Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve ilin önde gelen isimleriyle aralıksız bir şekilde bir araya gelen Osman Gülaçar, ziyaretlerini bugün de sürdürdü. Sabah saatlerinde beraberinde AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve il yönetimi ile birlikte Van Ticaret ve Sanayi Odası’na (VAN TSO) gelen Gülaçar’ı, VAN TSO Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyareti esnasında kentin ekonomisi ile ilgili Takva’dan bilgiler alan Gülaçar, ilin ekonomisi noktasında VATSO’nun büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. 31 Mart sonrası ile birlikte Van’ın büyümesi ve vizyon sahibi olması için ilin işadamları ve sanayicileriyle birlikte bire bir görüşeceklerini belirten Gülaçar, ilin kalkınması önünü tamamen açacaklarını kaydetti. Herhangi bürokratik bir işleme bırakmadan tüm çalışmalara hız vereceklerini anlatan Gülaçar, “Kentimizin büyümesi, vizyon sahibi olması adına her türlü desteği vereceğimizi ifade ediyoruz. Tabi bu şu an sözde olan bir şey, ama rabbim nasip ederse 31 Mart’tan sonra bu söylemimizi hayata geçireceğimizi herkesin bilmesini istiyorum” dedi.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİ İLE BİRLİKTE BÖLGEMİZ HUZURA KAVUŞMUŞTUR”

 

Gülaçar, VAN TSO ziyaretinin ardından sırasıyla Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Sağlam, Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı ve Tes-İş Başkanı Naif Balandı ile yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Burada da kenttin sıkıntılarıyla ilgili bilgiler alan Gülaçar, daha sonra Bölge Gazetesi’ni ziyaret ederek Cafer Karakoç ve gazete çalışanlarını ziyaret etti. Burada da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gülaçar, yapmış oldukları ziyaretlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Halktan ciddi bir teveccüh gördüklerini ifade eden Gülaçar, “Halkın bize karşı teveccühü ve memnuniyetinin birçok önemli sebebi vardır. Onlardan birisi 8-10 aydan beridir süre gelen bu demokratikleşme, çözüm süreci ve kardeşlik projeleri üzerinden bölgemizin artık hakikaten huzura kavuşmasıdır. Burada bir güven ortamının oluşması, halkımız nezdinde iktidarımıza büyük bir teveccühün de olmasına vesile olan bir durumdur. Belki bu noktada daha söylenmesi gereken birçok şey var. Halkımız, Başbakanımız ve hükümetlerimizle birlikte birçok hizmete şahit oldu ve yerelde de bu güzel hizmetlerin devamına tanıklık edecektir” dedi.

 

“BU MEMLEKETE, BU MEMLEKETİN İNSANINA YAZIKTIR”

 

Van Belediyesi’nin borcuyla da ilgili açıklamalarda bulunan Gülaçar, “Belediye, borçlarla ilgili şu ana kadar doyurucu bir açıklama yapmadı. Yapacaklarını söylemişlerdi biz de bekliyoruz. İddia edildiği kadar borç var ise, gerçekten bu çok acı bir şeydir. İnanılmaz derecede acıdır. Bu memlekete, bu memleketin insanına yazıktır. Bu noktada hesap verilebilir olunmalıdır. Hakikaten belediye borçlarıyla, alacaklarıyla bütün kurumlar nezdinde kendisini ifade etmelidir. Halkımızın da bu konuyu bilmeye hakkı var. Depremden önce başlayan ve deprem sonrasında arttırılan bütçelerle birlikte belediyenin hizmet noktasında üretmesi gereken çok büyük işlerin olması gerekiyordu. İnsanımızın gözle görebileceği şeylerin olması gerekiyordu. Ama maalesef bunlardan hiçbirisi gerçekleştirilmedi. Örneğin, su sorununu çözme belediyenin görevi olmasına rağmen, belediye bu sıkıntıyı gideremedi. Bizim hükümetimiz tarafından su ishale hattı için 143 trilyonluk bir yatırım yapıldı. Bu su ishale hattı 2050’lere kadar ve hatta 2070’lere kadar ilin su ihtiyacını karşılayacaktır. Hükümetimizin bu hizmetiyle halkımız artık o musluklardan akan kirli sondaj suyunu içmeyecektir” dedi.

 

“BU HÜKÜMETİMİZE VE BAŞBAKANIMIZA KARŞI İLK OPERASYON DEĞİL”

 

Son olarak, 17 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen operasyonlarla da ilgili açıklamalarda bulunan Gülaçar; “Bu hükümetimize, Başbakanımıza karşı yapılan ilk operasyon değil. Bu tür operasyonlar defalarca gerçekleşti. Ama her defasında rabbimin yardımlarıyla bu oyunlar bozuluyor. 17 Aralık operasyonunun asıl amacı şudur. Seçimler yaklaşırken, Başbakanımızı kamuoyu nezdinde düşürme, yıpratma girişimidir. Ancak herhangi bir yolsuzluk da mevcut ise kesinlikle sonuna kadar gidilmedir. Ama halkımız bu oyunların farkında. İzmir bunun örneğidir. Başbakanımız, Sakarya’dan İstanbul’a gelirken yüz binler sokaklara dökülüyor. İnanılmaz bir teveccüh var. Van’da da aynı teveccühe şahit oluyoruz. Yaşlı annelerimiz, ‘Oğlum biz bu oyunun farkındayız’ diyorlar. Yani burada inanılmaz bir sağduyu var. Birkaç gün önce Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu buradaydı. Bu teveccühe bire bir şahit olduk. Sayın Bakanımız da memnuniyetini bizimle paylaştı. Kendi adıma sağduyulu halkımıza teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.

 

Gülaçar, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra Mekke’nin fethi dolayısıyla AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen programa katıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim