Ak Parti'de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan seçimler öncesi sular kaynamaya devam ediyor. Uzun süredir devam eden temayülller ve kamuoyu yoklamaları tamamlanırken Ak Parti'de nihayet karar aşamasına geçildi. Önceki gün Genel Kurul'da adaylardan 10 tanesini açıklamaya başlayan Erdoğan'ın Cuma günkü genişletilmiş il başkanları toplantısında ise Van adaylarını açıklaması bekleniyor. Van'daki temayül ve kamuoyu yoklamalarını tamamlaya ve dün geceki komisyon toplantısında Van adayını belirlemek için karar alan Erdoğan ve ekibinin önündeki isim sayısı bire düştü. Başbakan’ın yarın açıklayacağı o isim bugünden belli gibi

 

4 ADAY DA OLMAYACAK

 

Şehrivan Gazetesi'nin ulaştığı bilgilere göre bir haftadır toplanan komisyonda Van adayı üzerine uzun bir değerlendirme yapan Erdoğan ve ekibi AK Parti'ye başvuran 4 aday adayı olan Abdulahat Arvas, Hacı Biner, Mahmut Tüncel ve Yakup Akgül'e büyükşehiri emanet etmeyecek. AK Parti sadece bu isimlerde karar kılmak yerine geçtiğimiz günlerde adı zikredilen Burhan Kayatürk, Osman Gülaçar veya Nihat İnanç'tan biri üzerinde karar vermeyi tercih etti. Nihat İnanç’ın da bir dizi araştırmanın ardından aday olarak gösterilmeyeceği bilinirken Başbakanın Van için milletvekili Burhan Kayatürk ve Osman Gülaçar arasında kapsamlı bir çalışma yaptığı öğrenildi.

 

KAYATÜRK İSTEMEDİ GÜLAÇAR YARIN AÇIKLANIYOR

 

Bu iki isimden birinin Cuma günkü il başkanları toplantısında Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıklanması beklenirken kararın son dakikaya kadar değişebileceği de ihtimaller arasında yer alıyor. Şöyle ki Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olması beklenen Başbakan Erdoğan kabinedeki bakanları ve milletvekillerini mümkün olduğunca az sayıda büyükşehirllerde görevlendirmeyi düşünüyor. Yani Van'a bir bakan gelme ihtimali bu saatten sonra neredeyse imkansız. Bakanlarda olduğu gibi vekil sayısını da çok düşürmemeyi tercih eden Başbakan'ın belli başlı illerde bakan ve milletvekili kullanması bekleniyor. Bu anlamda Burhan Kayatürk isminin ön sıralarda geçtiği ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da Başbakan'a Burhan Kayatürk'ü Van'a aday göstermesinden yana olduğu biliniyor. Fakat alınan son bilgilere göre Başbakan ile görüşen Milletvekili Burhan Kayatürk, Başbakan Erdoğan’ın teklifini kibarca reddetti ve başbakanı karar vermesi için sadece Osman Gülaçar ile başbaşa bıraktı.

 

TEMAYÜL’ÜN BİRİNCİSİ GÜLAÇAR ANKARA’DA

 

Yani alınan bilgilere göre Başbakanın önünde bu haftaya kadar Burhan Kayatürk ve Osman Gülaçar ismi bulunuyordu. Burhan Kayatürk bu yükün altına girmeyi istemeyince oklar bir kez daha emayül yoklamasında ismi birinci çıkan Osman Gülaçar'ı gösterdi. Dün itibariyle Ankara’ya giden ve Başbakan’ın babası eski il Başkanı Ebubekir Gülaçar’dan dolayı bir muhabbetinin olduğu bilinen Osman Gülaçar gelinen nokta itibariyle tek aday olarak AK Parti’nin önünde duruyor. Günlerdir Van’da yapılan kamuoyu yoklamalarında Osman Gülaçar’ı sorun AK Parti Genel Merkezi kararını verdi ve alınan bilgilere göre Başbakan Erdoğan yarın büyükşehir başkan adayı olarak Osman Gülaçar’ın elini kaldıracak.


Ömer Aytaç AYKAÇ/Şehrivan

Editör: TE Bilisim