Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van’ın Erciş ilçesinde seçim bürosunu düzenlenen bir törenle hizmete açtı. Törene Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Ak Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Muradiye Belediye Başkan Adayı İbrahim Vanlı, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ile çok sayıda partili katıldı.

Tam bir mitinge dönen Erciş seçim bürosu açılışında konuşan Ak Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ise deprem tahribatından arta kalan bütün sıkıntıları vatandaşın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle çözeceklerine ifade ederek, "Öncelikle 23 Ekim 2011 tarihinde yaşadığımız depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşanan her acı bize rabbimizdendir, baş göz üstüne kabul ederiz onu. Hamdolsun ki depremden sonra başta Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız olmak üzere, bütün Türkiye tek vücut yanımızda oldular. Neredeyse aynı gün bütün ülkemiz birlik ve beraberliğimizi göstererek hep birlikte Erciş oldular, hep birlikte Van oldular ve sizler oldunuz. Acımızı paylaşan başta Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanımız, hükümetimiz, sivil toplum kuruluşlarına ve tek vücut olmuş 75 milyon Türkiye halkına doğduğum büyüdüğüm ilk görev yerim olan şehrimden şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Erciş’teki sıkıntıları başbakanın desteği ile çözeceklerini ifade eden Arvas; "Bu kardeşiniz bildiğiniz gibi 2011 yılında değerli hemşerilerimize hizmet etmek kervanına katılmak arzusuyla bir girişimde bulunuldu. Van’dan milletvekili adayı oldum ama nasip olmadı. Yılmadık, durmadık görev verildi partimize il başkan yardımcısı teşkilatlardan sorumlu başkan olarak partimin emrinde görev yaptım. 30 Mart 2014 yerel seçimleri için Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına talip oldum. Ama görev başka kardeşlerimize verildi. Erciş ilçemizde de biri birinden değerli 18 kardeşimin başvurusu olmuştu. Onların her biri benim için çok kıymetli ve değerlidir. Arkadaşlarımızın bu süreçte bize destek vereceklerine olan inancım tamdır. Ancak bu görev bize nasip oldu. Biz de bu göreve sizlerle birlikte el ele, omuz omuza yürüyeceğiz.”

ARVAS: SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

“Bu kardeşiniz her şeyden önce Başbakanımızın önderliğinde başlayan bu sürecin başarıya ulaşması için sizlerden destek talep ediyor. Çünkü 30 Mart sadece Ak Partinin kazanma süreci, sadece Osman Nuri Gülaçar’ın kazanma süreci veya sadece Abdulahat Arvas’ın Belediye Başkanı olma süreci değildir. 30 Mart, bölgemizin Türkiye’nin ve ümmetin seçimidir. Şahsıma bu görevin verilmesiyle omuzlarıma büyük bir yükün yüklendiğinin farkındayım. Bizden hangi beklentiler içinde olduğunuzu biliyoruz. Allah’ın izniyle bu kardeşiniz asla bir yanlışın içerisinde olmayacaktır. Size karşı mahcup olmayacaktır. Güveninizi sarsmayacak. Biz halka karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sizin desteğinizle Allah’ın izniyle güzel şeyler yapacağız. Asla sık düşünmeyecek, ideolojik davranmayacak, hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu şehirde yaşayan herkes bizim canımızdır, ciğerimizdir, kardeşimizdir. Hak ettiği hizmeti ulaştıracağız Allah’ın izniyle. Çünkü, biz insanı merkeze alan erdemli bir hareketin mensuplarıyız.”

“ERCİŞ’E HİZMETKAR OLMAYA GELİYORUZ”

Arvas konuşmasının şöyle sürdürdü; “Bizim Erciş için hedeflerimiz var. O da yüksek standartları her alanda kalkınmayı hedefleyen ve hizmetlerde tüm hemşerilerimizi gözeten şeffaf ve adil bir yönetimdir. Önceliğimiz maddi ve manevi kalkınmayı gerçekleştirdiğimiz adil bir kentsel dönüşümü tamamlamış huzurlu ve güvenli yaşayan bir Erciş’i oluşturmaktır. Allah nasip ederse birkaç zaman sonra Büyükşehir projeleri ile bizim de size karşı çok güzel projelerimiz olacak. Zaman içinde o projelerimizi sizinle paylaşacağız. Allah’ın izniyle gayemiz ve amacımızda budur. Bu kardeşinize güvenin ve inanın. Bizler Erciş’e bey ve efendi olmak için gelmiyoruz. Bizler Erciş’e, hizmetkar için geliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim