AK Parti Van büyükşehir belediye başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Van Milletvekili Fatih Çiftçi, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık, AK Parti teşkilatı ve kalabalık bir ekiple esnafı ziyaret eden Orhan, sorunları dinledi ve önemli açıklamalarda bulundu.

ESNAF DIŞARIDAN ALIMLARA KARŞI

Cadde üzerinde birçok esnafı ziyaret eden AK Partili grup esnafların sorunları ile de yakından ilgilendi. Cadde üzerinde Önaylar Mobilya adlı işyerine giren Orhan ve beraberindeki ekip, burada vatandaşın da sıkıntılarını dinledi. Burada kurumların dışarıdan alımlarından şikayet eden iş yeri sahibi Ak Partililere, “Van’daki kurumlar ve diğer insanlar mobilya gibi alımlarını dışarından karşılıyorlar bizler bu konuda mağdur oluyor ve satış yapamıyoruz. Bu konu hakkında bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz.” Diyerek sıkıntısını anlattı.

ORHAN: ÇÖZÜM İÇİN GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ YAPIYORUZ

Bunun üzerine devreye giren Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, daha önce bu sıkıntılar ile Marangozlar Sitesi’nde de karşılaştıklarını belirterek, bu konuyu her defasında gerekli yerlerde dile getirdiklerini belirtti. Orhan konu ile ilgili olarak ayrıca; “Bu konu ile ilgili daha önce marangozlar sitesinde de birçok soru ile karşılaştık. Biz elimizden geldikçe kurumlarımıza alımları buradan yapmalarını söylüyor ve Van’daki mobilyacılardan eksikliklerini tamamlamalarını belirtiyoruz. Bunun yanı sıra Vanlı hemşerilerimize de bu duyuruları yapıyoruz. Van’daki mobilyacılardan yararlanmalarını ve istihdamı da ona göre yapmalarını belirtiyoruz. Dışarıdan herhangi bir eleman getirilmeden Van’daki insanların kendi yatırımlarına sahip çıkmalarını ve o yatırımlardan yararlanmalarını istiyoruz. Yok, eğer Van’daki mobilyalar ve elemanlar konusunda sıkıntı yaşanıyorsa o zaman kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Ancak burada görüyoruz ki Van mobilya konusunda iyi bir yerde dışardan bir satışa ve elemana ihtiyacı yok. Bu yüzden yatırımcıların Vanlı vatandaşlarımıza istihdam sağlamaları gerekmektedir. Bizler her defasında dile getiriyoruz ve dile getirmeye de devam edeceğiz.”

TAŞERON İŞÇİLER OPERASYON KURBANI OLDU

Bir diğer esnaf ziyaretinde de taşeron işçilerin durumu ile ilgili soruları alan Gülşen Orhan, bu durum ile ilgili çalışmaların yapıldığı ancak 17 Aralık operasyonları nedeniyle sekteye uğradığını söyledi. Orhan, konuyla ilgili olarak, “17 Aralık operasyonları taşeron işçilerinin özlük hakları ile ilgili yapmış olduğumuz ve büyük bir bütçe harcanacak olan çalışmaların durmasına sebep oldu. Kültür Bakanlığının burada yapacağı çalışmaları durdu. Yani anlayacağınız biz burada ayağa kalkıyoruz, onlar bizi bastırmaya çalışıyorlar. Örnek olarak %4’e kadar düşürdüğümüz faizler 17 Aralık operasyonundan sonra %11’lere kadar çıktı. Daha sonra üzerinde yaptığımız çalışmalar neticesinde bunu %9’a kadar indirmeyi başardık inşallah daha da indireceğiz. Dış güçlerin Türkiye üzerindeki barış sürecinin başlaması ile Türkiye’deki refah yükselmesi ile bir takım engellemeler ile birlikte bu engellenmeye çalışılıyor. Gezi olayları ile başlayan bu süreç, gezi ile bu işin çözülemeyeceğini anlayanlar şimdi de 17 Aralık operasyonunu başlattılar. Buna karşı bizler başbakanımız ile birlikte ayakta duracağız. Halkımızın iradesini arkamıza alarak bu yolda yılmayacağız ve onlara karşı dimdik ayakta durup, oyunlara gelmeyeceğiz ve oyunlarını bozacağız.”

ORHAN: BU SÜREÇ NİHAYETE ERECEK

Orhan’ın bir diğer esnaf ziyaretindeki konusu ise çözüm süreci oldu. Birçok esnaf ziyaretinde çözüm süreci ile ilgili olumlu tepkiler alan Orhan, birçok esnafın süreç ile ilgili Başbakan yönelik teşekkür taleplerini de aldı. Orhan, bu konudaki sıcak ilgiden oldukça memnun kalırken, vatandaşların teşekkürüne sağduyularından dolayı teşekkür ile karşılık verdi. Orhan ziyaretlerinden birinde bir esnafın; “Bugüne kadar aldığımız en güzel haberlerden bir tanesi de 20 yaşındaki gençlerimizin ölüm haberlerinin bizlere gelmemesidir. Bu konuda Sayın Başbakanın başlatmış olduğu çözüm süreci çok önemli rol oynamaktadır.” Şeklinde yaklaşımı üzerine konuşan Orhan, bu konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi; Çözüm süreci bugün hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın gündeminde olan bir konudur. Türkiye bunu çözdüğü zaman ayağa kalkacak. Türkiye bu meseleyi masada artık konuşuyor ve çözüyor. Bu konuda hükümet herkes ile görüşürüm diyor anacak bu birilerini rahatsız ediyor. Çözüm süreci için attığımız adımların devamını getireceğiz. Bu konuda ne gezi olayları ne de 17 Aralık operasyonu gibi olayları bizi hiçbir zaman yıldıramayacak.”


Önder ALTINAL-Şehrivan


Editör: TE Bilisim