ŞEHRİVAN ÖZEL HABER

‘Seçimin 2014’ programıyla Türkiye’de yerel seçimlerin nabzını tutan NTV bugün Cumhuriyet Caddesi üzerinde vatandaşlarla görüştüğü sırada BDP'li bir grubun tepkisine maruz kaldı.

30 Mart yerel seçimler öncesi siyasetin il il nabzını tutan NTV, hazırladığı ‘Seçim 2014’Proğramı ile illerin siyasi atmosferini ekranlara yansıtıyor. Deneyimli muhabirler tarafından hazırlanan programda, o ilin sorunları, siyasilerden beklentiler, adayların seçim vaatleri ve vatandaşların görüşlerine yer veriliyor. Siyasi partilerin belediye başkan adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehrin önde gelen gazetecileri ile yapılan röportajların yanı sıra kentin sosyal, kültürel ve ekonomik fotoğrafı çekiliyor.

VAN'DAKİ ÇALIŞMA TEPKİYLE BAŞLADI

Bu kapsamda Van'da da sokağın nabzını tutmak isteyen NTV çalışanları sabah saatlerinden itibaren Cumhuriyet Caddesi üzerinde vatandaşlara mikrofon uzatmaya başladı. Gün boyunca caddede vatandaşlardan seçim ile ilgili düşüncelerini alan muhabirler bir anda BDP'li bir grubun tepkisine maruz kaldı. Muhabirlerin sadece AK Partililer ile görüştüğünü ve AK Parti propagandası yaptığını iddia eden bir grup muhabirlere tepki göstererek buradan uzaklaşmasını istedi. Bir anda kalabalıklaşan grubun tepkisi üzerine çalışanlar yayına son vermek zorunda kaldılar.

ARABAYA HAPSOLDULAR!

Bunun üzerine hemen malzemelerini toplayarak cadde üzerindeki araçlarına binen muhabirlere yönelik tepki burada da devam etti. Bir grup vatandaş aracın etrafını çevirerek tepkisini sürdürdü. Araç içinde dakikalarca masur kalan muhabirlerlere zaman zaman sert tepkiler gösterdi. Çevredeki bazı vatandaşların sürekli kapıyı açmaya çalışması üzerine ortalık bir anda karışırken olaya müdahale yine BDP'lilerden geldi.

KASETLERİNE EL KONULDU

Olay yerine yakın seçim bürosundan gelen iki BDP'li yetkili kalabalığı hemen yatıştırırken muhabirlerin hiç bir saldırıya uğramadan olay lerinden uzaklaşmasını sağladı. NTV muhabirlerinin kamera kasetlerini el koyarak gitmelerine izin verilirken çevredeki bazı duyarlı vatandaşların da yardımıyla linç edilmeden kurtulan muhabirler hemen olay yerinden uzaklaştı.

Editör: TE Bilisim