1 Kasım erken seçimi için gelen en son seçim anketi sonuçları Gezici Araştırma Şirketi'nin oldu. Gezici anketine göre AK Parti yüzde 40'ın altına inecek HDP ise 3 milletvekilini kaybedecek. Bu son seçim anketine göre 1 Kasım'dan en karlı çıkacak olan CHP ve MHP olacak. 

Geçen seçimlerde AK Parti'nin oyunu düşük göstermekle itham edilen ve seçim sonuçlarında da hayli yanılan Gezici Araştırma şirketi 26-27 Eylül'de yaptığı son anketi açıkladı. Gezici anket sonuçlarına göre 1 Kasım seçimlerinde CHP ve MHP oyunu artıracak HDP ve AK Parti ise düşüş yaşayacak.

1 Kasım'da hangi partiye oy vermek istedikleri sorulan katılımcıların yanıtlarına göre partilerin oy oranları şöyle çıktı;

AK Parti yüzde 39,8 
CHP yüzde 28,2
MHP yüzde 17,3
HDP yüzde 12,3

 

MHP VE CHP EN KARLISI

Sonuçlara göre AKP 12, HDP 3 milletvekili kaybederken, CHP 8, MHP 7 vekil fazla çıkarıyor. Katılımcıların yüzde 66,4'ü yaşanan terör saldırılarında hükümetin ihmali olduğunu söyledi.. HDP ise son seçim anketine göre 7 Haziran seçimlerinde aldığı oyun altına iniyor. Bunun sebebi de terör olayları olarak yorumlanıyor. 1 Kasım seçimlerinde HDP'nin yaklaşık 1 puanlık bir kayıp yaşayacağı öngörülüyor. 



YİNE TEK BAŞINA İKTİDAR YOK MU?

En son seçim anketi verilerine göre 1 Kasım'dan sonra da tabloda bir değişiklik beklenmiyor. Yine 4 partili bir Meclis var ve hiçbir parti tek başına iktidar olamıyor. Ankette dikkat çeken bir diğer sonuç ise seçmenin koalisyonu yapmayan partiye bir daha asla oy vermeyeceğini açıklaması oldu. 



VAATLER NE KADAR BEĞENİLDİ

Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, parti vaatlerinin halk üzerindeki etkisi için şu değerlendirmeyi yaptı: “Partilerin vaatleri beğenilme sırası değişti; Seçmenin en cazip vaatler olarak bulduğu partiler sıralamasında 1. CHP, 2. MHP, 3. AK Parti ve 4. HDP olduğu görülüyor.”


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim