30 Mart 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi aday adayları başvuruların son gününde AK Parti Van İl Başkanlığına hücum etti. Akşam saatlerinde sona eren aday adayları başvuruları öncesi aday adayları başvurularını yaptı. AK Parti Van İl Başkanlığına gelen aday adaylarını AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Teke karşıladı. Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı için ilk başvuruyu Abdulahat Arvas yaptı. Aras’ın ardından kalabalık bir grup ile İl Başkanlığına gelen Mahmut Tuncel de Büyükşehir aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

 

30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde aday adayları başvuruların sona erdiği saatlerde AK Parti İl Başkanlığına hücum etti. Beraberindeki kalabalık ile İl Başkanlığına ilk başvuru için Abdulahat Arvas geldi. AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı İrfan Teke tarafından karşılanan Arvas, AK Parti misyonunun dünyada markalaşmış ve hizmet noktasında çığır açmış belediyecilik anlamında çok iyi işlere imza atmış bir erdemlik olduğunu söyledi.

 

ARVAS: REİS DEĞİL, HİZMETKÂR OLMAK İÇİN SAMİMİYİZ

 

Arvas, “Ak partiye gönül vermiş bir kardeşiniz olarak bende bu kervana katılma kararı aldım. Hamd olsun dünyayı gezmiş görmüş biriyim. Bende Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığımı bugün yaptım. AK Partinin hizmet kervanına Büyükşehirlerine baktığımızda kendini aşmış Avrupa ülkelerine taş çıkaracak büyükşehirlerimiz mevcuttur. Van’ın bu Büyükşehirlerden olması için önümüzde hiçbir engel yoktur. Yardımlaşma, dayanışma ve ortak değerlerle misyon ve vizyon sahibi bir ekiple Allah’ın izniyle memleketimize hizmet etmek için yola çıktık. Allah nasip emişse ve sizlerde teveccühlerinizi bizden yana kullanırsanız bizde sizlere şu sözle karşılık vermek istiyoruz. Eğer memlekete hizmette samimiysek hizmetkâr olma noktasında gönüllü bir şekilde kendimizi feda edebiliyorsak sağlam erdemli ve inançlı bir kadro ile memlekete hizmet noktasında samimiysek Allah bizi ve ekibimizi muvaffak etsin. Eğer bizden daha fazla samimi, cesur ve daha güzel projelerle büyükşehir adaylığı başka bir kardeşimize nasip olursa biz o kardeşimizin yanında yer alacağız. Memleketimize hizmet etmek için reis değil, hizmetkâr olma noktasında samimiyetimizi Allah’ın izniyle ortaya koyacağız. AK Partinin misyonu dünyada markalaşmış hizmet noktasında çığır açmış belediyecilik anlamında çok iyi işlere imza atmış bir erdemlik hareketidir. Güçlünün yanında değil, güçlünün gücünü kendi memleketimize hissettirme noktasında bizde bu gaye ve düşünce ile büyükşehir belediye başkan adaylığına müracaatımızı yaptık. Hayırlı dua ve desteklerinizi bekliyoruz.” Dedi.   

Arvas yaptığı konuşmanın ardından Büyükşehir aday adaylığı resmi başvurusunu AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı İrfan Teke’ye yaptı. Teke Arvas’ın yaptığı başvurudan dolayı memnuniyetini dile getirerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

İKİNCİ BAŞVURU MAHMUT TUNCEL’DEN

 

Arvas’ın ardından beraberindeki kalabalık ile İl Başkanlığına gelen bir diğer aday adayı Mahmut Tuncel ise resmi başvurusunu yaptı. ‘Van’da değişim şart’ sloganıyla İl Başkanlığına gelen Tuncel burada yaptığı açıklamada Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olduğunu söyleyerek, bu vazifenin ağırlığının yeni büyükşehir yasası ile daha da arttığını belirtti.

 

TUNCEL: VAN’IMIZI TÜRKİYE'NİN MARKA ŞEHRİ HALİNE GETİREBİLİRİZ

 

Tuncel, “7 bin yıllık tarihiyle medeniyetlere beşiklik yapmış Van’ımızın bir evladı olarak büyük sorumluluk gerektiren Büyükşehir Belediye Başkanlığına talibim. Bu vazifenin ağırlığının yeni büyük şehir yasası ile daha da çok arttığını biliyoruz. Cesaretimin nedeni; Van'a yapılacak hizmetin sadece şehrimize değil, bütün bölge insanı için olmasından dolayıdır. Van ilimiz büyükşehir olmakla tarihi bir fırsat yakalamıştır. Bu tarihi fırsatı genci, yaşlısı, kadını, erkeği, şehirlisi ve köylüsüyle, devlet kurumları, iş dünyası, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile yani Kürt, Türk ve Arap bir bütün olarak kardeşlik içerisinde insan ve hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla değerlendirerek Van’ımızı Türkiye'nin ve Dünya'nın yıldız ve marka bir şehri haline getirebiliriz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, büyük kamu yöneticiliği deneyimi, Mali ve İnsan kaynakları yönetiminde tecrübe ve projecilik alanında nitelik gerektirmektedir. Dünya'nın birçok ülkesini ve şehrini görevim gereği görme ve inceleme fırsatı buldum. Bu ülkelerde Belediyelerin, yaptıkları hizmetler ve projelerle insanların yaşam kalitelerini sürekli artırdığını gördüm. Gerek ülkemde gerekse uluslararası alanda edindiğim deneyim ve tecrübelerimi sizlere Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şeffaf, dürüst, adil, eşitlikçi ve nitelikli bir hizmete dönüştüreceğime inanıyorum. Büyük Projelere imza atmış Genel Müdür ve etkin bir Bürokrat olarak şehrimize ve halkımıza hizmete hazırım.” Dedi.

 

TUNCEL: O BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ SAĞLAYACAĞIZ

 

Halka hizmetin Hakka hizmet olduğu ilkesinden yola çıktıklarını söyleyen Tuncel, “Eğer sizler bu niyetime teveccüh gösterirseniz, AK Parti İl, İlçe ve Merkez yönetimi de destek verir ise Ülkemiz ve İnsanlığın barış, özgürlük, refah ve huzuru için ömrünü adamış Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da bu misyon ile bizi görevlendirirse dualarınızla Van’ın beklediği o büyük değişim ve dönüşümü sağlayacağız. Bu başvurumuzun şahsım, partim ve de ilimiz için hayırlı olmasını cenab-ı Hak'tan niyaz eder hepinizi saygı ve muhabbetle selamlarım.” Şeklinde konuştu. Tuncel yaptığı açıklamanın ardından resmi başvurusunu AK Parti İl Başkan Yardımcısı İrfan Teke’ye yaptı. Teke de Büyükşehir aday adaylığı için başvuru yapan Mahmut Tuncel’e hayırlı olsun temennisinde bulundu.   

 

Orhan AŞAN - ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim