Alanda toplanan binlerce kişiye konuşan Kaya, onların ak belediyeciliğini de, kara belediyeciliğini de, kutu belediyeciliğini de iyi biliyoruz" dedi. Erken saatlerde ilçeye giden Kaya ve Çobanı ilçe girişinde BDP Erciş Belediye eş Başkan adayları Diba Keskin, Abdurahman Çağan, parti yöneticileri ve kalabalık bir kitle karşıladı.

ERCİŞLİLER EŞBAŞKANLARI KARŞILADI

İlçeye varan Kaya ve Çoban ilk olarak Sivas’ta Van Yolu firmasına ait otobüsün kaza yapması sonucu ve 9 kişinin hayatını kaybetmesi nedeni ile Vanyolu firmasına baş sağlığı dileklerinde bulundu. Kaya ve Çoban daha sonra ilçe merkezinde bulunan esnafları ziyarete başladı. Kaya ve Çoban’nın ilçeye geldiğini duyan ilçe halkı ise her geçen dakika daha çok toplanarak kısa süre içerisinde Kaya ve Çoban'ın olduğu alanda binlerce kişi toplandı. İlçe halkının slogan ve alkışları ile eşlik ettiği Kaya, Çoban ve beraberindekiler kent meydanında toplanan halka seslendi.

KAYA: BELEDİYECİLİKLERİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ

Erciş eş başkanlarının halkı selamlaması ve kısa konuşmalarından sonra Kaya Sivas’ta yaşanan kazada hayatını kaybedenler için Erciş halkına başsağlığı diledi. Van’da yaşanan depremden sonra iktidar partisinin ve milletvekillerinin mağduriyet yaşamış halkın üzerinde rant sağlayarak kendilerine ve yandaşlarına ihaleleri peşkeş çektiklerini söyleyen Kaya "Rize’de yaşanan sel nedeni ile afet bölgesi ilan edildi. Van da ise ikisi büyük olmak üzere binlerce deprem oldu ve yüzlerce insan hayatını kaybetti, binlerce insan yaralandı yine binlerce insanın evi yıkılarak büyük mağduriyetler yaşadı. Fakat iktidar partisi tüm bunlara rağmen Van’ı afet bölgesi ilan etmedi" dedi. Kaya yaptıkları tek şeyin TOKİ konutları olduğunu bunları da Van ve Erciş’in arazileri üzerine kendi müttehitlerini getirerek inşa ettiklerini söyledi. Yapılan konutların en fazla 40 yada 45 bin TL'ye mal olmasına rağmen mağduriyet yaşamış Van halkına 90 ile 100 bin TL arasında satıldığını söyleyen Kaya "Ak belediyeciliği de, Kara belediyeciliği de, Kutu belediyeciliğini de çok iyi biliyoruz" dedi. Kaya, KCK adı altında yapılan operasyonlar sonucunda evlerinde yapılan aramalarda hangi mahallede su sorunu, hangi mahallede kanalizasyon sorunu ve halkın hangi sorunlarının olduğuna dair notlar çıktığını dile getirerek "Onların evlerinde yapılan operasyonlarda ise ayakkabı kutularında deste deste paralar, para sayma makineleri ve kasa paraları çıktı" dedi.

ÇOBAN: ERCİŞ GELENEĞİ ZİLAN GELENEĞİDİR

Erciş geleneğinin Zilan geleneği olduğunu söyleyen Çoban ise "Bu seçimlerde en iyi şekilde, başarılı çıkana kadar uyku bize haram olsun" dedi. Yollara kazanmak için çıktıklarını söyleyen Çoban "Hırsızları, katilleri, çeteleri ve zülümkarları topraklarımızdan kovacağız ve dünya ya örnek olacak olan Demokratik Özerkliği inşa edeceğiz. MHP geldi Maraş katliamını yaptı, CHP geldi Dersim katliamını yaptı, AKP geldi Roboski katliamını yaptı. Onlara oy veren bu yapılanları kabul etmiş olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Kaya, Çoban ve beraberindekiler BDP ilçe binasına gitti. Burada da bir süre kaldıktan sonra ilçede bulunan Halay düğün salonuna geçerek muhtarlarında aralarında bulunduğu yüzlerce kişi ile toplantı yaptı.

KOÇAK: ARTIK KENDİ PARTİM İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Bir dönem Muhtarlar Derneği Başkanı olduğunu söyleyen ve iki dönemde muhtarlık yaptığını ancak köyü için defalarca talepte bulunduğu halde altyapı, su, trafo ve ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyleyen Örene mahalle muhtarı Mehmet Cemil Koçak, yıllarca AKP ile çalıştığını, onları desteklediğini ancak şimdi bunları yaptığı için kahr olduğunu söyledi. Koçak, bundan sonra partisi BDP ile hareket edeceğini söylemesi üzerine salonda alkış tufanı koptu. Kaya ve beraberindekiler burada yaptıkları toplantının ardından ilçe sanayisine giderek buradaki esnafları ziyaret etti.Yapılan sanayi sitesi ziyaretinin ardında Kocapınar Beldesine giderek burada bir taziye ziyaretinde bulunan Kaya, Çoban ve beraberindekiler aileye baş sağlığı diledi. 

Editör: TE Bilisim