Van'ın İpekyolu Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Dalaz, Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

 

İskele Öğretmenevi'nde bir basın açıklaması düzenleyen Dalaz, Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerde AK Parti'den Van Milletvekili Aday Adayı olacağını söyledi. AK Parti'yi seçmesindeki en önemli nedeninin özellikle başörtülü olmasından dolayı geçmişte yaşadığı sıkıntıların etkili olduğunu vurgulayan Dalaz, "Geçmişte başörtümden dolayı gerek ortaöğretimde gerekse üniversite hayatımda birçok sorun yaşadım. Hor görüldüm, dışlandım. Ancak AK Parti hükümetinin benim gibi milyonlarca bayanın yaşadığı bu sıkıntıyı çözmesi, benim bu partiye gönül vermeme neden oldu.” Dedi.

 

DALAZ: ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM

Üzerine düşeni yapacağını belirten Dalaz şu ifadelere yer verdi: “Bugün ülkemiz için, coğrafyamız için ve güzel Van’ımız için tarihi bir öneme sahip bir seçimin arifesindeyiz. Zira gerek dünya, gerekse yakın coğrafyamızda kan ve gözyaşının hâkim olduğu ateş çemberinin içinde kalmış bir vahayız. Bu ateşin ülkemize ve ilimize sıçramaması için herkes gibi ben de üzerime düşeni bugüne kadar ulusal ve yerel düzeyde birçok sosyal proje ve etkinlik ile yapma gayretinde oldum. Etrafımızı saran ateş çemberinin sebeplerine baktığımızda en büyüğü; katılımcı yönetim anlayışından uzak bir yapıda olmaları ve sistemler manzumesi olan devletin sevk ve idaresinde bir tekelleşme ve vesayet anlayışının kalıcı hale gelmesinden kaynaklı toplumun beklentilerine cevap verememe olduğunu görüyoruz.”

 

“28 ŞUBAT’TA MÜSLÜMAN KİMLİĞİMDEN DOLAYI MAĞDUR OLDU”

28 Şubat’tan dolayı herkesin mağdur olduğunu dile getiren Dalaz, “Ben Müslüman Kadın kimliğimden dolayı iki kat mağdur olanlardan oldum.” Dedi. Dalaz, “İşte bütün bu olumsuzlukların ülkemin yarınlarında olmaması, ülkemiz ve ilimiz için aydınlık yarınların olması, son yıllarda yeşermeye başlayan merhamet ikliminin kalıcı hale gelmesi, kan ve gözyaşının yeniden ülke gündeminde olmaması için. Yaşamakta olduğumuz güzel Van’ımızda yaptığımız kültürel sosyal ve insani proje ve etkinliklerle edindiğim bilgi ve deneyimlerimi halkımızın hizmetine sunmak için bu yola çıktım. Memuriyetimin baharında iken hep beraber yaşadığımız “28 Şubat Post Modern Darbe” ile herkes mağdur oldu. Ancak ben Müslüman Kadın kimliğimden dolayı iki kat mağdur olanlardan oldum. Çünkü hem inandığımız değerlerden hem de insan olarak bizi tamamladığına inandığımız ve bir parçam olan başörtüsünden dolayı kadınlar olarak iki kat zulüm gördük.” Sözlerine yer verdi.

 

DALAZ: KADININ SESSİ OLMAK İÇİN ADAYIM

Sessi en az çıkan kesimler için aday olduğunu söylen Dalaz son olarak şunları kaydetti: “İşte bütün bu nedenlerden dolayı ve bir İslam büyüğünün dediği gibi “İnsanlık nüfusunun yarısı kadındır, diğer yarısını da eğiten kadındır.” Bilinciyle hareket ederek köşede bucakta unutulmuşların sesi olmak için bölgemizde en az sesi çıkan kesim olan kadınların sesi vicdanı olmak için. Ülkemiz de oluşmakta olan bahara bölgemiz kadınlarının emeği ve tecrübesini aktarmak için, Ak ellere Ak vicdanları eklemek için, Ak ellere Ak ana yüreklerini katmak için, bir rengi değil her rengi gökkuşağı gibi sarmak için, ülke yönetimine yalnız kadın eli değil kadın yüreğini katmak için. AK hedeflere Ak ilkelere beraberce ulaşmak İçin, Ak Hedeflere Ak Kadınlarla ulaşmak için, hem kadınların hem erkeklerin ihtiyacı olan Ak vicdanlı devletin kalıcı olması için. Siz kadirşinas halkımı en iyi şekilde temsil edebilmek için, on yılı aşkın süredir ülkemize her anlamda çağ atlatan Ak Parti’nin Van Milet Vekilliğine aday adayıyım.”

 

GÜLŞEN DALAZ KİMDİ?

27 Kasım 1974 yılında Muş Hasköy’de doğdum. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra girdiğim Van Sağlık Meslek Lisesi'nden 1993 yılında mezun oldum. Aynı yıl Van Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak çalışmaya başladım. 1994 yılında 100.Yıl Üniv. Hemşirelik Yüksek Okulu'nu kazanarak hem eğitime hem de çalışma hayatıma devam ederken 28 Şubat darbe sürecine yakalandım. Çeşitli zorluklarla ve iş hayatımdaki sürgünlerle mücadele ederek gecikmeli olarak 1998 yılında 100. Yıl Ünv. Hemşirelik Yüksek Okulu’ndan mezun oldum.

28 Şubat döneminde uğradığım haksızlıklar nedeni ile çok arzu ettiğim akademik kariyerim için eğitimime devam edemedim. AK Parti hükümetlerinin yıllarca verdiği mücadele sonrası 2012 yılında Ales sınavına başörtü serbestliği getirildikten sonra girebildim ve şuan Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisansımı tamamlamak üzereyim. 2015 ocak itibariyle pedagojik formasyon eğitimimi tamamladım. Yapmış olduğum hemşirelik mesleğimin devamında; 1997-2005 Halk Sağlığı Hemşireliği görevinde bulunduğum süre içinde ilimizde yeni kurulan 9 ve 11 No’lu Sağlık Ocaklarının Kurucu Hemşireliğini üstlendim. 2010-2012 Başhemşire yardımcılığı ve Başhemşire görevlerinde bulundum. 2012-2015 İpek yolu Devlet Hastanesi Sağlık Bakım  Hizmetleri Müd. olarak görev yaptım. Evliyim ve 2 çocuk annesiyim. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça, ileri düzeyde de Kürtçe bilmekteyim.


ŞEHRİVAN HABER – ERDAL ERBAŞ

Editör: TE Bilisim