AK Parti’nin Tuşba aday adaylarından Tolga Çıtak, Van Büyükşehir Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın Van için büyük bir şans olduğunu belirterek, Gülaçar ile Van’ın yeniden AK Parti belediyeleri arasına gireceğini kaydetti.

 

Ak Parti’nin Tuşba İlçesi’ne başvuru yapan aday adaylarından Tolga Çıtak, yaptığı bir açıklama ile Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gülaçar’a destek verdi. Cumartesi günü büyük bir karşılama töreni ile Van’a gelen ve ilk kez halkla buluşan Gülaçar’a tam destek verdiğini dile getiren Çıtak, Van’ın yeniden AK Parti belediyeleri arasına yazılması için Gülaçar’ın doğru tercih olduğunu söyledi.

 

“GÜLAÇAR İLE KAZANIRIZ”

 

Van’ın Büyükşehir olmasının özellikle hizmet anlamında çok büyük avantaj olduğunu söyleyen Çıtak, bu hizmetleri en etkili kullanabilmenin yolunun da iktidar partisi olan AK Parti’yi yine yönetime getirmek olduğunu kaydetti. AK Belediyelerin yönettiği tüm büyükşehirlerin dünya standartlarına geldiğini de söyleyen Çıtak, bunu sağlamak için seçimlere büyükşehir olarak girecek Van’ın yeniden Ak Parti’ye devrolmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bunun için de halktan biri olan ve Van’ın sorunlarına hakim olan Osman Nuri Gülaçar’ın doğru isim olduğunu söyleyen Çıtak konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Osman Nuri Gülaçar hocamız Van’a mal olmuş ve Van’da herkesin tanıdığı ve büyük saygı duyduğu bir isim. Rahmetli Ebubekir Gülaçar gibi o da saygın bir isim. Onun güçlü ve Van’a hak ettiği hizmetleri getirebilecek bir isim olduğunu düşünüyorum. Çünkü Van konusunda oldukça bilgili ve mevcut tüm sorun ve sıkıntılara fazlası ile hakim. Kim ne derse desin Gülaçar doğru tercih.” Dedi.

 

“TEKNİK GÜCÜMÜZ İLE YANINDAYIZ”

 

Öte yandan ‘Tuşba için teknik güç’ sloganı ile yola çıkan Tolga Çıtak, Tuşba ilçesi adaylığı verilsin veya verilmesin AK Parti’nin ve Gülaçar’ın yanında yer alacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, “Biz Osman Nuri Gülaçar’ın bundan sonraki süreçte var gücümüzle yanında yer alacağız. Hep diyoruz Tuşba için teknik güç. İşte bu teknik gücümüzü de Ak Parti için yapacağımız çalışmaları da Gülaçar ile birlikte kullanacağız. Aday olmamız halinde Gülaçar ile birlikte Ak Belediyelerin sayısını artıracağımıza inanıyoruz. Bu nasip, kısmet işidir. Olmazsa bile bir Ak Partili olarak sonuna kadar da mücadelemizi vereceğiz. Amacımız teknik gücümüzle Van’a bir şeyler katmak. Van bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve yeniden AK belediyeler arasına Van’ı koymalı. Zira büyükşehiri yürütebilecek güç yine Ak Parti’dedir.”


Menduh ÇALIŞKAN - Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim