İlçeye bağlı bağlı Beşçatak (Eskipak) köyünde düzenlenen toplantı da konuşan Keser, “Bizim ideolojimiz Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğüdür. Halkımızın kendi kendini yönetmesidir” dedi. Bidav Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde düzenlenen özgün kadın toplantısına katılırken, Keser ise ilçeye bağlı Beşçatak (Eskipak) ve Faruk (Farıx) köylerinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Bidav ve Keser, seçimlerde yurttaşlardan destek istedi.

‘KÜRT KADINLARI 30 MART’TA Kİ ZAFERE ÖNCÜLÜK EDECEK’

Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde düzenlenen özgün kadın toplantısında kadınlarla bir araya gelen Bidav, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kürt kadınlarının 30 Mart’ta Van’da ki zafere öncülük yapacağını belirten Bidav, kadının rengini yaşamın her alanına yansıtacaklarını dile getirdi. Seçimlere sadece belediye ya da koltuk kazanmak için bakmadıklarını ifade eden Bidav, “Bu seçimde göstereceğimiz her başarı bizlere büyük kazanımlar elde edecek. Dünya siyaset arenasında yeni bir kapı açacaktır. Onun için biz bu seçimlere var ya da yok anlamı biçiyoruz. Biz gerçekten bu seçimlerde ya tümden özgürleşeceğiz, ya da tümden yok olacağız. Onun için en büyük iş biz kadınlara düşüyor. Biz kadınlar çok çalışacağız, özgürlüğümüz ve geleceğimiz için daha çok mücadele edeceğiz. 30 Mart’ta hep birlikte kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” dedi.

‘SEÇİMLERDE Kİ ZAFER SAYIN ÖCALAN’I ÖZGÜRLEŞTİRECEK’

BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser ise, ilçeye bağlı bağlı Beşçatak (Eskipak) ve Faruk (Farıx) köylerinde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Köy girişinde yüzlerce vatandaş tarafından alkış ve sloganlarla karşılanan Keser ve beraberindeki belediye meclis üyesi adayları, daha sonra toplantının yapılacağı taziye evine geçti. Burada vatandaşlar ile tek tek toklaşan Keser, vatandaşlara gösterdikleri sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti. Burada yaklaşan yerel seçimlere değinen Keser, Kürt halkı olarak bugünlere gelmek için büyük acılar ve bedeller verdiklerini dikle getirdi. Seçimler de gösterecekleri başarı ile Öcalan’ın özgürleşeceğini belirten Keser, “Dün Kürtleri yok sayanlar, Kürt halkının verdiği büyük mücadeleler sonucu Kürt halkını kabul etmek zorunda kaldı. Bu seçimlerin bir önemi daha var. Biz bu seçimler de zaferle çıkarsak tıpkı Rojava gibi artık özgürleşeceğiz. En önemlisi Sayın Öcalan’ın özgürleşmesi için bu seçimler büyük bir fırsattır. Onun için herkes elini taşın altına koyarak çalışması gerekiyor” diye konuştu.

‘AKP’NİN İDEOLOJİSİ TALAN VE HIRSIZLIKTIR’

Başbakan Erdoğan’ın ve AK Parti’nin kendilerine ideoloji siyaseti yaptıklarını dile getiren Keser, “Evet biz ideolojik olarak siyaset yapıyoruz. Bizim ideolojimiz Kürt halkının ve Kürdistan’ın özgürlüğüdür. Halkımızın kendi kendini yönetmesidir. Peki sizin siyasetinizin ideolojisi nedir? Biz söyleyelim. Sizin ideoloji siyasetiniz talan ve hırsızlıktır. Haram paraya el sürmeyip, para sayma makineleri ile haram para sayma siyasetidir. Siz talancılar, siz hırsızlar bu seçimde yok olacaksınız. Sizi bu seçimlerde ayakkabı kutularına koyup, tarihin çöplüğüne gömeceğiz. Bizler Meşe ağacı altında tüm halkları kucaklarken, sizler Rojava’da masum Kürt çocuklarını katleden El-Nusra çetesi bayrağı altında siyaset yapıyorsunuz. İşte bizim farkımız budur” dedi.

‘AKP’NİN TEK PROJESİ AYAKKABI KUTULARINDAN KULELER YAPMAK’

Yaklaşan yerel seçimlere değinen Keser, Kürt halkını yok edenlerin Kürt halkına hizmet üretemeyeceğini söyledi. Kürt halkını ahtapot gibi saran sisteme bu seçimde gereken dersi vereceklerini ifade eden Keser, “Biz bu seçimde o ahtapotun tüm kollarını keseceğiz. AKP çıkıyor, projelerini açıklıyor. 12 yıldır iktidarsın, bugüne kadar ne yaptın da bundan sonra ne yapacaksın. AKP’nin tek projesi var, o da ayakkabı kutularından kuleler yapmak. Bizim davamız koltuk davası değil. Bizim davamız özgürlüğümüz, dilimiz ve tarihimizdir. Bunun için mücadele ediyoruz. 30 Mart’ta ki zafere az kaldı. Zafer onurlu halkımızındır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar köyde yaşadıkları sorunları dile getirdi. Sorunları not alan Keser ve beraberindekiler çözüm sözü verdi.

Editör: TE Bilisim