Burada konuşan Tuğluk, "Biz Kürtler kendi topraklarımızda görmediğimiz zulüm, işkence ve acı kalmadı. Ama artık biz bu zulmü yendik ve bu kaderi değiştireceğimiz günleri yaşıyoruz. Bunu bilin ki, faşistler yenildi, biz kazandık" dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk seçim çalışmaları kapsamında Gevaş (Westan) ilçesinde seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Ziyarete Gevaş Eş Başkan adayları Basri Arslan, Gönül Deniz ve ilçe örgütü de eşlik etti.

"GEVAŞ HALKI EŞ BAŞKANLARINI BAĞIRLARINA BASTI"

Kalabalık bir araç konvoyu ile ilk olarak Balaban Beldesi'ne giden Eş Başkan adayları burada kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren eş başkan adayları, daha sonra beldede bir hasta ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından Eş Başkanlar bu kez yine kalabalık bir konvoy eşliğinde Akdamar (Axtêrman) seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Büronun açılışında Kaya, Çoban ve Tuğluk güvercin uçurdu. Kalabalık seçim bürosunun ardından bu kez Gevaş Merkezi Seçim Bürosunun açılışını gerçekleştirmek üzere ilçeye gitti. Yüzlerce araçlık konvoy ile ilçeye giren Eş Başkanlar, merkezi seçim bürosu önünde yüzlerce kişi tarafından zılgıt ve alkışlarla karşılandı.

“BUNLAR SÖYLEDİKLERİNE BİLE İNANMIYORLAR”

Büyük bir kitle eş başkanları seçim bürosu önünde karşılarken, 200 kişiden oluşan genç bir grup ise sloganlar atarak ilçe merkezinden seçim bürosu önüne kadar geldi. Burada toplanan kalabalığa seslenen Kaya, 30 Mart günü seçim bürosu önünde özgürlük halayları çekeceklerini belirtti. Halkın emanetine asla ihanet etmediklerini ve etmeyeceklerini aktaran Kaya, seçimlere kısa bir süre kaldığını, bu süreyi iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Seçimlere kısa bir süre kala birçok siyasetçinin halkın karşına gelerek kendilerinin bile inanmadığı şeyleri halka söz verdiklerini aktaran Kaya, "Bunlar halkımızın, sizlerin aklıyla alay ediyorlar. Güya akıllı olduklarını düşünüyor ve halkın da buna inanmasını istiyorlar" dedi.

“KAPILARINIZI BUNLARA KAPATIN”

Halkın menfaatine olmayan hiçbir şeyi yapmayacaklarını ve bunun sözünü vermeyeceklerini aktaran Kaya, "Biz belediyelerimize gelen her kuruşu canımız ve malımızdan fazla koruyacağımızın sözünü veriyoruz. Bunlar buralara gelip sizden oy isteyecekler. Bunlar hangi yüzle bu oy isteyecekler? Onların belediyelerinin durumu da, bizim belediyemizin durumu da ortadadır. Biz bunların üç katı kadar iş yaptık. Erdoğan 'Van'ı istiyorum' diyor. Milletvekilleri de 'Van'ı alırsak Başbakan bize para gönderecek' diyorlar. Biz size gelen paraları iyi biliyoruz. Sizin bir dönem önceki halinizi de gördük. Belki çok para geldi ama nereye gittiğini iyi biliyoruz" dedi. Kürtlerin bu coğrafyanın sahibi olduğunu ve bu coğrafyaya hizmet etmenin onur olduğunu ifade eden Kaya, "Kapılarınızı bunlara kapatın" diye konuştu.

TUĞLUK: KENDİ TOPRAKLARIMIZ ÜZERİNDE BİZE HER TÜRLÜ ZULMÜ YAPTILAR

Kaya'nın ardından konuşan Tuğluk ise, "Kölelikten demokratik bir kurtuluşu bugün konuşabiliyorsak bu halkımızın verdiği bedeller ve mücadelesi sayesindedir. Biz Kürtler kendi topraklarımızda görmediğimiz zulüm, işkence ve acı kalmadı. Bu acıları bizim topraklarımız üzerinde bize yaşattılar. Ama artık biz bu zulmü yendik ve bu kaderi değiştireceğimiz günleri yaşıyoruz. Bunu bilin ki, faşistler yenildi, biz kazandık" diye konuştu.

“SAYIN ÖCALAN BU SÜRECİN İNŞASINI GERÇEKLEŞTİRDİ”

Kürtlerin ve Türkiye'nin son derece önemli bir aşamada olduğunun altını çizen Tuğluk, Abdullah Öcalan tarafından başlatılan süreç ile demokratik bir inşanın başladığını belirtti. Tuğluk şöyle devam etti; "Sayın Öcalan nasıl ki 35 yıl önce bu halkın özgürleşmesi için bir savaş hamlesi başlattıysa bugün de yine aynı hamleyi yaparak bu sürecin inşasını başlatmıştır. Sayın Öcalan bu inşayı sadece Kürtler için değil, Türkiye'de yaşayan tüm halklar için başlatmıştır. Bu aynı zamanda birlikte yaşamanın da bir adımıdır" dedi.

“SAYIN ÖCALAN'IN KOŞULLARININ DÜZELTİLMESİ GEREKİYOR”

Sürecin sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu, sürecin tek taraflı yürüdüğünü söyleyen Tuğluk, sürecin mutlaka yasal bir zemine kavuşması gerektiğini belirtti. 30 yıldan fazla süren savaşın bitmesinin tek koşulunun yeni bir yasal hukukun oluşturulması olduğunu aktaran Tuğluk, bunun içinde müzakereyi sürdüren Sayın Öcalan'ın koşullarının oluşturulması gerekliliğine dikkat çekti. 2014 seçimlerinin özgür geleceğin belirleneceği bir seçim olduğunun altını çizen Tuğluk, "Bu seçim sadece sürecin değil, Kürdistan'ın ve Türkiye'nin bundan sonraki geleceğini belirleyecektir" dedi. AKP ve Cemaat'in yıllarca Kürtlere karşı kirli bir ittifak kurduğunu hatırlatan Tuğluk, "Bu ittifak anti-Kürt bir ittifaktı. Bu ittifaktan sonra Kürtlere yönelik siyasi ve askeri operasyonlar başlatıldı ve komplocu uygulamalar devreye sokuldu. Şimdi tekke düşmüş kel görünmüştür. İkisi de birbirlerine doğru şeyler söylüyorlar. Ortaya çıkan bu gerçekler buz dağının görünen yüzüdür" dedi.

“GEVAŞ'I HIRSIZLARA VE TALANCILARA TESLİM ETMEYİN”

Kürtleri birlikte hareket etmeye çağıran Tuğluk, "Roboski'de bize yaşatılanlar aslında gözdağıydı ve bize 'bakın biz bunu yapabiliriz' demeye getirdiler. Biz ne kaybettiysek birlik olmamamızdan kaybettik. Artık Kürtlerin birlik vaktidir. Gevaş halkından tek isteğimiz Gevaş'ı hırsızlara, yolsuzluk yapanlara teslim etmeyin" diyerek konuşmasını bitirdi. Konuşmaların ardından alanda bulunan yüzlerce kişi söylenen şarkılar eşliğinde halaya durdu.

Editör: TE Bilisim