herkes farklı partilere oy verebilir. Herkesin farklı düşünce ve ideolojileri olabilir. Siz halkımız da bir zamanlar AKP’ye oy verdiniz. Ama bugün o kararın yanlış olduğunun farkına varıp, partiniz olan BDP’ye geçiş yaptınız. Bu onurlu duruşunuzdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Sizlerin desteği ile 31 Mart’ta Van’da yep yeni bir sayfa açacağız. Gün artık birleşme ve hep beraber zafere ulaşmanın zamanıdır” dedi. BDP’ye geçiş yapan köylüler adına konuşan Erdal Baykın ise, BDP’ye geçtiklerinden dolayı mutlu olduklarını, bundan sonra BDP için çalışacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından temsili olarak eş başkan adayları Bidav ile Keser Orhan Baykın’a parti rozeti taktı. 

Editör: TE Bilisim