Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van eski milletvekili Hüseyin Çelik, Hatay'da Adalet eski Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin'in proje tanıtım toplantısına katıldı.

3 DÖNEM KURALI DEĞİŞECEK Mİ?

3 dönem kuralının 2015 seçimi için geçerli olduğunu belirten Çelik, "Anayasa kuralı değil. Tabanımızdan kuralın değişmesi için baskı yapılıyor. Konuyu hiçbir kurulumuzda görüşmedik.

"3 AY SONRA NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ"

Üç ay sonra ne olacağı belli olmaz.YSK'ya listeleri vermeden bir saat önce kuralı kaldırırsanız , bu yürürlüğü girer" şeklinde konuştu.

Çelik, bu kuralla ilgili Türkiye'nin kaygı duymaması gerektiğini belirterek, siyasette 24 saatin uzun bir zaman olduğunu belirtti.

ERDOĞAN'DAN 3 DÖNEM AÇIKLAMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti tüzüğünde yer alan ve üst üste en fazla 3 kez milletvekili olunabileceği yönündeki düzenlemeyle ilgili geçtiğimiz gün ilginç bir açıklama yapmıştı.

3 dönem kuralıyla ilgili topu kongreye atan Erdoğan, "Partim tüzüğü değiştirirse de ben 3 dönem kuralından vazgeçmem, vatandaşa sözüm var. Partim isterse 3 dönem kuralını kongreye götürebiliriz. Ama benim şahsi düşüncem 3 dönem görev, 1 dönem dinlenme" demişti.

TÜZÜKTE 3 DÖNEM KURALI

Ak Parti tüzüğünde yer alan bu kurala göre bir milletvekili peş peşe en fazla 3 dönem milletvekili olabiliyor. Bu kural nedeniyle Başbakan Erdoğan da dahil AKP kurucularının pek çoğu bir sonraki genel seçimlerde aday olamayacak.

Ak Parti içinde zaman zaman bu kuralın değişmesi için talepler dile getiriliyor, ancak Başbakan Erdoğan ‘halka söz verdik’ diyerek geri adım atmayacağının sinyalini veriyordu.

Başbakan Erdoğan’ın ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıp katılmayacağı da, bu kuralın işletilip işletilmeyeceği ile yakından ilgili olarak yorumlanıyor.

Editör: TE Bilisim