Günün erken saatlerinde seçim çalışmalarına başlayan Yiğit ve Günel’e Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP Parti Meclis (PM) üyesi Ramazan Yıldız, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP Tuşba İlçe Başkanı Hecer Kaya ile ilçe yöneticileri de eşlik etti. Tuşba Eş Başkan adayları ve beraberindekiler ilk olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan YYÜ Rektörü Peyami Battal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin yaşadıkları bir takım sorun ve sıkıntıları dile getirdi. Yaklaşan yerel seçimleri de değerlendiren Battal, seçilecek yeni belediye başkanları ile kurum olarak çalışmaya hazır olduklarını söyleyerek, “Bu kenti herkes iyi bir şekilde sahiplenirse bu kent layık olduğu yere gelecektir” dedi.

“PROJELERİMİZE PAYDAŞ VE ORTAK OLUN”

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise, “Bu seçimlerde eş başkanlık sistemi uygulayarak büyük bir demokrasi adımı attık. Belediye seçimlerini kazanmamız halinde birlikte iş birliği içerisinde çalışmak istiyoruz. Projelerimizi paydaş ve ortak olun. Demokrasiyi hep birlikte inşa etmek istiyoruz. Öğrencilerin kampus içerisinde ve ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları çözmek için YYÜ rektörlüğü ile sürekli diyalog halinde olacağız” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Rektör battal ile, ile uzun bir süre görüşme yapan BDP heyeti daha sonra üniversite öğrencilerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Önceki gece yaşanan trafik kazasında iki öğrencisinin yaralandığı ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili öğrencilerden bilgi alan BDP Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Öner Yiğit, özellikle ulaşım konusundaki sıkıntıları mutlaka çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. 

Editör: TE Bilisim