Toplantı da konuşan Bidav, “30 Mart’ta Van kantonunu ilan edeceğiz. Umutlarımızla, özgür geleceğimiz ile kentimizi de, kendimizi de biz yöneteceğiz” dedi.

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser, sürdürdükleri seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Gittikleri her yerde vatandaşların büyük ilgisi ile karşılanan Bidav ve Keser, bir yandan projelerini halka anlatıyor, diğer taraftan ise yurttaşların sorun ve taleplerini dinliyorlar.  Seçim çalışmaları kapsamında Hacıbekir Mahallesi’nde düzenlenen 3 ayrı halk toplantısına katılan Bidav ve Keser’e BDP’li yöneticiler eşlik ederken, vatandaşlar ise yoğun ilgi gösterdi. Bidav ve Keser’i kapıda slogan, alkış ve zılgıtlarla karşılayan vatandaşlara Bidav ve Keser teşekkür etti.

Hacıbekir Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Bidav, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. 8 Mart’ta tüm Vanlı kadınların özgürlük etrafından kenetlenmesini isteyen Bidav “8 Mart Van Kalesi eteklerinde Kürdistanlı ve Vanlı kadınlar olarak hep birlikte özgürlüğü haykıracağız. Oradan Sayın Öcalan’ın özgürleşmesi için devlete çağrıda bulunacağız. 8 Mart sabahı tüm renklerimiz ile alanlarda olacağız” dedi.

“SEÇİMLERDE KÜRDİSTAN’IN HER TARAFINI ÖZGÜRLÜK ATEŞİ SARACAK”

Yaklaşan yerel seçime de değinen Bidav, seçimin kazananın şimdiden belli olduğunu, artık zafere sayılı olan günleri saydıklarını dile getirdi. Van’da 2014 yılında 14’te 14 yapacaklarını garantilediklerini ifade eden Bidav, “Van’da artık 14’te 14 garanti. Van ve tüm ilçelerinde seçimi büyük bir farkla kazanacağız. Çünkü bu seçimler önemi bizler için çok büyük. Bu seçimlerde ki her bir başarı, her bir zafer özgür ve özerk Van kantonu anlamına geliyor. Yine başta Sayın Öcalan olmak üzere tüm özgür tutsakların özgürleşmesi anlamını taşıyor. Biz seçime bu doğrultu da bakıyoruz. 2014 seçimlerinde Kürdistan’ın her tarafını özgürlük ateşi saracak. 30 Mart’ta ki zaferimiz şimdiden hayırlı olsun. Umutlarımızla, özgür geleceğimiz ile kentimizi de, kendimizi de biz yöneteceğiz” dedi.

‘BİZİM KERAMETİMİZ ÇALMAMAK, TALAN ETMEMEK’

Daha sonra konuşan Keser, ise Çelebibağı’nda yaptıkları çalışmalardan söz etti. Kısıtlı ve az geliri olan bir belde de adeta devrim niteliğinde çalışmalara imza attıklarını söyleyen Keser, “Biz Çelebibağı’nda kısa bir sürede devrim niteliğinde ki çalışmalara imza attık. 50 yıldan fazladır belediye olan Erciş’te yapılmayan çalışmaları biz Çelebibağı’nda hayata geçirdik. Halkımız zaten kendileri görüyor. BDP’li belediyelerin tamamında bu çalışmalar mevcuttur. Diyorlar BDP’li belediyelerin bir kerameti var. Valla bizim kerametimiz çalmamak, talan etmemek. Siz halkla birlikte çalışırsanız, çalmasanız, talan etmezseniz, sizde aynı çalışmaları yaparsınız. Ama sizin belediyecilik anlayışını rant ve talan üzerinde kurulu olduğu için siz gittiğiniz her yerde enkaz bırakıyorsunuz. Trilyonluk borç bırakıyorsunuz. İşte bunun için biz halkın belediyesi, sizler ise ayakkabı kutusu belediyeleri oluyorsunuz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim