AK Parti’de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular sürerken, son güne kadar yapılan en görkemli başvuru töreni Servet Yenitürk tarafından gerçekleştirildi. Başvuru öncesi yüzlerce kişinin katıldığı bir toplantıda aile bireyleriyle bir araya gelen Yenitürk, önce toplanan isimlerden temsiliyet istedi, ardından da sözünü aldığı temsiliyete sadık kalacağını belirterek hizmet sözü verdi. AK Parti’ye yapılan en kalabalık başvuruyu da gerçekleştiren Yenitürk, “Bana inandığınız, güvendiğiniz için Allah beni sizlere, memleketime ve Van’ıma mahcup etmesin. Sizlere layık olacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.” Dedi.  

 

Vanlı işadamı Servet Yenitürk, Mart 2014 yerel seçimlerinde estirdiği rüzgarı bıraktığı yerden devam ettirdi. Uzun süredir ismi AK Parti’den milletvekilliği için konuşulan ve Kürhessünni aşiretinin dillendirdiği en önemli isim olan Servet Yenitürk, aday adaylığı başvurusunu yaptı. Aday adaylığı başvuru öncesi aşiretin ve ailenin önde gelen isimlerinden oluşan yüzlerce kişi ile bir araya gelen Yenitürk, herkesin oyladığı bir temsiliyet ile ‘yolun açık’ olsun mesajı alırken aldığı bu temsiliyeti partiye yaptığı müracaat ile tescilledi. Aileden ‘olur’ alıp AK Parti’ye geçen Yenitürk, şimdiye kadarki en görkemli başvuruyu da yaparak önümüzdeki süreçte de adından sıkça söz ettireceğini bir kez daha göstermiş oldu.

 

İlk olarak Urartu Otel’de yüzlerce aile mensubu ile bir araya gelen Servet Yenitürk, bir kez daha aileden vekillik temsiliyeti istedi. Konuşmasında siyasete dair teşebbüsleri ve kararları ile ilgili detayları paylaşarak başlayan Yenitürk, şu sözleri kullanarak; “Ben 2006 yıllarına kadar siyasete girmedim. 2006 yılında AK Parti’nin kurucusu Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, vizyonu, yaptıkları bizi kendisine hayran bıraktı. O dönemde yine büyüklerimize paylaşarak en az 2-3 bin kişiyle AK Parti’ye katıldık. 2007 yılında ilk defa hemşerilerime danışmadan aday adaylığına başvurdum. Amacım vekil olmak değildi. Temayül yoklamasına da girdim, Ankara’daki mülakatlara da girdim. Tüm adaylara sorulduğu gibi bana da Neden aday olduğum ve projelerim soruldu. Ama ben buna cevaben ‘Safım belli olsun diye aday oldum. Hizmet etmem gerekiyor, çalışmam gerekiyor. Çevrem, ailem ve çalışanlarımın yerinin belli olmasını istiyoruz.’ Dedim. O gün de Van’a döner dönmez dönemin adaylarına büyüklerin ve hemşerilerin onayı ile destek verip çalıştık. 2011 yılında yapmış olduğumuz hizmetlerden, barış kardeşlik sürecine katkımızdan dolayı milletvekili olmak için aday adaylığına başvurdum. Olmadı ama bu karara da saygı duyduk. Küsmedik. Karar gereği beklememiz istenmişti. Biz de bugüne kadar bekledik, bu karara saygı duyup bize verilen bu görevleri bugüne kadar yaptık.” dedi.

 

TEK TEK ONAYLARINI ALDI!

Ardından yüzlerce kişiden bizzat onay isteyen Yenitürk, tüm katılımcıların evet oyunu alarak adaylık konusunda üzerinde karar kılınan tek kişi oldu. Yenitürk bu konuyla ilgili olarak ise; “Ankara’da genel merkezde, genel merkez yardımcıları, il başkanları, ilçe başkanlarının tamamı ile paylaştım. Ama benim için önemli olan tek unsur benim büyüklerim, benim milletim, benim dostlarım ve halktır. Ben burada söz veriyorum. Buradan çıkacak bir karar önümü açacaksa, aday olmama izin verecekse buradan çıkıp müracaat edeceğim. Ama tekrar beklemem isteniyorsa kırılmadan, üzülmeden dostlarımın yanında kalacağım. Bunu basın önünde söz veriyorum.” Dedi. Tüm katılımcıların evet oyunu alan Yenitürk, bu teveccühe teşekkür etti. Yenitürk ardından; “Bana inandığınız, güvendiğiniz için Allah beni sizlere, memleketime ve Van’ıma mahcup etmesin. Sizlere layık olacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.” Dedi. 

 

YENİTÜRK: BARIŞ OLMAZSA ÖZGÜRLÜK YAŞANMAZ!

Bu toplantının ardından beraberindekiler ile birlikte AK Parti binasına geçen Yenitürk, resmi başvurusunu yaptı. Başvurusunu sunduktan sonra İl Başkanı ile birlikte bir açıklamada bulunan Yenitürk, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığını arttırdığını belirtti. Yenitürk şu ifadelere yer verdi: “13 yıldır hızla değişen ve büyüyen Türkiye'nin bir parçasıyız. Demokrasimiz, bireysel haklarımız, özgürlükler ve toplumsal barış önemli mesafeler kazandı. Bu zaman zarfında eğitim, sağlık, ulaşım gibi ekonomimizde ilerledi. Türkiye ekonomik ve siyasi bağımsızlığını arttırdı. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke oldu. Biliyorsunuz yanı başımızda, komşu ülkelerde yıllardır süren savaşlar var. İnsanlar ölüyor. Evlerini yurtlarını terk ediyor. Milyonlarca insan doğduğu, büyüdüğü yerleri terk etti. Bu kardeşlerimizin, akrabalarımızın önemli bir bölümü bizim misafirimiz. 2 milyona yakın Suriye ve Iraklı kardeşimiz bize sığındı. Devletimiz, Birleşmiş Milletleri bile kıskandıracak bir iş yapıyor. Bütün dünyanın takdirini kazanarak, bu kardeşlerimizi en iyi şekilde barındırıyoruz. Bunu biz bir insanlık, kardeşlik vazifesi olarak görüyoruz. Tüm bu zorluklara rağmen 13 yıldır Türkiye'yi yöneten irade ülkemizi büyüttü. İMF borçlarımızı bitirdi. Yollar, okullar, dünya çapında projeler yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Değerli Konuklar, Türkiye'deki bu kalkmayı çok yakından biliyorum. Siyasi istikrar bu millete kazandırdıklarının farkındayım. Bir ülkenin önüne vizyon konması, Bir ülkenin kendine hedefler belirlemesi, Gelecek planları olması çok önemlidir.”

 

“2015 SEÇİMLERİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Yenitürk 2015 seçimlerinin Cumhuriyet tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Yenitürk, “Ak Partinin 2023 ve 2071 gibi hedeflerini, büyük Türkiye idealini paylaşan birisiyim. Bu topraklarda yaşayan herkes gibi Türkiye'nin tarih sahnesindeki yerini almasını istiyorum. Medeniyetimizi tekrar diriltmek, büyük çınarın gölgesinin genişlemesini düşlüyorum. Ak Parti hükümetlerinin toplumsal barışı sağlama kararlılığını görüyorum. Bu iradeyi tüm kalbimle destekliyorum. 2015 seçimlerinin cumhuriyet tarihimizin dönüm noktalarından birisi olacağının farkındayım. AK Parti'ye barışa, huzura, düzene, kardeşliğe tüm Türkiye'nin olduğundan fazla bizlerin, memleketimizin ihtiyacı var. Bir yerde barış olmazsa, özgürlükler doya doya yaşanmazsa, başıbozukluk varsa orda huzurda olmaz. Kalkınma da olmaz. Refahta böyle bir yere gelmez. Bilakis huzurun ve düzenin olmadığı yerden sermaye kaçar. Fabrika kurulmaz, yatırım gelmez.” Dedi.

 

YENİTÜRK: YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

Türkiye'nin gelecekte yeni bir huzura toplumsal bir barışa ve özelliklede yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğunu vurgulayan Yenitürk şöyle devam etti: “Önümüzdeki seçimler büyük Türkiye yolunda önemli bir dönemeç olacak. Doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğimi kazandığım bu topraklara, bu millete, bu ülkeye hizmet etme davası taşıyorum. Siyaset ve ticaret cesaretle, samimiyetle, zarafetle yapılırsa başarı getirir. Ak Parti siyasetinin zarafetine, samimiyetine milli iradeye dimdik sahip çıkmasına şahidim. Ak Partinin, Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan ve Ahmet Davutoğlu Başbakanlığı ile devam eden liderliğinin cesaretine, başarılarına şahidim. Bu liderlik sayesinde bölgesinde bir güven ve istikrar adası olan Türkiye var. Bu istikrarın sürmesi için, Türkiye'nin dünya gücü olması için, Millet sevdalılarıyla aynı yolda, Aynı vizyonda, hizmet etmeye, 2006 yılında aile büyüklerimizle birlikte ortak karar alarak iki bine yakın ailemiz ve sevenlerimizle gönül vermiş olduğumuz partimize katılım yaparak bu güne kadar üstümüze düşen ve verilen tüm görevleri layığı ile yapmaya özen gösterdik.”

 

“ADAYLIKTAN ÖNCE BÜYÜKLERİMİN DUASINI ALDIM”

Aday adayı olmadan önce aile büyükleriyle, Van’ın kanaat önderleriyle istişare yaptığını söyleyen Yenitürk, “Van ve Vanlıları en iyi şekilde temsil etmeye aday olduğumu sizlerin huzurunuzda ilan ediyorum. Bu kararı vermeden önce hürmetli büyüklerim, Van'ın kanaat önderleri, saygıdeğer manevi önderlerimizle, aile ileri gelenlerim ile istişareler yaparak ve dualarını alarak yola çıktım. Bütün bu istişarelerin neticesinde bugün AK Parti davasının, misyon ve vizyonunun parçası olduğumu duyurmanın gururunu sizlerle paylaşmak istedim. Fikrim, benliğim, vicdanım ve kalbimle bu davaya adayım. İdeallerini paylaştığım, hedeflerine inandığım bu yolda yürümeye adayım. Bugüne kadar verdiği tüm sözleri tutan, tutamayacağı sözü vermeyen, Ak Partinin bu kutlu yürüyüşünün bir parçası olmaya adayım. Bu kararı almamda her türlü desteği veren başta ailem, hürmetli büyüklerime, Van eşrafının saygıdeğer önderlerine, çalışma arkadaşlarıma, tüm dostlarıma ve Ak Partinin millet sevdalısı mensuplarına teşekkür ederim. Allah(cc) utandırmasın. Bizlere başta din-i İslam olmak üzere, vatan, millet ve devlete hizmet etmeyi nasip etsin. Hepinizi tekrar saygı ve hürmetle selamlarım. Tüm milletvekili aday adayı arkadaşlarıma başarılar dileyerek başvurumu yapıyorum.” Sözlerine yer verdi.

 

SERVET YENİTÜRK KİMDİR?

“Eğitimimi Erzurum Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladım. Yüksekokul öğrenimimi Yurt dışında Petrol ve Gaz Mühendisi olarak tamamladım. Van’da Karayolları, Köy Hizmetleri, TEDAŞ’ta çeşitli kuruluşlarda görev yaptım. 1997 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra memleketime nasıl faydalı olabilirim, nasıl iş yapabilirim diyerek bir yola çıktım. O dönemlerde işsiz genç sayısı oldukça fazla idi. Ben de bunu düşünerek bölgenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine fayda sağlamak üzere hizmet sektörüne yönelik iş kurdum. Bugün şirketimiz bünyesinde 5 bin insanımızı istihdam ediyoruz ve bundan gurur duyuyoruz.”


ŞEHRİVAN HABER - ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim