AK Parti Van Milletvekilliği aday adaylık başvuruları devam ediyor. O başvurulardan bir tanesi de dün Cafer Giyik tarafından yapıldı.

 

7 Haziran Genel seçimleri için başvuru tarihlerinde son günlere girilirken aday adayları da AK Parti il başkanlığına başvurularını yapmaya devam ediyor. O başvurulardan geçtiğimiz günlerde AFAD Müdürlüğü’nden istifa eden Cafer Giyik tarafından yapıldı. Giyik, AK Parti il başkanlığında başvurusunu yaptıktan sonra İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte bir açıklama yaptı. Özgeçmişi hakkında açıklamalarda bulunan Giyik ayrıca bugüne kadar hep Van için hizmet ettiğini sözlerine ekledi. Neden aday olduğunu da açıklayan Giyik, “Bizim bütün amacımız iş, aş ve barış problemi olan ilimizi, Türkiye’nin tarihi bir dönemeçten ve süreçten çıktığı bu dönemden iyi bir noktaya getirmek.” Dedi.

 

GİYİK: VAN’IN HER KARIŞINI BİLİYORUM

AK Parti İl başkanlığı toplantı salonunda İl Başkanı ile birlikte bir açıklama yapan Cafer Giyik Aday adaylık başvurusunu resmen yaptı. Burada konuşan Giyik, Van’ın her karışını bildiğini söyledi. Giyik şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi ben 20 yıldır farklı il ve ilçelerde kamu hizmeti yaptım, ilçe müdürlüğü, şube müdürlüğü yaptım. Bunun yanı sıra il özel idaresinde çalıştım ve son olarak İl Afet Müdürlüğü yaptım. Bu yönüyle özellikle Van’a hizmet ettim. 15 yıldır Van’da yaşıyor ve Van’da çalışıyorum. Van’ın her karışını, her metre karesinin bilen bir insanım. Bunu da bir avantaj olarak görüyorum. Bahçesaray Güneyyamaç köyünü bildiğim gibi Çatak’ın Bilgi Köyü’nüde biliyorum. Gevaş İn Köyü’ne gittiğim gibi Erciş Mağara Köyü’ne de gittim,  İl Başkanımızın Özalp Şemsettin köyünü de çok iyi biliyorum ve gittim. Çaldıran’ın Osmanlı Köyü’nü bildiğim gibi Muradiye’nin Akbulak Köyü’nü de biliyorum. Sizden bir isteğim yıllardır bu memlekete hizmet ettim ve emek verdim. Çalıştığımız süre içerisinde, kamu görevi yaptığımız süre içerisinde kapımız her zaman herkese açık oldu. Devletimizin gülen yüzü ve şefkat eli olmaya çalıştık.”

 

“AK PARTİYE HER ZAMAN GÖNÜLDEN DESTEK VERDİK”

Memurluğundan dolayı bugüne kadar AK Parti vitrininde yer almadığını ancak AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar her zaman gönülden destek verdiğini söyledi. Giyik, “AK Parti vizyonunu kutsal bir yol olarak görüyoruz. Bugüne kadar her ne kadar memuriyet hayatımızdan dolayı vitrinde yer almamış olsak bile bu partiyi bir dava olarak gördüğümüz için gönülden destek verdik ve hep arka planda yaptığımız kamu hizmetlerine tarafsızlık ilkesine halel getirmeyecek şekilde hizmet etmeye gayret ettik. Ben 2002 yılında askerliğimi yedek subay olarak Erzurum’da yaparken ilk genel seçimlerde AK Parti’nin iktidara geldiği seçimlerde oyumu kullanabilmek için Ermenistan sınırındaki bir karakoldan 2 günlük araba yolculuğuyla ancak Erzurum’a gelebildim ve oyumu kullanarak kışlaya geri döndüm. Biz bu davanın milletimiz, memleketimiz ve dinimiz için bir ufuk olduğunu, bir dünya arenasında memleketimizi yeni Türkiye’yi çağdaş bir noktaya getirmesi, güç dengesi içerisinde sözü hatırı dinlenir bir ülke noktasına getirmeyi hedeflediği için biz bu davayı, kutsal bir dava ve yolculuk olarak görüyoruz. Tüm beşeri makam ve mevkilerin dışında, gelip geçecek heveslerin dışında biz bunu dediğim gibi çok ulvi bir yol olarak görüyoruz. Şahsım, ailem ve bütün akrabalarımla birlikte biz bu davaya katkı sunmak istiyoruz. Bu davaya katkı yapmanın bir şeref olduğunu düşünüyoruz. Van’daki sıkıntılı günleri birlikte yaşadığımız için tecrübe sahibiyiz.” Dedi.

 

 

GİYİK: BU YOL KUTSAL BİR YOLDUR!

Giyik, 2011 yılında yaşanılan depremlerinde büyük acılar yaşadıklarını ama buna rağmen her zaman hizmet verdiklerini dile getirdi. Giyik ayrıca çıktığı yolu kutsal bir yol olarak gördüğünü ve bunu hiçbir zaman bir atlama taşı olarak görmediklerini sözlerine ekledi. Giyik son olarak şu sözlere yer verdi: “Yakın zamanda bir Van depremi yaşadık ve ben Van depreminin her kilometre taşında hizmet etmek şansı yakaladım. Ailemiz ile beraber büyük acılar çekmiş olmamıza rağmen, Allah yine bu insanlara hizmet etme lütfunu da bize nasip etti. Şu an babamda burada Van depreminde maalesef üzülerek söylüyorum, Van’daki en büyük acıyı yaşayan insanlardan bir tanesidir. Babam o depremde 2 genç evladını kaybetti. Eşim burada kendisi o depremde kardeşini kaybetti. Ama biz buna rağmen halkımıza hizmet etmeye devam ettik. Bizim dün yaptıklarımız, yarın yapacaklarımızın garantisi ve ispatıdır. Biz bu yolu dediğim gibi kutsal bir yol olarak görüyoruz. Beşeri bir makam ya da bir atlama taşı olarak örmüyoruz. Hadiseye bu şekilde yaklaşıyoruz. Bizim bütün amacımız. İş, aş ve barış problemi olan ilimizi Türkiye’nin tarihi bir dönemeçten ve süreçten çıkrığı bu dönemden iyi bir noktaya getirmek. Evet, AK Parti hükümetlerinin yapmış olduğu tüm hizmetleri takdir ediyoruz. Hepimiz buna katkı yaptık. Ülkemiz çok büyük yollar kaydetti. Yapılan çalışmaları görmemek için ya kör ya da vicdansız olmak lazım. Bir vatandaş olarak bunu görüyor ve takdir ediyoruz. Bizim amacımız ise bu davaya gönül vermiş birisi olarak bu davayı daha ileriye taşımaktır. Bütün derdimiz ve amacımız Van’ı daha iyi bir yere getirmektir.”


ŞEHRİVAN HABER – VEYSEL İZGİ

Editör: TE Bilisim