Milli Görüş süreci Van’da başladıktan sonra başta su sıkıntısı gibi bir çok sıkıntının çözüldüğünü hatırlatan Erbaş, “Van büyümeye devam ediyor. Ancak bizim o dönemde bulduğumuz su halen kullanılıyor. Bunun için birçok çalışmalar yapılıyor. İnşallah seçimlerde zafer ile kazanacak ve daha iyi işler yapacağız. İsraftan kaçacağız ve halkımız için hizmet vereceğiz. Bu konuda yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz.” Dedi.

Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Fetullah Erbaş, geçmiş yıllarda iki dönem yönettikleri Van’da şu an bile izlerinin devam ettiği bir belediyecilik bıraktıklarını belirterek, Van Belediyesi’ni alarak hizmetlerine bıraktıkları yerden devam ettireceklerini söyledi. Milli Görüş süreci Van’da başladıktan sonra başta su sıkıntısı gibi bir çok sıkıntının çözüldüğünü hatırlatan Erbaş, “Van büyümeye devam ediyor. Ancak bizim o dönemde bulduğumuz su halen kullanılıyor. Bunun için birçok çalışmalar yapılıyor. İnşallah seçimlerde zafer ile kazanacak ve daha iyi işler yapacağız. İsraftan kaçacağız ve halkımız için hizmet vereceğiz. Bu konuda yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz.” Dedi.

İLHAN: VAN’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan SP Van İl Başkanı Özay İlhan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Van büyükşehir ve ilçelerde ‘milli görüş’ belediyeciliğini yeniden insanların hizmetine sunmak üzere SP belediye başkan adaylarını ve projelerini tanıtmak amacıyla böyle bir toplantının düzenlendiğini belirtti. İlhan, “Bugün burada 30 Mart seçimlerinde il ve ilçelerimizde başkan adayı olan arkadaşlarımız ve bunun yanı sıra belediyeciliğin milli görüş ile buluşacağı ve yapacağımız projelerin tanıtımı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Milli görüş çok önemli bir konumdadır. Milli görüş belediyeciliğinden önce ve milli görüş belediye başkanlarından önce belediyeler ve başkanlar memleketi sadece idare ettiler. Milli görüşten önce belediye başkanları, belediyeciliğin ne olduğunu bilmiyorlardı. 1989 tarihinde Van’da, Şanlıurfa’da, Kahramanmaraş’ta, Konya’da ve Sivas’ta belediye başkanlığını kazandıktan sonra Türkiye’de belediyeciliğin ne olduğu bütün kamuoyu tarafından görüldü. Bunun akabinde 1994 seçimlerinde Türkiye nüfusunun yüzde 80’nine hitap eden bölgelerde milli görüş belediyeleri teslim aldı ve milli görüş belediyeleri o tarihlerde efsanevi hizmetlerde bulundu. Fakat 2002 yılından bu yana ülkemizde değişen siyasi durum belediyeciliği adeta eski düzeni gibi rant kapısı haline çevirmiştir. Fakat milli görüş 2014 seçimlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’ında kaderini değiştirmek için 30 Mart akşamı inşallah ülke genelinde birçok belediyeyi kazanacaktır. Bunun için de büyükşehir ve ilçelerimizde belediyeleri kazanmak adına yola çıkmış bulunmaktayız. Bu yüzden bütün adaylarımızı halkımıza tanıtmak adına sizlerin aracılığıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Değerli aday arkadaşlarımız bu seçimlerden sonra ve bunun neticesinde gelecekteki çalışmaları sizler aracılığı ile halkımıza paylaşacağız” sözlerine yer verdi.

ERBAŞ: BIRAKTIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

Van’ın ilçe belediye başkan adaylarının kısa selamlaşma konuşmalarının ardından kürsüye çıkan SP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş ise, milli görüş ile birlikte halkın belediyecilikte hizmetle karşılaştığını vurguladı. Türkiye’nin israfı kesmesi halinde çok kısa sürede yükseklere çıkacağını ve milletler cemiyetinde ilk 4 ülkenin arasına gireceğini söyledi. Erbaş, “Bugün burada hem aday tanıtımızı yapacağız hem de milli görüş belediyeciliğinin birçok projesinden sizlere bahsedeceğiz ve sonunda da bundan sonra ki yıllarda Van’a yapılması gerekenleri sizlerle paylaşacağız. Belediyecilik dediğimiz zaman aklımız iki tür belediyecilik gelmektedir. Birincisi Milli Görüşten önceki belediyecilik, ikincisi ise milli görüş geldikten sonraki belediyecilik. Yani milli görüş belediyecilikte tam anlamıyla bir milattır. Buda milattan önce ve milattan sonra anlamına gelmektedir. Bu milattan önce diye hitap ettiğimiz dönemde; dalan dönemi denilen bir dönem vardı. Ancak bu dalan dönemi maalesef ki talan dönemine dönüştü. Daha öncelerinde elbette hizmetler yapıldı biz bunları yok saymıyoruz. Ama yapılan hizmetlerin yüzde 80’ni tam anlamıyla rant için yapıldı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi geldi. O zaman ise ilk olarak İstanbul aklımıza gelirdi. İstanbul’un çöp yığınları aklımıza gelirdi. İstanbul’da su olmayan bir şehirdi ve insanlar gazoz alıp o gazozlarla tıraş olurlardı. Son olarak milli görüşün gelmiş olduğu bir dönem var. Yani 1994 dönemleriydi. İstanbul’dan örnek verdik yine öyle devam edelim. İstanbul’daki çöpler hepsi yok edildi. İstanbul’da su yoktu. Ama İstanbul milli görüşe geçtikten sonra İstanbul’daki tüm çöpler yok edildi. O zamanlar İstanbul nüfusu 3-4 milyondu. Şimdi ise 17-18 milyona yükseldi. Bizim o zaman çözdüğümüz su sorunu bugüne kadar bitmiş değil ve İstanbul’da halen sular çok iyi bir şekilde akmaktadır. Milattan önce gazoz ile tıraş olan insanlar daha sonra suya kavuştu ve şimdi de su sıkıntısı yaşamıyor. Neden çünkü milli görüş belediyeciliği ile tanıştı ve sorunlar o şekilde giderildi.”

“HALEN BİZİM GETİRDİĞİMİZ SU KULLANILIYOR”

Biz 1984’te Van’da milli görüş olarak belediyeyi kazandık. Ancak arkadaşımız daha sonra Anavatan’a geçti. 1989 yılında yine adaylık bıraktık ve seçildik. Van’da çöp, su ve yol sıkıntıları büyük bir şekilde sürüyordu. Ama milli görüş süreci başladıktan sonra Van’daki su sıkıntısı çözüldü. 5 belediye olarak hizmet vermekteydik. Belediyecilikte uzun süre milli görüşün tadını aldık. Halende arkadaşlarımız o yolda gidiyorlar, gitmeye çalışıyorlar. Ancak hafif bir kayma olduğu zaman maalesef kaymalar oluyor. Van’ımızda o zamanlarda büyük sıkıntıları vardı. Ancak biz o su sıkıntıları çözdük. Tabi Van büyümeye devam ediyor. Ancak bizim o dönemde bulduğumuz su halen kullanılıyor. Bunun için birçok çalışmalar yapılıyor. İnşallah seçimlerde zafer ile kazanacak ve daha iyi işler yapacağız. İsraftan kaçacağız ve halkımız için hizmet vereceğiz. Bu konuda yemeyeceğiz ve yedirmeyeceğiz.

SAADET PARTİ BÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Fetullah Erbaş
Tuşba İlçesi Belediye Başkan Adayı: İhsan Dargın
İpekyolu İlçesi Belediye Başkan Adayı: Mevlüt Gündüz
Edremit: İlçesi Belediye Başkan Adayı: İslam Demir
Erciş İlçesi Belediye Başkan Adayı: Şahin Yağar
Bahçesaray İlçesi Belediye Başkan Adayı: Mekki Arvas
Başkale İlçesi Belediye Başkan Adayı: İlhami Çakırtaş
Özalp İlçesi Belediye Başkan Adayı: Abdulcelil Güler
Çaldıran İlçesi Belediye Başkan Adayı: Kemal Tekin
Çatak İlçesi Belediye Başkan Adayı: Yüksel Selçuk
Gevaş İlçesi Belediye Başkan Adayı: Yüksel Altıntaş
Muradiye İlçesi Belediye Başkan Adayı: Yılmaz Kanmış
Saray İlçesi Belediye Başkan Adayı: Naif Kuşan
Gürpınar İlçesi Belediye Başkan Adayı: Mehmet Kasım Kuşman

İŞTE SAADET PARTİSİ’NİN VAN PROJELERİ:

Sosyal, Kültürel Ve Spor İle İlgili Projeler

1- Her Mahalleye Park Ve Çocuk Oyun Alanları
2- Üç Noktada Büyük Mesire Alanları
3- Her Mahalleye, Mahalle Konakları
4- Her İlçeye Spor Kompleksleri
5- Canik-Bardakçı Köyü Arasında Yazlık Turizmine Yönelik Planlamalar Ve Aile Plajları
6- Edremit-Üniversite Arası Sahil Yolu Ve Sosyal Tesisler
7- Çok Amaçlı Kültür Merkezleri
8- Sahillerde Gençlik Kamp Alanları
9- Evlenecek Gençlere Çeyiz Desteği
10- Alo Cenaze Hattı, Seyyar Cenaze Araçları, Her Mezarlıkta Gasilhane, Erkek Ve Kadın Cenaze Yıkayıcıları
11- Yaşlı Ve Engelli Vatandaşlarımıza Destek Personelleri
12- Yaşlı, Kimsesiz Ve Evsizlere Barınma Mekânları
13- Halk Ekmek Fabrikası
14- Kimsesiz, Yoksul Ve Öğrencilere Aşevleri
15- Hayvanat Bahçesi
16- Ankara’da Dar Gelirlilere Halk Misafirhanesi
17- Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı Ve Ulaşım Desteği
18- Mezarlıkların Rehabilitasyonu
19- Yoksul Ve İhtiyaç Sahiplerine Saadet Kartları
20- Hastane Bölgelerine Hasta Yakınları İçin Belediye Konukevleri

Trafik Ve Ulaşım İle İlgili Projeler

1- Şehir Merkezinden Üniversiteye Hafif Raylı Sistem (1. Etap)
2- Edremit- İskele- Üniversite Arasında Vapur Seferleri, İskelelerden De Ücretsiz Otobüs Ringleri
3- Asfaltsız Köy Yolu Kalmayacak
4- Çok Katlı Otoparklar
5- Yeni Otogar

Teknoloji Ve İletişim İle İlgili Projeler

1- Şehir Merkezinin Belli Noktalarına Ücretsiz Kablosuz İnternet
2- E-Belediyecilik Hizmetleri

Altyapı, İmar Ve Şehircilik İle İlgili Projeler

1- Modern Katı Atık Depolama Tesisleri
2- Su Sorunlarının Çözülmesi Ve Her Yere Eşit Ve Adil Su Verilmesi İçin Yeni İsale Hattının Yapılması Ve Şehiriçi Su Şebekesinin Yenilenmesi
3- Rantsal Değil Gerçek Kentsel Dönüşümler Uygulanacak
4- Tabiat İle İç İçe Bahçeli Evler
5- Dar Gelirliler İçin Sosyal Konutlar
6- Van’ın Yazlık Bölgesinin İmar, Altyapı Sorunları Çözülecek

Ekonomi Ve İstihdam İle İlgili Projeler

1- Meyveciler İçin Soğuk Hava Depoları
2- Kapalı Semt Pazarları


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim