AK Parti’nin rekor başvuru alan bölgesi olan Edremit’te dün büyük bir hareketlilik aldı. Son güne kadar toplamda 15 başvurunun yapıldığı Edremit ilçesinde başvurusunu en son yapan sansasyonel isim de belediyecilik konusunda büyük tecrübesi olan Arif Öndil oldu. Muazzam bir kalabalığı da yanına alarak Edremit İlçe Başkanlığı’nda yapan Öndil, bu başvurusu ile Edremit seçimlerinde yarışacağı adaylar ile birlikte en az büyükşehir kadar önemli bir yarış olacağını göstermiş oldu.

 

Yıllardır belediyecilik yapan ve geçmiş dönemlerde Van Belediyesi’nde bir çok birimde müdürlük yapan Arif Öndil, başvuruların son gününde resmen Edremit’e aday oldu. Birbirinden güçlü isimlerin resmen aday olduğu Edremit’te son başvurusunu yapan Öndil ilçede büyük bir seçim yarışı gerçekleşeceğinin de sinyallerini vermiş oldu. Edremit’in en güçlü isimlerinden birisi olarak başvurusunu yapan Öndil, Edremit ilçesine uzunca bir araç konvoyunun eşliğinde geldi. Burada adaylık öncesi bir konuşma yapan Öndil, “Daha önce milletvekili aday adaylığı dönemimde vermiş olduğum 14 projenin yarısı devlet tarafından yürürlüğe girdi. ‘Türkiye’ye yakışır bir Van için’ adı altındaki projelerimizden en önemlilerinden bir tanesi de Van’ın büyükşehir olmasıydı. Bunun dışında sahih yolu, çevre yolu da devlet tarafından yürürlüğe girdi ve uygulanmaya başlandı. Bunu da ispatımızı olarak burada kendimizle birlikte getirdik.” Şeklinde konuştu.

 

“PROJELERİMİZLE GELİYORUZ”

 

Şu ana kadar edindiği tüm belediyecilik tecrübelerini kendi çevresinin büyük bir bölümünü oluşturduğu Edremit ilçesi için kullanmaya geldiğini söyleyen Öndil, artık kabuğuna sığmayan ve her geçen gün daha çok büyüyen Edremit için hazır olduğunu kaydetti. Öndil ayrıca; “Malumunuz Edremit ilçesi Van büyükşehir olduktan sonra, Edremit’inde nüfusu yaklaşık olarak 300 bine yaklaştı. Buraya aday olan herkesin büyükşehir için düşünmesi ve çalışması gerekiyor. Çünkü Edremit, Van için çok önemli bir yere sahip. Belediyenin büyükşehir olma konusunda devletin önemli bir yeri var. Van’ın büyükşehir olması ile birlikte Edremit’te en büyük ilçelerden bir tanesi olmuştur. Bununla birlikte şuana kadar Edremit ilçesine yaklaşık olarak 15-16 adaylık başvurusu gelmiştir. Bu başvurular bir kez daha Edremit’in büyüklüğünü gösteriyor. Bu arada bende tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Burada sadece bir aday çıkacak ama hiç kimsenin bu konuda bir küskünlüğü ve kırgınlığının olmaması lazım. Bizlerin hep beraber el birliği yaparak bu konuda ilçemizi ve ilimizi kalkındıracak çalışmalar yapmalıyız. Allah izin verirse biz buraya seçilirsek, daha önce Van belediyesinde çalıştığımız dönemlerde yapmış olduğumuz ve yapmak için çalışmalar yaptığımız projeleri burada uygulamaya sokacağız.”

 

İŞTE ÖNDİL’İN PROJELERİ!

 

Bu konuşmanın ardından projeleri hakkında kısa bir değerlendirme yapan Öndil, özetle yapacağı projelerden bahsederek şu ifadelere yer verdi; “Bu çalışmaları sizlere başlıklar altında verecek olursam; Yeni bir terminal alanı, çöp istasyonu, birikeçtiler, hurdacılar, sahil yolu, belediye garajı yeri, mezbahadalar, Akköprü mahallesinde gece kondu çalışmaları, taziye evleri, mermerciler, traktörcüler ve yine yol üzerinden Edremit’e gelirken bulunana galericiler sitesi bizlerin projesinde yer alan bir projeydi. Bunun dışında Van belediyesinin gayri menkulü 1 milyon 400 bin iken, biz bu gayri menkulü 1.5 milyona çıkardık. 4 yıl içerisinde bizler Van belediyesinde bunları yaptık. İnşallah biz aday olursak, çağdaş bir yaşam ve modern bir yaşam anlayışı yine getireceğiz. Edremit’e yakışır yeni projeler ortaya çıkaracağız inşallah. Bunların en başında gelen proje ise sahil yolu ve yeşil alanlardır. İnşallah bize buna sahip olursak, Merit’ten Edremit çıkışına kadar yeni projelerimiz ile sahil yolu ve yeşillikler ile yeni görünümler kazandıracağız buraya. Çevre yolunu gerçekleştireceğiz. Çevre yolu her ne kadar projelendirilmişse belediye zihniyeti yüzünden halen hayata girilmiş değil. İnşallah biz bununla birlikte çevre yolunu hayata sokacağız ve önemli projelerle daha çok yol alacağız. Bir diğer konu ise turizm konusudur. Bu konuda da yeni turizm imar planını çıkarıp ilçemize daha iyi çalışmalar yapacağız. Ama bu konuda çalışmalar yaparken, yeni turizm alanları oluşturulurken kesinlikle çevrenin hiç bir şeyine zarar vermeyeceğiz. Edremit bu turizm konusunda hem yerli hem yabancı olmak üzere çok iyi bir yere sahip o yüzden bizlerin Edremit için en iyi şekilde çalışması ve buraya daha iyi yenilikler kazandırması gerekiyor. Bu konuda gerek yeni turizm otelleri ve gerekse de yeni turizm alanları oluşturarak buraya turist kazandıracağız. Mevcut ve doğal haline dokunmadan ve bozmadan buraya yenilikler kazandıracağız. Buralara güzel bir alt yapı ve deniz projeleri ile gelmemiz gerekmektedir. İlçe olarak çok güzel bir ilçemiz bulunmaktadır, ancak henüz bir alt yapımız bile bulunmamaktadır. Yanımızda denizimiz olduğu için bu atıklar denizimize dökülmektedir ve bu yüzden de ilçemize halen doğru düzgün bir kanalizasyon ve alt yapı kazandırılmamıştır. Bunu da hemen bitirip arıtma tesisimiz ile birlikte inşallah hayata sokacağız.”

 

“EDREMİT’İN TÜM SIKINTILARINI GİDERECEĞİZ”

 

“Bunun dışında TOKİ’nin yaptığı konutların yanı sıra yeni ama çok katlı olmamak şartıyla yeni konutlar yapacağız ve ilçemize kent görünümü kazandıracağız.  Bunların dışında tarihi yerleri de koruyacak ve YYÜ ile birlikte onlarında tekrardan geri kazandırılması için çalışmalarımız yapacağız. Denizde de sportif faaliyetler yapıp yine burada denizimizi tanıtmak ve daha güzel bir görünüm kazanması için projeler yapacağız ve daha iyi çalışmalar yapacağız. Başta yüzme olmak üzere diğer alanlarda da birçok çalışma yapacak ve halkımıza yenilikler kazandıracağız. Ayrıca burada işsizliği en aza indirmek için Edremit’te meslek edinme kursları kuracağız. Yatırımcılar içinde ayrıca özel ofisler kurulacak ve çalışmalar yapılacak. İnşallah bizler geldiğimiz zaman en büyük kültürel kompleksleri burada kurmuş olacağız ve hayata geçireceğiz. Van büyükşehir olduktan sonra örnek köyler kuracağız. Çünkü büyükşehir olduktan köylerin hepsi ilçelere bağlandı. Bu hususta alt yapı, eğitim, sosyal faaliyetler olarak inşallah en iyisini yapıp köylerimiz i en iyi yerlere getireceğiz. Bu köyler hem örnek köyler olacak hem de var olan sıkıntılarını geçirmiş olcağız. Bu konuda yeni imar planları da yaptık ve inşallah bu imarı da hayata geçireceğiz. Hükümetimiz ile birlikte, güçlü bir şekilde bu projelerimizi inşallah geliştirip hayata geçireceğiz. Daha bir çok projemiz var ancak Edremit’tin ve köylerimizin sıkıntıları başlı başına bunlardır inşallah biz bu sıkıntıları gidereceğiz.”

 

EDREMİT ÖNDİL’LE GÜZEL

 

Öte yandan başvurusunu yaptıktan sonra yine kalabalık bir ekip ile uğurlanan ve başvuru sonrası büyük bir ilgi gören Öndil, gazetemizin yönelttiği başvuru değerlendirmesi ile ilgili olarak ise şunları söyledi, “Uzun süredir görev yaptığımız belediyecilik hizmetlerini ve bu alandaki tecrübelerimizi de düşünerek Edremit Belediyesi’ne aday olmaya karar vermiş bulunuyoruz. Gerek özel sektördeki iş tecrübelerimiz gerekse de Van Belediyesi’nde yaptığımız görevler dolayısıyla doğup büyüdüğümüz ve kendimizi borçlu hissettiğimiz Edremit için biz de varız dedik. Ben değil ‘biz’ diyerek yola çıkmaya karar verdiğimiz bu uzun soluklu yolda Van’ın güzide ve gelecekte belki de Türkiye’nin yüz akı olabilecek olan Edremit’te hizmet yapmaya yarışına dahil olduk. Daha 10 yıl öncesine kadar küçük bir sahil beldesi olan şimdilerde ise Van’ın geleceği adına batıya dönük yüzü olan ve gelecek için büyük bir turizm kenti olma yolunda Edremit hiç şüphesiz Van’da hizmeti en çok hakeden belediye olarak karşımızda duruyor. Ak Parti hükümetinin Van’da son iki yılda adeta küllerinden yeniden doğurduğu Van şehrinin, hükümet nezdinde aldığı yatırımları da düşündüğünde TOKİ ile resmen süslenen ve doğasını kaybetmeden turizm cenneti olma yolunda büyük yol alan Edremit Beldemizi cazibe merkezi yapma konusunda hazırız. Nüfusuyla adeta bir şehir olan ve doğal güzellikleriyle de Van’ın nazar boncuğu olan Edremitimiz hiç şüphesiz hizmetin en iyisini ve en güzelini hakediyor. Üstelik belediyecilik için de doğal bir alan olarak karşımızda duran ve az bütçelerle doğa harikalarıyla tam bir turizm beldesi olmayı bekleyen Edremit bu anlamıyla da iyi bir ekip ile yönetilmeyi çokça hakediyor. Tüm bu gerekçeleri de göz önünde bulundurduğumuzda ‘biz’ Edremit’in çocukları olarak halkın desteğine ve teveccühüne talibiz. İnşallah Edremit kendisini en iyi yönetecek idarecilere teslim edilecektir.”

 

Önder ALTINAL-ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim