Mart 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde belediye adaylıklarında heyecan dün son bulurken, gelen haber ile birlikte belediye meclis adaylıkları bir ay daha devam edecek. Belediye adayları bu anlamda yoğun bir başvuru telaşı içindeyken, meclis üyeliği içinde birbirinden önemli isimler başvuru telaşında idi. Bunlardan biri de genç yaşına rağmen son yıllarda ciddi çıkışlar yapan ve son olarak VAN TSO’nun yönetimine giren ve iş sektöründe başarılı işler yapan Çetin Ebinç oldu. Ak Parti’nin genç siysasetçisi ata toprağı Tuşba’yı seçerek encümenlik için ben de varım dedi.

 

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde son gün başvuruları biterken, gün içinde gelen haber ile birlikte belediye meclis üyelikleri bir ay daha uzatıldı. Buna rağmen belediye meclis üyeliğinin güçlü isimleri başvurularını yapken bu isimlerden birisi de iş dünyasının son yıllarda iyi çıkışlar yapan ismi Çetin Ebinç oldu. İş dünyasında her geçen gün ismini duyuran yatırımcılardan olan Ebinç, VATSO’daki meclis üyeliği başarısının ardından da bu kez de siyaset için kolları sıvadı. Dün Tuşba ilçesinde resmen belediye meclis üyeliği başvurusunu yapan Ebinç’in başvuru evraklarını AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu alırken, Ebinç’e başarılar diledi. Ebinç ise başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, uzun yıllardır iş dünyasında girişimler yaptığını ve bu alanda edindiği tecrübeleri siyaset ile taçlandırmak istediğini söyledi. Ebinç, “Uzun yıllardır Van’ın iş dünyası içinde yer alıyoruz. Van’da büyüyen ve Van’a yatırım yapan bir ailenin mensupları olarak halkımızı temsiliyet noktasında da bir şeyler yapma çabası içindeyiz. Bu süre içerisinde AK Parti’de de yerimizi aldık ve çeşitli görev ve kademelerde bulundu. Bununla da yetinmeyerek bu yılki VATSO seçimlerinde meclise girme başarısı gösterdik. İşte tüm bunları bir araya topladığımda baba toprağı olan Tuşba ilçeme de hizmet borcumu ödemek istiyorum. Şimdi halkıma hizmet vakti. Umarım biz de bir şekilde borcumuzu öderiz.” Şeklinde konuştu.

 

ÇETİN EBİNÇ KİMDİR?

 

1970 Van, Tuşba, Amik doğumluyum. İlk orta ve lise tahsilimi Van’da, Lisans tahsilimi ise Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde Elektrik bölümünde yaptım. Bunun yanında eğitimime A.Ü işletme 3 sınıf öğrencisi olarak devam ediyorum. İş hayatıma aile şirketleri olan Metin Çetin Ltd. Şti. ve Me-Çet Dış Ticaret’te Yönetin Kurulu üyeliği ve genel müdür olarak devam etmekteyim. Van ve İstanbul da elektrik elektronik malzemeleri olmak üzere ithalat ve ihracat yapmaktayım. Yine Van'da çeşitli semtlerde boya, teknik hırdavat, elektrik malzemeleri, elektronik malzemeler, uydu alıcıları ve Led tv toptancılığı satışı yapan ve il ve ilçelere toptan dağıtım yapan mağazalarımızda hizmet etmekteyim. Aynı zaman da inşaat olarakta Yap-Sat işini devam ettirmekteyim. Halen VAN TSO meclis üyeliği ve 5’inci gurupta (beyaz eşya mobilya küçük ev aletleri ve teksitil) komite başkanlığını yürütmekteyim. Siyasi çalışmalarım ise kurulduğu günden beri Ak Parti üyeliği, delegeliği, merkez ilçe yönetim kurululu üyesi olarak devam ettim. Şimdi ise Tuşba ilçe yönetim kurulu üyeliğinden ayrıldım. Evli 2 çocuk babasıyım.

Editör: TE Bilisim