24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala anket şirketlerinden son tahminler geliyor. Ünlü anket şirketi sahibi Adil Gür, "1. turda mı bitecek 2. turda mı. Ben 1 aydır hep söylüyorum, araştırmalar 1. turda biteceğini gösteriyor" dedi.

 

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala anket şirketlerinden son tahminler geliyor. Ünlü anket şirketi sahibi Adil Gür'de canlı yayında son verileri açıkladı. Gür, "1. turda mı bitecek 2. turda mı. Ben 1 aydır hep söylüyorum, araştırmalar 1. turda biteceğini gösteriyor" dedi.

 

"ANKET YAPMAK PAHALI İŞ"

 

İşte Adil Gür'ün canlı yayında yaptığı açıklamalardan satır başları...

 

Bundan 2-3 hafta önce bir gazetede röportaj yaptım. 1 ay önce verdiğim röportaj hala haber olarak duruyor orada. 1 ay önce ne diyorsak oradayız. Anket yapmak pahalı bir iş, gazetelere bedava gönderilecek kadar ucuz değil.

 

Türkiye 2010 yılında bir referanduma gitti ve HDP (o zamanlar ismi başkaydı) sandığı boykot etti, gitmedi ve sonuç 57.8 çıktı. Eğer sandığa gitseydi 52-48 çıkardı. 16 nisanda referandum yapıldı, 51.6 evet çıktı. Türkiye'de son yıllarda yapılan tüm hayati seçimlerin hepsi çekişmeli ve başabaş geçiyor. Bir çok değişkeni bilmemiz lazım.

 

"ARAŞTIRMALAR BİRİNCİ TURDA BİTECEĞİNİ GÖSTERİYOR"

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turda mı bitecek 2. turda mı. Ben 1 aydır hep söylüyorum, araştırmalar 1. turda biteceğini gösteriyor.

 

Bu hafta vatandaşa sorduk. Yaklaşık "Yüzde 15'i tatile başka memlekete gideceğim diye" cevap verdi. yüzde 15 demek, yaklaşık 8 milyon seçmen demektir.

 

1 MİLYON SEÇMENİN OY KULLANIP KULLANMAYACAĞI MEÇHUL

 

Bayramdan sonra kayıtlı olduğum yere dönceğim ve oyumu kullanacağım diyen diyen seçmen sayısı yüzde 77.2. Asla kullanmam diyen 2.7'ye denk geliyor. Yaklaşık 1 milyon seçmenin oy kullanıp kullanmayacağı belli değil.

 

Mayıs ayı ortasında A&G'nin yaptığı araştırmada "Mutlaka sandığa gidip oyumu kullanacağım" diyenlerin oranı yüzde 85.9'du. Haziran ayında yapılan son araştırmada ise yüzde 88.3'e yükseldiği görülüyor.

Editör: TE Bilisim