Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Aday Adayı Gülşen Güler, en çok kadınlardan destek gördüğünü belirtti.

 

Açıklamalarda bulunan Güler, Hakkari’de kadın olmanın zorluklarının çok olduğunu ifade ederek, kadın olmanın zorluklarını ve kadın olarak bu kadar büyük bir başarıyı elde etmesinin nedenini köy köy, hane hane gezerek bayanlar üzerinde çok ciddi çalışmalar yaparak elde ettiğini vurguladı. Güler, “Allah’ın adıyla başlamış olduğum bu yolda Allah'a şükrederek başaracağıma inanıyorum. Siyaset saygın bir uğraştır. AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın misyonuna, vizyonuna, kararlılığına, yeni Türkiye hedeflerine inandığım için AK Parti’den aday adayıyım. AK Parti öncesi Türkiye ekonomisinin tam bir sömürge ekonomisi olduğunu çok iyi biliyoruz. Dış politikaya bağımlı bir ülkeydik. IMF’ye bağımlı bir ülke iken şu an dünya ülkelerine borç veren bir ülke konumundayız. 2002’den önceki Türkiye ile şu anki Türkiye’yi karşılaştırdığımız zaman eğitim, sağlık, ulaşım, insan hakları ve birçok hizmet alanında yeniliklere imza atan bir parti var karşınızda. Bu da AK Parti hükümetinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Ülkemizde kadının siyasetteki yeri 1934 yılında başlamıştır. Geçmişe baktığınız zaman savaşlardan sonra kadına ihtiyaç duyulduğu zaman, kadın ya terzi ya aşçı ya da vakıf kurarak iş hayatına atılmıştır. 1934 yılında kadına ilk seçme ve seçilme hakkı tanındıktan sonra siyasi hayatları başlamıştır. Maalesef ki bu süreçte 2002 AK Parti dönemine kadar kadının meclisteki yeri yüzde altılarda idi. Ama 2002’den sonra AK Parti ile kadının meclisteki yeri yüzde 14’e yükseldi. Türkiye tarihinde kadının en çok bakanlık yaptığı dönem AK Parti döneminde mevcuttur ve AK Parti’nin kadına verdiği önem apaçık ortadır. Bizler yüzyıllar boyunca bu topraklarda hangi etnik kökenden, hangi ırktan olursak olalım barış ve kardeşlik içerisinde yaşamayı bildik. AK Parti ile birlikte Türkiye’nin bu soruna bakış açısı da değişti. Öncelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın terör ile birlikte anılmasından vazgeçildi. Çözüm sürecinde sona yaklaşıldı diyebiliriz artık. Süreç bugüne kadar sağ salim geldiyse bunda en büyük pay tabi ki milletimize aittir” şeklinde konuştu.

İş kadını olan Güler, 2009 yılında kurmuş olduğu Hakkâri Doğa, Eğitim, Kültür, Sanat ve Kadın Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Derneğinde 5 bin aktif bayan üye faaliyet gösteren Güler, Hakkâri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı 31 mağdur ailenin gönül elçiliğini yaparken, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında SODES projeleri kapsamında Hakkâri Kadın Merkezi projeleri ile 360 kadına mesleki, kültürel, sanatsal ve beceri kazandıran eğitimleri vermiş. 3 proje birincilik ödülü alan Güler, 2012 yılında İçişleri Bakanlığı’nın dernekleri destekleme programı kapsamında Benim Oyun Bahçem isimli projesi kabul görerek 12 ay boyunca 80 çocuk ve ailesine eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri içeren eğitimler vermiş. HATSO Kadın Girişimciler Kurulu fahri üyesi ve Van TSO Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu üyesi olan Güler, 3 çocuk annesidir.

Editör: TE Bilisim