BDP Van İl Başkanı Musa İtah, “Buradan Ferman’a sesleniyorum. Korkunun ecele faydası yok. Ferman yoktur, artık senin derdine derman. 30 Mart’ta gidicisin gidici” dedi.

Çaldıran ilçesinde 22 Şubat tarihinde AK Partililerin BDP’lilere saldırması üzerine çıkan olaylarda 4 BDP’linin silahla yaralandığı ve BDP ilçe seçim irtibat bürosunun tahrip edilmesi nedeniyle BDP Çaldıran İlçe Örgütü tarafından kınama amaçlı kitlesel yürüyüş düzenlendi. İlçe de bulunan Van Yolu Caddesi üzerin de düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katılırken Van’dan ise aralarında BDP PM üyesi Ramazan Yıldız, BDP Van İl Başkanı Musa İtah’ın yanı sıra BDP İpekyolu, Edremit, Tuşba, Muradiye ve Erciş belediye eş başkanları da katıldı.

“BÜYÜK DERSİ 30 MART’TA VERECEĞİZ”

Van Yolu Caddesi üzerinde bulunan BDP seçim irtibat bürosunda binlerce kişi ile bir araya gelen BDP’liler burada seçim otobüsü üzerinde cadde de toplanan yurttaşlara seslendi. İlk olarak konuşan BDP Çaldıran İlçe Eş Başkanı Abbas Atsak, AK Parti’nin Çaldıran’da yaşayacağı hezimetten korktuğu için provokasyonlara başvurduğunu belirtti. Atsak, “AKP bu birlikten korktuğu için halkın üzerine silahla saldırdı. Saldırıda 4 arkadaşımız silahla yaralanırken, seçim irtibat büromuz ise tahrip edildi. Ama biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. AKP’ye en büyük dersi 30 Mart’ta vereceğiz” dedi. Ardından konuşan BDP Çaldıran Belediye Eş Başkan Adayı Faruk Demir, yaşanan olayı kınayarak, AK Parti’nin Çaldıran’da kaybedeceği için bu tür oyunlara başvurduğunu dile getirdi. Halkın üzerine ateş açanların yöneticilik yapamayacağını söyleyen Demir, “Bir yandan Çaldıran halkına ateş açacaksınız, diğer taraftan Çaldıran halkından oy isteyeceksiniz. Onurlu Çaldıran halkı 30 Mart’ta bunun hesabını sandıklarda sizlerden soracaktır. Çaldıran halkı artık uyandı, artık hırsız ve talancılara oy çıkmaz” dedi.

‘FERMAN YILDIRIM SEN GİDİCİSİN’

Son olarak konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, AK Parti’ye uyarı da bulanarak, bu tür provakasyonların demokrasilerde yerinin olmadığını ve Çaldıran halkının yalnız olmadığını söyledi. Hiçbir tankın ve topun Kürt halkı karşısında duramayacağını ifade eden İtah, “Kürt halkı özgürlüğe her gün bir adım daha yaklaştığı için, belediyelerinde halk devrimi başlattığı için AKP’nin saldırılarına maruz kalıyor. Çaldıran’da da saltanatlarının artık sona ereceğini anlayan AKP’liler halkımıza saldırıp, seçim irtibat büromuzu tahrip ediyor. Bunlar piyondur, bunlar hırsızlık ve talandan nemalananlardır. Buradan Ferman’a sesleniyorum. Korkunun ecele faydası yok. Ferman yoktur, artık senin derdine derman. 30 Mart’ta gidicisin gidici” diye konuştu.

İTAH: BUNLAR PİYONDUR

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçarı’ın doğrulardan uzak bir insan olduğunu dile getiren İtah, “Ferman Çaldıran halkı artık senin fermanını yazdı. Sen Çaldıran halkına karşı silah sıkan bir piyonsun. 30 Mart’ta kadar seferberlik ruhu ile çalışıp, Çaldıran Meydanı’nda Çaldıran özerk kantonunu ilan edeceğiz. Buradan bir kez daha AKP’ye sesleniyorum. Kürt halkının hoşgörüsünü su istimal etmeyin. Ferman Yıldırım gel Çaldıran halkından özür dile. İnanıyorum bu halk sizleri af edecektir” dedi. 

Editör: TE Bilisim