Seçim çalışmalarını sürdüren Gülaçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalar kapsamında sivil toplum örgütlerini, kamu kurum ve kuruluşlarını, parti teşkilatlarını ve vatandaşları ziyaret ettiklerini söyledi.

 

Gülaçar, halkın belediyeden beklentilerini dinlediklerini ve buna karşılık AK Parti belediyeciliğinin getireceği çözümleri, yenilikleri ve hedefleri paylaştıklarını ifade etti.

 

Vatandaşlarla Van'ın sorunlarını paylaştıklarını, beklentilerini dinlediklerini belirten Gülaçar, şöyle konuştu:

 

"Van'ın değişmesi, fırsatlardan en iyi şekilde istifade etmesi gerektiğini anlatıyoruz. Büyükşehir belediyesinin önemini, taşıdığı sorumlulukları ve geleceğe dair kurduğumuz hayalleri paylaşıyoruz. Sorun çok. Büyükşehir belediyesinin Van'ın şehircilik sorunlarını rahatlıkla çözebilecek bir potansiyelinin olduğunu dile getiriyoruz. Van'ın dünya şehri konumuna ulaşması için tek eksiğin 'AK Parti belediyeciliği' olduğunu dile getiriyoruz.  AK Partinin niçin olması gerektiğini dile getiriyoruz. Diğer şehirlerde 21. yüzyıl belediyeciliği icra edilirken, Van'ın niçin bundan mahrum kaldığını anlatıyor ve bu mahrumiyetin AK Partiyle giderileceğini paylaşıyoruz."

 

Büyükşehir belediyesinin çözüm sürecine ve yerel kalkınmaya hizmet edecek sorumluklarının olduğunu belirten Gülaçar, çözüm sürecinin sadece politik alanla sınırlı bir süreç olmadığını kaydetti.

 

Gülaçar, şunları dile getirdi:

 

"Bu süreç, aynı zamanda yerel ve bölgesel anlamda ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarımızı çözmemiz gereken, bu yöndeki geri kalmışlığımızdan kurtulmamız gereken toplam bir ilerleme sürecini ihtiva etmekte. Bu konuda yerel yönetimin lideri olan büyükşehir belediyesinin güçlü bir insiyatifi ve sorumluluğu var. Önümüzdeki yeni belediyecilik döneminde bu sorumluluğun altını dolduracak faaliyet ve girişimlerde bulunacağız. Bu yönde fırsat, çözüm üreten, iş ve AŞ kapısı açan, yerel dinamikleri destekleyen, yerel siyasetin tüm özneleriyle işbirliği içinde olan ve bu çizgide yerel refahı ve huzuru inşa eden öncü bir belediyeciliği icra edeceğiz.  Bu sayede yerel kalkınmaya ve çözüm sürecine omuz, güç ve enerji vereceğiz" dedi.

 

Van'ın çözüm bekleyen acil şehircilik sorunlarının olduğunu anlatan Gülaçar, ilk etapta kentin acil sorunlarını kalıcı çözüme kavuşturmak için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim