AK Parti yerel seçim hazırlıklarını sürdürürken bugün açıklanan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile birlikte seçim yarışının da startı verilmiş oldu. Büyükşehirde Osman Nuri Gülaçar ile yarışacak olan AK Parti’de gözler şimdi de ilçe adaylarına çevrildi. Herkes ilçelerdeki adaylıkların açıklanmasını beklerken tıpkı Gülaçar’da olduğu gibi sürpriz isimlerin dışarıdan atanma ihtimali bir kez daha gündeme geldi. Bu iddialardan biri de bugün Gevaş ilçesi için konuşulmaya başlandı.

Başbakan Erdoğan’ın büyükşehir adayını açıklamasıyla birlikte ilçe adayları ile ilgili kulisler gündemin bir numarası oldu. Büyükşehire aday adaylığı başvurusu yapan isimlerin dışında bir isim getirerek herkesi şaşırtan Ak Parti’nin ilçelerde de aynı çalışmayı yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Özellikle Gevaş’ta aday adaylığı başvuru süresinde ismi Gevaş’ta anılan Necat Görentaş isminin bugün kulislerde Gevaş için geçtiği öğrenildi.

GÖRENTAŞ DA ATAMA İLE Mİ GELECEK?

AK Parti’nin 2011 yılındaki Genel seçimlerde 7’inci sıra adayı olan akademisyen Necat Görentaş’ın uzun süre Gevaş’ta aday adayı olacağı konuşulmuştu. Fakat Görentaş başvuru süresinin sonuna kadar böyle bir başvuru yapmamış kamuoyu bu ilçe için farklı isimleri konuşmaya devam etmişti. Özellikle Sinan Hakan ismi kulislerde Gevaş’ın en önemli adayı olarak anılırken AK Parti’nin de tercihini Hakan’dan yana kullanıldığı bilgileri kulislerde konuşulmuştu. Bu meraklı bekleyiş devam ederken Görentaş’ın kamu personelleri için son tarih olan 1 Aralık’ta istifa ettiği ve başvuru yaptığı iddia edildi. Bunun ardından Gevaş’a Görantaş mı gönderilecek soruları kafaları kurcalarken Şehrivan Gazetesi olarak Görentaş’ın kendisi ile görüştük ve adaylığı ile ilgili bu iddiaları kendisine sorduk.

GÖRENTAŞ: KESİNLİKLE İSTİFA ETMEDİM!

Adaylığı ile ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan Görentaş, istifa ettiği ve başvuru yapmak için son tarih olan 1 Aralık’ı beklediği yönündeki sorularımıza kesinlikle böyle bir durumun olmadığını belirterek, “Ben kesinlikle görevimden istifa etmedim ve Gevaş’ta adaylık da düşünmüyorum. Adım ilk zamanlarda geçmişti doğrudur ama ben aday olmayacağım. Bunu net bir şekilde söyleyebilirim. Bu konuda üniversiteye verdiğim bir istifa dilekçesi de bulunmamaktadır. Görevimin başındayım.” Şeklinde konuştum.


VEYSEL İZGİ

ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim