ŞEHRİVAN HABER/ÖMER AYTAÇ AYKAÇ

 

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri yaklaşırken Van siyaseti gündem olmaya devam ediyor. Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit adlı programda da Van siyaseti ve AK Parti milletvekilli aday adayları tartışıldı. Programda Ak Parti'nin Doğu ve Güneydoğu adayları tartışılırken gazeteci Hadi Özışık, Hüseyin Çelik ile ilgili flaş değerlendirmelerde bulundu. Çelik'in zamanında Zahir Kandaşoğlu'na engel olduğunu Kandaşoğlu'nun da CHP'den 20 bin oy almaya başardığını söyleyen Özışık, bu dönem mutlaka Kandaşoğlu'nun aday olması gerektiğini söyledi.

 

ÖZIŞIK: ÇELİK KANDAŞOĞLU'NA ENGEL OLDU

Ak Parti'nin Van adayları tartışılırken konuşan gazeteci Hadi Özışık şu sözlere yer vererek; "Van’la ilgili şunu diyeceğim: Bakanlık veya işte partide üst düzey yönetimde olduğu dönemde Çelik gibi yüreğe sahip olan siyasetçilerin geçmişte küstürdüğü, iktidar elden gidince de sesi sedası çıkmayan hatta perde arkasında farklı yollarda çaba gösteren kişiler çok sıkıntı yaşattı. Van AK Partili iken BDP’ye kaptırılmış bir il. Ben Van’a gittim. Van’da 3 gün kaldım ve çalışmalar yaptım. Şimdi Van’ı kaybetmenin perde arkasını araştırmak lazım. O dönemde Hüseyin Çelik’in yüzünden milletvekili adayı olamayan bir siyasetçi var. Gidip siyasetten aday oldu 20 bin oy aldı. Bu isim Zahir Kandaşoğlu. Bugün de gidip AK Parti’den aday adayı oldu. Hüseyin Çelik’ten sonra Van yeni bir sürece girecek. Çünkü kendi iline zararlar verdi." dedi.

 

GÜRSEL TEKİN: KANDAŞOĞLU SEN NAPTIN!

Özışık, Kandaşoğlu'nun önceki gün adaylık başvurusunu yaptıktan sonra CHP'li Gürsel Tekin'in Kandaşoğlu'nu arayıp "Sen ne yaptın? Seni başka bir ilden 1'inci sıradan aday gösterecektik" dediğini de söyledi. Özışık ayrıca; "Zahir Kandaşoğlu Van için çok önemli. Aşireti olan birisi zaten. Özellikle Doğu’da AK Partili adayların korkusuzca seçime girmesi gerekiyor. Kandaşoğlu’nun bu yüzden geniş bir kitleye sahip olmasından dolayı aday olması gerektiğine inanıyorum. Van’da büyük şeyler değiştireceğini de biliyorum. Ben Kandaşoğlu’nu tanımıyorum ama çok farklı bir isim. CHP’den 20 bin oy almış. AK Parti’den aday adayı olduktan sonra Gürsel Tekin aramış Ya sen ne yaptın biz seni başka bir ilden birinci sıradan aday gösterecektik demiş." şeklinde konuştu.

 

"GEÇMİŞ DÖNEM YAPILAN HATALAR YAPILMAYACAK"

Program sunuacu Latif Şimşek ise Hüseyin Çelik'in siyasete büyük katkıları olduğunu söyleyerek Özışık'ın o sözlerine itiraz etti. Şimşek: "Hüseyin Çelik AK Parti’ye ciddi hizmetleri geçmiş bir isim. Her siyasetçi kendi bölgesinde kontrolü elinde tutmak ister. Bu çok doğaldır. Hem AK Parti hem de Türk siyasetine önemli hizmetlerde bulundu. Doğu Güney Doğu bölgesinde HDP’ye karşı güçlü adayların desteklenmesi gerekiyor. Bölgesel gücü olan insanlar seçilmeli. Geçmiş dönemde yapılan hataların ben bu dönem yapılmayacağını düşünüyorum."

 

"KANDAŞOĞLU ADAY GÖSTERİLMELİ"

Programın yorumcularından Rasim Ozan Kütahyalı ise Çelik'in Ak Parti'ye katkı sunmaya devam edeceğini belirterek, Kandaşoğlu'nun da AK Parti'de aday olması gerektiğini vurguladı. Kütahyalı; "Hüseyin Çelik Van’a küstü. Zaten şu anda Gaziantep milletvekili Van değil. Hem Çelik yok Van'da Burhan Kayatürk orada birinci sıra zaten. Hüseyin Çelik de üç dönemi de tamamladı. AK Parti’ye de hizmetleri oldu ve kıymetli bir isim. Bu dönem dışarda olsa da Ak Parti’ye büyük hizmetler verecektir. Zahir Kandaşoğlu ismi önemli bir isim. Zaten tabanı varsa AK Parti onu milletvekili adayı yapmalıdır." dedi.

(Not: Van ile ilgili kısım videonun 1.16'ıncı dakikasından sonra izlenebilir.)

Editör: TE Bilisim