Saadet Partisi Van İl Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada partileri hakkındaki iddialara sert cevap geldi. İl Başkanlığı adına yapılan yazılı açıklamada “Bitip tükendiğimizi iddia edenlere yeniden filizlenmekte olduğumuzu gösterdik.” Denildi. 30 Martta yapılan yerel seçimlerde Van’da üçüncü parti olan Saadet partisi İl Başkanlığından sert açıklama. İl Başkanlığı adına yapılan yazılı açıklamada partileri hakkında ortaya atılan iddialara cevap vererek, partilerinin dimdik ayakta ve filizlenmekte olduğu belirtildi.

“CESUR YÜREKLERİN BİTMEDİĞİNİ GÖSTERDİK”

Saadet partisi İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Fakir bırakılmış bir halkın alın terini ve emeğini az bir değer karşılığı satın alan şehrin semiz ileri gelenlerinin dişlerinin arasından kenar mahallelere dökülen salyalı kırıntıların sandıklardan yerel iktidar olarak geri dönmesine belki engel olamadık, ama bitip tükendiğimizi iddia edenlere yeniden filizlenmekte olduğumuzu gösterdik. Alnını vakit namazlarında merkez büyük camilerin ön safında secdeden kaldırmayan, cebini banka veznelerinde faizden aldığı paralarla dolduran, paraları sayarken kirlenen ellerini abdest alarak temizlemeye çalışan konfor dünyasına demir atmış tatlı su müminlerine onurlu bir duruşun nasıl olacağını gösterdik. Emperyalizmin ileri karakolları bankaların kendi halkını sömürmesi karşısında muvazaa üzere höyküren bir kartpostaldan öteye gidemeyen Davos Vaizine medya dayatmalarına rağmen itibar etmeyen cesur yüreklerin bitmediğini gösterdik.”

“FARKI KAPATIP ÖYLE GİDECEĞİZ”

SP Van İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Militarist bir baskının kuşatma altına aldığı gerçek kahramanları az bir geçimlik dünya hayatı için terk edip küresel güçlerin medetiyle iktidara geldiklerini unutturmak için her seçim döneminde mukaddesata sarılan işbirlikçi kadronun şımarık saltanatının erimeye başladığını gösterdik. Amerika’nın, Avrupa Birliği’nin ve İsrail’in güdümünde olmanın haricinde politika üretmeyen kabız sağ siyasete kadim bir medeniyet birikiminin çıkış yolunu unutmamış iyi adamların taraftarlarının arttığını gösterdik. Bu coğrafyanın kardeş çocuklarını ırkçı emperyalist pis bir siyasetin yansıması etnik hareketlerin kucağına iten söylemlerden öte çözüm bulamayan Batılı paradigma distribütörü kadroya Yeni Bir Dünya’nın nasıl kurulacağını bilen bir ekibin iktidara yürüyüşünün ayak seslerini duyurduk.
Güçlüden yana olmayı reel politik olarak nitelendirip aşkın olanı yaşamın kıyısına iten rasyonel dervişlere örümcek ağının, güvercin yuvasının, topal bir sineğin insicamının tarihi nasıl değiştirdiğini hatırlattık. Duruşumuza dudak büküp bizi yok sayan, görmezden gelen, anketlerde diğerleri olarak ifade eden bir kısım liberal ya da ulusalcı yahut ılımlı İslamcı ama sonuçta bir kısım topyekûn işbirlikçi medyaya bu mücadelenin her daim devam edeceğini gösterdik. Sandıklar açıldığında çıkan sonuç seçim sonucudur, kimin kazandığı ise perdeler açıldığında, zaman ve mekân ayaklarımızın altından çekildiğinde belli olacaktır. Bizde kaybetmek yoktur, yine kazandık Elhamdulillah! Şimdi insanlarımıza her zaman olduğu gibi şanlı ecdadımızın iman dolu tarihini anlatacağız. Çok çalışacağız ve bir delikanlıya selam vereceğiz, bin delikanlıya esenlik dileyeceğiz. Biz böyle böyle büyüyeceğiz. Fark var ve biz bu farkı kapatıp öyle gideceğiz.”

Editör: TE Bilisim