Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Gülaçar, El Kaide davasından beraat ettiğini belirterek, “Karar elimizde. Bizi buradan vurmaya çalışmaları çok ahlaki değil” dedi. Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen basınla tanışma toplantısına Gülaçar’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, İpekyolu Belediye Başkan Aday Adayı Abdülmenaf Keyifli, Edremit Belediye Başkan Aday Adayı Hekim Karabıyık, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 

ARAS: PROJELERİ KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIZ


Toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. Geçen hafta salı günü Osman Nuri Gülaçar’ın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandığını ifade eden Aras, “Biz aslında Van’daki basın kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek tanışmak isterdik. Ancak program uzun zaman alabileceği için bir arada toplanarak tanışmak istedik. Başkanımız size kendisi hakkında bilgi verecek, daha sonra zaman içerisinde ofislerinizde sizleri ziyaret edeceğiz. Açıklayacağımız çalışma ve dev projeleri sizlerle birlikte kamuoyuyla buluşturacağız” dedi.

 

“BDP DAVET ETSEYDİ DÜŞÜNÜRDÜM”


Daha sonra bir konuşma yapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, özgeçmişinden bahsederek, “Vanlıyım. 1965 doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babası, iktisat mezunuyum. 28 yılı aşkın imam hatiplik görevim var. Van ve ilçelerinde sohbetlerimle TV ve radyo programlarımla halkın düğünlerinde taziyelerinde çok aktif bir rol üstlenen bir arkadaşınız olarak biliniyorum. AK Parti ile olan ilişkimiz açısından da babam Ebubekir Gülaçar, AK Parti Van İl Başkanlığının kurucularındandır. 2001’de Van adına açılışı onlar yaptılar. 1986’da Van’da Enser Vakfı’nın il başkanıydım. İstanbul’daki kongrelerde Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştık. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) davet etseydi düşünürdük ancak AK Parti ve lideriyle düşünce ve programları itibarıyla onları kendime, kendimi de onlara yakın hissettim. Bu nedenle haklı bir gururu da paylaşıyorum. 'Niçin AK Parti ve Van’da siyaset?' derseniz Van’ın siyasetinde, Van’ın büyükşehir olma hedefinde Van’da bir değişim gerekiyor. Bu değişime de AK Parti kadrolarıyla ulaşabileceğimiz için böyle bir yola koyulduk. Büyük hayallerimiz ve ideallerimiz var. İnşallah belediyeyi kazandıktan sonra art arda yapacağımız büyük ve dev projelerimiz var. Van’ı kalkındırıp şahlandıracak büyük projelerimizi zaman içerisinde sizlerle de paylaşacağız. Kendimizi bu manada projelerimiz ve yapacağımız hizmetlerimizle tanıtacağız. Siyaset cenahında yanlış değerlendirebilirler, bizi bizden tanımanız çok daha önemlidir. Bu şehrin selameti, huzuru ve gelecek adına da bu önemlidir” dedi.

 

“VAN İÇİN SON VE TEK UMUT”


Uzun zamandır ilk defa basında böyle bir ilginin var olduğunu ifade eden Gülaçar, “Bu ilginize çok teşekkür ediyorum. Bu bizim Van için son ve tek umut olduğumuzun ifadesidir. Basının da bunu böyle hissetmesi önemlidir. Halk tabanında bu böyledir, bu defa değişim adına biz büyükşehire talibiz. Basından takip edebildiğim kadarıyla mevcut Başkan Bekir Kaya'nın, 'Yüzde 70 oranında cepte keklik olarak garantilemişiz' diye bir yaklaşımı var. Biz halkımızı cepte keklik görmüyoruz, kapı, kapı dolaşarak kadınımıza, erkeğimize ve gençlerimize Van için hangi umutları paylaştığımızı, ne ifade ettiğimizi anlatacağız. Van için doğru tercihin AK Parti olduğunu bizzat anlatarak, ikna ederek oylarını istiyoruz. Halkımıza değer veriyoruz. Mağdur edilmiş mazlum bir halkın hizmeti bizim için önemli ve değerlidir” şeklinde konuştu.

“EL-KAİDE DAVASINDAN BERAAT ETTİM”


El Kaide davası ile ilgili bir soru üzerine Gülaçar, “Bu meselede ulusal basınımızla güzel bir program yapmayı arzu ediyorum. O davadan beraat ettim. Karar elimizde, bizi buradan vurmaya çalışmaları çok ahlaki değil. Beraat ettiğimiz bir davanın tekrar mağduru edilmek doğru ve haklı değil. Bu ülkede çok kişi mağduriyet gördü. Mazlumiyet yaşandı ve biz bu mazlumiyeti iki türlü yaşayanlardanız. İnancımızdan ve kimliğimizden dolayı yaşamışız” dedi.

“HÜDA PAR’DAN SİYASET YAPMAK İSTESEM YAPARDIM”


HÜDA-PAR’ın bu bölgeye ağırlık veren bir siyasi parti olduğunu ifade eden Gülaçar, “HÜDA-PAR’da siyaset yapmak isteseydim göğsümü gere gere oraya giderdim. Ben ise AK Parti’deyim. Siyaseti burada sürdürüyorum. Van şartlarında siyaseti Vanlılardan oluşturulması, Van’ı tanıma ve hizmet üretme açısından önemlidir. Van’ın sorunlarını ve demografik yapısını bilen Vanlılardan olması tercihimizdir. Bire bir insanlarımızı tanıyorsunuz, konuşmanızın, sohbetinizin hizmetinizi üretmesi önemlidir. Büyükşehir belediyelerinde başarılı kişiler de aday gösteriliyor. Van’da, Vanlı olması sorunları ve halkı bilen, bunları bilen ve yaşayan adayın daha da iyi olacağını genel merkeze ilettik. 13 ilçemiz var. Aday belirlemesi biraz sürecek. Geçen yerel seçimlerde PKK baskısı ile seçim yapıldı. 2009’da bu baskıyı Van halkının görmediğini söylersek inkâr ederiz. Aynı politika ile 2014 seçimleri için bir hareketlenme var. Bizim insanımız, gencimiz işsiz, varoşlarda yaşıyor. Bu gençlerin elinden tutmak istiyoruz. Demokratik zeminde seçim yarışı yapmak istiyoruz. Ne olursa olsun sahada varız. Ev ev insanımıza gitmeyi, tanışmayı arzu ediyoruz. Önümüzde tarihi bir milat var, ya bunu fırsata dönüştüreceğiz ya da heba edeceğiz” dedi.

 

“2014 SEÇİMLERİ 2009’A BENZEMEZ!”

 

Öte yandan gazetemizden Ömer Aytaç Aykaç’ın, Hüseyin Çelik’in geçtiğimiz günlerde 2009 yerel seçimleri için kullandığı “Seçime PKK’nin baskısı yüzünden kaybettik” açıklamasını hatırlatması üzerine konuşan Büyükşehir Adayı Gülaçar; “Biz 2009 ve 2011 yılında böyle bir baskı olmadığını söylersek bir hakikati inkâr etmiş oluruz. Kesinlikle ciddi bir baskı vardı. Bir sindirme, bir korkutma politikası vardı. Belki aynı politikayla yeniden beslenme gibi bir hedef de var. Bunun farkındayız. Ama 2014 bir 2009 değildir. Biz siyasal rakiplerimize diyoruz ki sahada hakikaten demokratik zeminde gelin yarışalım. Bu şehrin selameti adına, huzuru adına, gençlerinin-kadınlarının huzuru adına bir mücadele verelim. Bir Bursa, Konya, Gaziantep olmak bizim de hakkımız. Bizin gençlerimizin birçoğu şu anda varoşlarda ve işsiz. Artık bu gençlerin elini tutmak gerekiyor. Ben bu noktada demokratik bir zeminde seçim olmasını temenni ediyorum. Ama bu bizim adımıza şudur: Ne olursa olsun biz sahada varız, ev ev insanımıza gitmeyi onlarla tanışmayı ve kendimizi ifade etmeyi hedefliyoruz.”


Veysel İZGİ/Şehrivan

Editör: TE Bilisim