BDP’de bir yandan Bekir Kaya ve eş başkan adayı Hatice Çoban kent genelinde ziyaretlere devam ederken bir taraftan da İpekyolu Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser’in seçim çalışmaları kent merkezinde devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Yer altı Çarşısı esnafını ziyaret eden Bidav ile Keser’e esnaflar yoğun ilgi gösterdi.

BDP İpekyolu Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser seçim çalışmaları kapsamında Yer altı Çarşısı esnafını ziyaret etti. Beraberinde BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Ahmet Enterli ve çok sayıda partili ile Yer altı Çarşısı esnafını ziyaret eden Bidav ile Keser’e esnaflar yoğun ilgi gösterdi. İlk olarak yöresel elbise diken bir terzihaneyi ziyaret eden Bidav ile Keser’e terzihane sahibi tarafından sarı,yeşil ve kırmızı işlemeli bir şal hediye edildi. Daha sonra diğer esnafları ziyaret eden Bidav ile Keser burada esnaflarla sohbet ederek sorunlarını not aldı.

BİDAV: ‘HEPİMİZ GARDAŞIZ’

Ayakkabı satışı yapan bir dükkânı ziyaret eden Bidav ile Keser burada İran’dan gelen 2 kadınla sohbet etti. Kendisinin Türkçe bilmediğini söyleyen kadına Bidav, Azerice cevap vererek,” Hepimiz gardaşız. Van’a hoş gelmişeniz” diyerek cevap verdi. Kendilerinin İran’da Türkiye gündemine dair bilgi sahibi olduğunu söyleyen İran’lı kadın; “Bizler İran’da Türkiye ve bölge gündemini takip ediyoruz. Yıllardır Türkiye ve bölge de süren çatışmalı ortamın bugünler de barışa evirilmesi insan olarak bizleri de mutlu ediyor. Bunu sağlayan, gençlerin ölmesini ve annelerin ağlamasını durduranlara insan olarak teşekkür ediyorum” dedi.
Beraberindekilerle esnaf gezilerine devam eden Bidav ve Keser, esnaflara mevcut sorunları için çözüm üretme sözü verdi. Belediye seçimlerini kazandırdıkları vakit bu tür ziyaretlere devam edeceklerini söyleyen BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Veysel Keser; “Biz buradan esnaflarımızın tamamına söz veriyoruz. Biz herkesin belediyesi olacağız. Tüm halkımızla birlikte öz yönetimi hayata geçirerek çalışma yapacağız. Esnaflar bir kentin önemli yapı taşlarından birisidir. Bizler esnaflarımızı da içimize katarak ilçemizde çalışmalarımızı hayata geçireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim