Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan eş başkanlar, esnaf ziyaretinden büyük bir moral depoladı. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları seçim çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyor. BDP Van Büyükşehir Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP İpekyolu Eş Başkan adayı Veysel Keser ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Günün erken saatlerinde Kaya, Çoban, Tuğluk ve Keser Avrupa Halk Pazarı, Büyük Rus Pazarı, Halk Pazarı ve Doğu Center pazarı esnafını ziyaret etti.

ESNAFLAR: BİZİM OYLARIMIZ SİZİNDİR

Esnafların ve halkın büyük bir ilgi gösterdiği Kaya, Çoban ve beraberindekiler ilk olarak halk pazarına gitti. Burada bulunan tüm esnafları iş yerinde ziyaret eden Kaya, Çoban, Tuğluk ve Keser daha sonra esnafların sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretinin sürdüğü sırada ‘Bekir Başkan’ ve ‘Kürt halkı sizinle gurur duyuyor’ slogan ve alkışları ile bir anda yüzlerce kişi birraya gelerek eş başkanlara eşlik etti. Dört alış veriş merkezinin tamamını gezerek esnafları ziyaret eden Kaya, Çoban ve beraberindekiler esnafların büyük bir ilgisi ile karşılandı. İlginç ve güzel diyalogların yaşandığı ziyarette 76 yaşındaki Ayhan Günbaş isimli yurttaşın "Burada gezmenize gerek yok buradaki halkın hepsi sizi destekliyor ve oyları sizindir. Bize oy vermeyenlere gidin" demesi üzerine Kaya da "Bizler bize oy veren vermeyen herkese giderek kucaklayacağız" dedi. Yine bir gümüş işletmecisi esnaf ısrar ile Milletvekili Aysel Tuğluk'a kendilerinin imal ettikleri kolye hediye etti.

TUĞLUK: HER OYUN TARİHİ BİR DEĞERİ VAR

Esnaf ziyareti sonrası bir açıklama yapan Tuğluk, sıcak ilgiden dolayı esnaf ve halka teşekkür etti. Tuğluk "Sizleri her zaman yanımızda gördük, inanıyoruz ki 2014 seçimlerinde değerlerimize ve mücadelemize sahip çıkacaksınız" dedi. Halkın demokratik iktidarını temsil eden arkadaşlarının göreve geleceklerini söyleyen Tuğluk "Biz halkımıza, sizlere güveniyoruz zaten bu mücadeleyi bu seviyeye getiren sizlersiniz. Bizlerde arkadaşlarımızda sizlere layık olma çabası içerisinde olacağız" diye konuştu. Halka en iyi hizmeti vereceklerini söyleyen Tuğluk, BDP siyasetinde mevki ve koltuk çabasının olmadığını, olmayacağını söyledi.
Hiçbir gücün Kürt halkı karşısında duramayacağını aktaran Tuğluk, Kürt halkının sadece Türkiye'de değil, ulusal güçlerin de öneme aldığı bir güç haline geldiğini söyledi. Tuğluk son olarak "Bu seçimdeki başarı her alanda önemli olacaktır, başlatılan barış süreci açısında hem de öz yönetim modeli ve özerk modelimizi uygulamamız acısından çok önem arz etmektedir. Seferberlik ruhu ile herkesin katkısı olmalıdır. Her bir oyun önemi büyüktür. Barış için demokratik bir gelecek için bu önemlidir" dedi. 

Editör: TE Bilisim