Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ı Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nde büyük bir kalabalık karşıladı. Yüzlerce kişi Erdoğan'ın zafer konuşmasını dinledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

TÜM DOST VE KARDEŞ ÜLKERE HAYIRLI OLSUN 

"Sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.

Cumhuriyet tarihimizde ilk kez gerçekleşen halk oyuyla Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemize, milletimize, tüm dost ve kardeş ülkelere hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. 

YURT DIŞINDA TÜM ZORLUKLARLA OY KULLANANLAR..

Bize oy veren veya vermeyen kim varsa, bu tarihin yazılmasına katkıta bulunan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum. Yurt dışında tüm zorluklara rağmen sandığa gidip bu tarihi seçimde ilk kez oy kullanan kardeşlerime, gümrük kapılarında oy kullanan kardeşlerime huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 

DÜNYANIN HER YERİNDEN DUALARINI ESİRGEMEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Dost ve kardeş ülkelerden, bizlere hayır dualarını gönderen, özellikle de bugün Avustralya'dan Amerika'ya, G. Afrika Cumhuriyeti'nden Japnoya'ya, Almanya'ya kadar Türkiye için, milletin adayı için dua eden tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. 

SADECE TÜRKİYE KAZANMADI

Kardeşlerim, bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır. Bugün demokrasi bir kez daha kazanmıştır, bugün bana oy verenler kadar, şahsıma oy vermeyenler de, sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır. Bugün 77 milyon, 81 vilayet kazanmıştır. Hiç kuşkusuz bugün yeni Türkiye, büyük Türkiye, öncü Türkiye kazanmıştır. Bugün sadece Türkiye değil, Üsküp, Saray Bosna da kazanmıştır. Bugün Şam, Halep, Hama Humus, bugün Trablus, Ramallah, Küdus ve Gazze de kazanmıştır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece Türkiye kazanmadı İZLE

KAPI KAPI DOLAŞTINIZ MİLLETİN ADAMINA OY İSTEDİNİZ

Ramazan demediniz, sıcak demediniz, oruç demediniz ve meydanlarda bizimle aynı coşkuyu paylaştınız. Kapı kapı dolaştınız, milletin adamına oy istediniz. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. 

ARTIK YENİ BİR DÖNEME DOĞRU İLK ADIMI ATIYORUZ

Kardeşlerim, aziz milletim, 1 Temmuz'da bunun bir Fatiha olduğunu söylemiştim. Bugün milletimiz adına, kutlu bir açılışı hep birlikte idrak ediyoruz. Bugün bir dönemin kapılarını kapatıyor artık yeni bir döneme doğru ilk adımı atıyoruz. 

ÇANKAYA HALKIYLA BÜTÜNLEŞMİŞTİR

3 Kasım 2002'de milletin partisinin iktidara gelmesiyle millet kucaklaşmıştır. Bugün milletin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı ile, artık Çankaya ile millet arasındaki bütün engeller ortadan kalkmıştır. Çankaya halkıyla bütünleşmiştir. Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" bugün tam manasıyla tecelli etmiştir.

MİLLETİYLE VAR OLAN DEVLETİN ZAFER KAZANDIĞI GÜN

Sahibi millet olan parlayan yıldızın bizzat millet tarafından artık ehline emanet edilmiştir. Bugün tarihi bir gün. Bugün devletin, milletle, muhabbetle kucaklaştığı gün. Bugün ceberrut, zorba, kibirli, milletine tepeden bakan devlet anlayışının son kırıntılarının da ortadan kalktığı şevkatli, kucaklayan, milletiyle var olan devletin zafer kazandığı gündür. 

Artık milletin ve devletin iki ayrı istikameti bulunmuyor. Artık devlet de millet de aynı istikamete bakıyor. 

YETER SÖZ MİLLETİN

Anayasa Referandumu, 12 Eylül'ün izlerini silmişti. Bugün ise 27 Mayıs 1960 parantezi artık kapanmıştır. 27 Mayıs'ın bir vesayet aracı olarak Türkiye'ye dayattığı cumhurbaşkanlığı anlayışı tedavülden kalkmıştır. 

Biz AK Parti'yi kurarken ne demiştik: Menderes gibi "Yeter söz milletin"..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeter söz milletin İZLE

YARINLAR BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAK

İşte şimdi söz de karar da milletin eline geçti. Aracılar vasıtasıyla Cumhurbaşkanı seçmediniz. Bizzat kendiniz seçtiniz. Önemli olan burasıdır. Millet sadece TBMM'yi, hükümeti tayin eden değil, Cumhurbaşkanı'nı da tayin eden bir gücü eline geçirmiş, Türkiye'nin istikametini artık bizzat kendisi belirlemeye başlamıştır. Bugün dünden çok daha iyidir. Emin olunuz yarınlar bugünden daha iyi olacaktır. 

12 YIL BOYUNCA SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDA DURDUM

Her bir balkon konuşmamda gönül diliyle konuştum. Kardeşlerim, meydanlarda mikrofonların önünde, balkonda ne söylediysem 12 yıl boyunca hep söylediğimin arkasında durdum. Sözüme vefanın mücadelesini verdim. Bu konuşmamda gönlümün, ruhumun, vicdanımın hissiyatını sizlere aktarıyorum. 

Bütün samimiyetimle söylüyorum ki milletin her bir ferdi için, bu seçimin mağlubu yoktur. Bu seçimin kaybedeni yoktur. Kaybeden vardır, statüko kaybetmiştir. Vesayet kaybetmiştir. Siyaset dışı güç odakları bugün ibretlik bir ders almıştır. Muhalefet bugünden itibaren politikalarını gözden geçirecek ve yeni Türkiye ile örtüşen bir muhalefet tarzı bugünden itibaren inşa edecektir. 

TOPLUMSAL UZLAŞMAYI KURALIM

Ancak bizi onaylamayanlar, sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir. Bugün onlar da kazanmıştır. Gönülden ifade edemiyorum, bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum. Sanal sorunları, çatışmaları eski Türkiye'de bırakalım diyorum.

Siyaset beyaza siyah deme sanatı değildir. Onun için muhalefet de kendisini çek edecektir. Kardeşlerim, bu kardeşiniz Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı olduğum günden bugüne kadar her başarı ve başarısızlığın ardından kendi kendini hesaba çeken bir kardeşinizdir. 

YANLIŞ YAPTIĞIMIAZDA GOCUNMADIK

Kardeşlerim, başarısız olduğumuz alanlarda kendimizi sorguya çektik. Başarılı olduğumuz zamanlarda da asla kibrin tuzağına düşmedik. Yanlış yaptığımızda hiç gocunmadan yanlışımızı ifade ettik ve üzerine gittik. 

Hiç kimsenin yaşam tarzına karışmadık. Kimliklere, inançlara hor gözle bakmadık. Oy vermeyenleri terk eden, tahkir eden bir siyasi anlayışımız hiçbir zaman olmadı. Bunu sadece sözle değil, eylemlerimizle de ortaya koyduk. İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olduğum dönemde bunları icraatımızla ortaya koyduk. 

Bütün samimiyetimle söylüyorum, milletin takdirine bırakıyorum. Bize diktatör diyenler lütfen kendi muhasebelerini yapsınlar. Bize otoriter diyenler kendi muhasebelerini yapsınlar lütfen. Bizi tek adam olmakla, baskıcı olmakla itham edenler, lütfen kendilerini samimiyetle sorgulasınlar. 

Kendileri dışındakileri sıradan görenler, kendilerini eğitimli, başkalarını cahil görenler lütfen vicdan muhasebesini yapsınlar. Siyasi tarihimiz boyunca söylediklerimize baksınlar. 12 yılda Türkiye'ye kazandırdıklarımıza baksınlar. 

Kardeşlerim hepimiz aynı ecdadın, aynı tarihin evlatlarıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Musevi, Hıristiyan'dan, Ezidi'den, Alevi'den, Sünni'den önce Türkiyeli vardır. 

Uzlaşma parti üst yönetimlerinde değil, tabanda olmuştur. İstiyorum ki tabandaki bu uzlaşmayı gelin beraber güçlendirelim. Yaygınlaştıralım. Şimdi 3 kattan fazla milli gelire ulaştık. IMF'ye 23,5 milyar dolar borçla devraldık. Şimdi 5 milyar dolar borç vereceğiz. Merkez Bankamız adeta boşaltılmıştı. Şimdi ise hamdolsun Merkez Bankamızın kasasında 133 milyar dolar var. 

PARALEL YAPIYA GÖNÜL VERENLER YENİ BİR SAYFA AÇSIN

Bize beddua edenlerin arkasından gitmek yakışmaz. Hz. Ömer'in sorgulandığı dünyada kimse sorgulanamaz değildir. Buna şahsım da dahil. Hiç kimse suçsuz günahsız değildir. Paralel yapıya gönül vermiş kardeşlerim bugün yeni bir sayfa açsın istiyorum. Bugün Türkiye için bir milattır. Bugün yeni Türkiye'nin kuruluşunun günüdür. Şahsıma oy verenlerin değil 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Hayatım boyunca yaptığım gibi, ülkesi milleti ve bayrağı için çalışan bir Cumhurbaşkanı olacağım. Bugün hiç kimse mağlup olduğu hissine lütfen kapılmasın. Türkiye'nin önü dünden daha çok aydınlıktır. Devletin ve milletin yıldızı düne göre çok daha parlaktır. Bizi bugünlere eriştiren Rabbime hamd-ü senalar ediyorum. "

Erdoğan: Paralel yapıya gönül verenler yeni sayfa açsın İZLE

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI DA KONUŞTU

Erdoğan'ın ardından Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev konustu. "Son 12 senede gerçekleştirilen reformların baş mimarı Recep Tayyip Erdoğan!.." diyen Atambayev devamında şunları söyledi: "Aziz kardeşlerim Allah Türkiye'yi korusun. Allah Türkiye'ye istikarar versin. Bunlar için herkes milletin kararına saygı duymalı. Milletin kararı budur. Cumhur kendi Başkanını seçti. Allah Türkiye'nin yolunu açsın, Türkiye'ye iyilik bereket mutluluk versin. Yaşasın Kırgız-Türk dostluğu!.."

Editör: TE Bilisim