Erciş Belediyesi çalışanları, Genel-İş Disk Erciş Baş Temsilciği öncülüğünde HDP seçim bürosunu ziyaret ederek desteklerini bildirdi.

 

Yaklaşık üç yüz kişilik bir katılımla HDP seçim bürosuna gelen belediye personellerini, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Van milletvekili adayı Tuğba Hezer, HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, Erciş Belediye eş başkanı Diba Keskin, HDP Erciş İlçe eş başkanı Selçuk Aladağ ve bürodaki HDP'liler karşıladı. Destek ziyaretinden dolayı belediye personeline teşekkür eden Erciş Belediyesi Eş başkanı Diba Keskin, bu ziyaretlerden son derece mutluluk duyduklarını kaydetti. Keskin konuşmasının devamında; ''Bir yıldır hep bunu söyledik; Bizim belediyemizde fikir veya inanç ayrımı yoktur. Kim olursa olsun işini iyi yaptıktan sonra bizler için aynıdır. Esas olan emektir'' dedi.

Genel-İş Disk Erciş Baş Temsilcisi Yakup Yüksek ise bu ziyaretle emekten yana olan Halkların Demokratik Partisi'ne desteklerinin tam olduğunu göstermek istediklerini söyleyerek bu ziyaretle doğru bir davadan yana tavır aldıklarına inandıklarını dile getirdi.



''TÜM EZİLENLERİN PARTİSİYİZ''

Daha sonra konuşan HDP Van Milletvekili adayı Tuğba Hezer, HDP'nin ezilenlerin, mağdurların partisi olduğuna dikkat çekerek bu talan düzenin önüne geçeceklerini söyledi. Hezer; '' HDP tüm ezilenlerin tüm mağdurların partisidir. Emekten yana tavır alarak iktidarların, sendika ve emekçiler üzerinde hazırladıkları yıkım politikalarını engelleyeceğiz, kurdukları talan düzeninin önüne geçeceğiz.'' diye konuştu.



''SOMA'DA TÜRK, KOBANÊ' DE KÜRDÜZ''

Son olarak konuşan Van Milletvekili Özdal Üçer, Kürtçe başladığı konuşmasını Türkçe sürdürerek şöyle dedi: “Kürt hareketi bu aşamaya kolay bir şekilde gelmedi. Emeğin etrafında konumlanarak ilerledik. Bu yüzden Soma'da Türk, Şengal'de Ezidî, Kobanê'de Kürdüz. Emeği koruyan bir anlayışımız var. Ama her şeyde tek tek diyen AKP sistemi, ise emeğin karşıtı bir sistemdir. Bunu bütün ezilenlerin, emekçilerin bilmesi lazım.

Editör: TE Bilisim