Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçim hazırlıklarını tamamlayan ve hafta içinde Doğu ve Güneydoğu ilçe adaylarını açıklayan BDP'ye tepkiler gelmeye devam ediyor. Van ve bir çok ilde başlayan bu tepkiler büyümeye devam ederken bazı il ve ilçelerde toplu istifalar söz konusu olurken, bazı illerde ise protestolar düzenleniyor. 13 adayın başvurduğu Çaldıran'da dışarıdan bir ismin aday gösterilmesine daha ilk günden bağımsız aday çıkarma kararı alınırken dün ise Şırnak'ta adayı beğenmeyince parti binasını bastı.

BDP'nin Van ve bölgedeki gösterdiği ilçe adayları seçmeni ve adayları tatmin etmeyince partiden kopmalar ve tepkiler başladı. Van adaylarının hemen açıklanmasının ardından özellikle 13 adayın başvurduğu Çaldıran'da adaylar dışarıdan getirilen bir adaya tepki göstermiş ve aralarında bağımsız bir aday çıkarma kararı almıştı. Daha ilk gün Çaldıran ilçesinde başlayan bu tepkilerin ardından diğer bazı ilçelerde de tepkiler yükseldi. Adaylıkların açıklanmasının ardından diğer ilçeler olan Çatak, Edremit gibi ilçelerden de tepki alan BDP'de adeta ana baba günü yaşandı. İlçe adaylarının Diyarbakır'a gidip adayı şikayet etme talepleri ilk günden yatıştırılmaya çalışırken ilçelerde büyüyen tepkiler önüne geçilemez bir hal aldı. Bu tepkilerden en büyüğünün yaşandığı ilçe olan Çaldıran'dan ise istifa haberi geldi. Alınan bilgilere göre durumdan hoşnut olmayan Çaldıran ilçe yönetimi de topluca istifa etti.

ÇATAK VE EDREMİT'TE DE TEPKİLER VAR

Çaldıran ilçesinin yanında diğer bazı ilçelerde de tepkiler sürerken seçilmeyen aday adayları Genel Merkez'e çıkıp taleplerini iletme ısrarını sürdürüyor. İl yönetimi bu konuda tepkinin önüne geçmeye çalışırken özellikle aday adaylarının tepkileri dinmiyor. Bu sorunlardan birisi bölge illerinden Şırnak'ta yaşandı. Şırnak'ın İdil İlçesi'nde BDP'nin belediye başkan adayı gösterdiği Hikmet Demir'e tepki gösteren partililer, gece belediye binasına molotof, havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu.

ADAYI BEĞENMEYİNCE PARTİ BİNASINA SALDIRDILAR!

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde BDP 'nin belediye başkan adayı gösterdiği Hikmet Demir'e tepki gösteren partililer, gece belediye binasına molotof, havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Bugün de BDP ilçe binasına giden partililer, yönetimi istifaya çağırıp, binada beklemeye başladı. Şırnak'ın İdil İlçesi'nde BDP, başkan adayının açıklanmasıyla karıştı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün Diyarbakır'da adayları açıklarken, İdil'de adaylarının Hikmet Demir olduğunu söyledi. Halen görevde bulunan BDP'li Başkan Resul Sadak'ın yardımcılığını yapan Hikmet Demir'in ilkokul mezunu olduğunu ve istenmediğini söyleyen partililer, gece İdil Belediyesi'ne yürüdü. Eğilim yoklamasında öne çıkan Faik Kaplan ve Hüseyin Ezer'den birinin aday gösterilmesini isteyen partililer, belediye binasına molotof, havai fişek ve taşlarla saldırıda bulundu. Saldırı üzerine pois, belediye önünde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. İdil'de BDP'liler Hikmet Demir'in adaylığına tepkiyi bugün de sürdürdü. Partililer BDP İlçe Başkanlığı'na giderek, ilçe yöneticilerinin istifa etmesini istedi. Protestocular ilçe binasında bekleyişlerini sürdürürken, partinin gençlik kolu da ilçe binasını duvarına, 'Halkın iradesini yok sayamazsınız. Gençlik Kolu' yazılı pankart astı.


ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim