CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "El Kaideciyi aday mı yaptın?" sorusunu yöneltti.

Başbakan Erdoğan'ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi veren Oran, "Bugün yaptığınız grup konuşmasında Van Belediye Başkanlığı için adayınızın Osman Gülaçar olduğunu açıkladınız" diyerek şu konularda bilgi istedi:

"2 AY TUTUKLU KALMASININ GEREKÇESİ NEDİR?"

"Bu kapsamda; Osman Gülaçar'ın 15 Ekim 2009 tarihinde Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı terörle mücadele ekiplerince yapılan operasyon sonucu Fevzi Yılmaz ve Özkan Kervan ile birlikte gözaltına alınarak 2 ay tutuklu kalmasının gerekçesi nedir?

"EL KAİDE'NİN Van SORUMLUSU OLDUĞU DOĞRU MU?"

Osman Gülaçar'ın tüm Dünyada terör örgütü olarak kabul edilen El Kaide'nin Vanbölge sorumlusu olduğu bilgisi doğru mudur? Osman Gülaçar'ın geçmişte aldığı adli cezalar ve yargılandığı dava konuları nelerdir, hangi hapis cezalarını almıştır?

"GÜNAÇAR'IN 'YAHUDİLER DÜŞMANINIZDIR' SÖZLERİNE KATILIYOR MUSUNUZ?"

Birçok toplantıda yaptığı konuşmalara dair video görüntülere internette bulunan Osman Gülaçar'ın bu konuşmalarında sıklıkla dile getirdiği 'Yahudiler ve Hıristiyanları dost edinmeyin, onların arkasından gitmeyin, Yahudiler sizin düşmanınızdır' ifadelerine katılıyor musunuz? Bu görüş Genel Başkanı olduğunuz AKP'nin resmi görüşü müdür?"

Editör: TE Bilisim