AK Parti’nin uzun süre açıklanmasını beklediği ve geçtiğimiz haftalarda başbakanın açıkladığı Osman Nuri Gülaçar haftasonu Van’a geldi. Büyük bir araç konvoyu ile karşılanan Gülaçar beşyol meydanında ilk kez halkla buluştu, ilk mesajlarını verdi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar partililerle buluştu. Günlerdir Van sokaklarında Gülaçar’ı karşılamaya hazırlanan AK Partililer Gülaçar’ı havalanında yüzlerce araçlık konvoylarla karşıladı. Havaalanından beşyol meydanına kadar yoğun bir ilgiyle karşılaşan ve halkı selamlayarak beşyol meydanına kadar gelen Gülaçar, başbakanın ismini açıklamasının ardından ilk kez Vanlılarla buluştu. Konuşmasında Kürtçe başlayan Gülaçar, yerel seçime dair önemli mesajlar verip, duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünde ağlayarak devam eden Gülaçar, onu karşılamaya gelen topluluğa hitap ederek, “Eğer siz inandıysanız biz bu şehri kazanacağız. Kimlik üzerinden sömürüye ‘ret’ diyoruz. Adaletle, doğrulukla ve dürüstlükle biz, bu şehre en doğruyu getireceğimize söz veriyoruz” dedi.

 

İLK KONUŞMAYI ARAS YAPTI

 

AK Parti İl Başkanlığı önünde düzenlenen mitinge, Vanlılar büyük katılım gösterdi. Binlerce kişinin katıldığı mitingde açılış konuşmasını yapan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, halkın gösterdiği yoğun ilgiden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Gittikleri her yerde vatandaşların, ‘Adayınız kim?’ sorusuyla karşılaştıklarını vurgulayan Aras, “Sizlerle karşılaşmış olduğumuz her mekânda, eğer iyi bir adayla gelirseniz, zafer AK Parti’nin olacaktır, demiştiniz. Biz de size söz vermiştik. Van’ın istediği, Van’ın evladı, Van’a kalbini verebilecek, hizmet edebilecek bir insanı, geçmişi pak, temiz, erdemli, her şeyden ziyadesi Allah’tan korkacak birini elbette getireceğiz, demiştik. Buradan bütün Vanlı kardeşlerimize, bütün ilçelere bir kez daha duyuruyoruz. İçinizden biri, sözünün eri, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Osman Nuri Gülaçar, size hayırlı olsun. Ben bu mahşer yerini gördükten sonra, inanıyorum ki bu mahşer, Allahın izniyle bizi doğru yola götürecektir. Zafer inananların, sizlerin, Vanlıların olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

 

BİLİCİ: 30 MART SABAHINDA GÜLLER AÇACAK

 

Mitingde bir selamlaşma konuşmasını yapan AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Gülaçar’ın; Van Büyükşehir Belediyesi’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterildiğini ifade ederek, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Çok değerli dostum ve arkadaşım olan Sayın Osman Nuri Gülaçar Başbakanımızın aday göstermesi ile Van Büyükşehir Adayı olarak gösterilmiştir. Osman Nuri Gülaçar, şahsiyetiyle, kişiliğiyle, bilgeliğiyle, adam gibi adamdır. İnşallah Osman Nuri Gülaçar, seçildikten sona siz değerli Vanlı hemşerilerinin hizmetkârı olacaktır. Sayın başbakanımızın ifade ettiği gibi, biz efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Değerli vatandaşlarım, inşallah en kısa zaman içersinde ilçe belediye başkan adaylarımız ve belediye meclis üyelerimizde belli olacak. Daha sonrasında da inşallah siz bu değerli topluluk ile birlikte kapı kapı dolaşacak ve sizlerin destekleri ile birlikte 30 Mart baharında inşallah bahar gülleri açacak ve bu güllerde Osman Nuri Gülaçar ile birlikte açacaktır. Yarınlarımız aydınlık olsun, Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

 

ÇİFTCİ: VAN ÜLKENİN KADERİNİ BELİRLEYECEK

 

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’de selamlaşma konuşmasında Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gülaçar’ın Van halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Çiftçi, “Hamdolsun ki bugün bu mahşeri kalabalıkta sizlerle birlikteyim. Aziz Vanlılar bildiğiniz gibi önümüzdeki yerel seçimler hem Van’ın kaderini belirleyeceği gibi hem de Türkiye’nin kaderini belirleyecektir. O yüzden bu seçim süreci çok önemli bir konudur. Sizler her zaman her yerde bizlere belirtiyordunuz, iyi, temiz ve dürüst bir aday olsun. Sizin bu çağrınıza dünya lideri Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da buna karşılık verdi. Ve sizlerin içinde olan, dürüst ve herkese hitap eden bir kanaat önderi olan Osman Nuri Gülaçar’ı sizler için buraya aday gösterdi. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu bölgenin hatta ve hatta bu ülkenin kaderini belirleyecek il Van’dır. Bunun yanı sıra önümüzdeki 5 yıl içerisinde yine eski günleri yaşatacak ve Van’ı en iyi yerlere getirecek en iyi kadrolar seçilecektir. Bunu Osman Nuri Gülaçar ve sizlerin dua ve desteği ile inşallah bu gerçekleşecektir. Büyükşehir adayımız Osman Nuri Gülaçar tüm Van’ımıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. 30 Mart akşamında inşallah hepimiz AK kadrolara sahip olacağız.” Dedi.

 

GÜLAÇAR İLK BULUŞMADA KÜRTÇE MESAJ VERDİ

 

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ise, konuşmasına Kürtçe başlayarak, “Sizleri Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Konuşmamın en başına anadilim olan Kürtçeyle başlamamın sebebini ifade etmek isterim. Biz bu ülkede uzun zaman dışlandık ve ikinci bir insan olarak görüldük. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve onun AK Parti hükümetleri, 10 yılda 80 yıla galebe çalacak bir devrim yaptılar. İşte bugün, dilimizi özgürce konuşabilmenin mutluluğunu yaşıyorsak, bu onların eseridir. Hakkı teslim ettikleri için sizin adınıza ve kendi adıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu camiaya hizmet etmiş ve Allah’ın rahmetine kavuşmuş insanların hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bunun dışında yine bu camiaya hizmet etmiş ve hastanelerde yatan insanlarımız var onlara da Allah’tan şifa diliyorum.” Dedi.

 

AĞLAYARAK KONUŞTU

 

Öte yandan konuşmasının bazı bölümlerinde duygulandığı izlenen Gülaçar, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmakla ağır bir yük yüklendiklerini vurguladı. Bir bölümünde ağlayarak sürdürdüğü konuşmasında Gülaçar, “Bir şehrin sorumluluğu, bir şehrin yükünü üstlendik. Biliyorum bu yük bu omuzlara ağır gelir ama eğer siz bu omuza omuz verir, bu omuza destek verirseniz Allah'ın izniyle biz bir daha kazanacağız. Eğer biz beraberce gayretli, samimi ve ihlâslı hareket edersek bu zafer Van’ın olacaktır” ifadelerini kullandı. Ülkede daha önce olan ret, inkâr ve asimilasyon politikalarının artık tarihe karıştığını da sözlerine ekleyen Gülaçar, “Dün ret vardı, inkâr vardı, asimilasyon vardı. Onların tümü bitti. Bu hükümet, bu ak kadrolar, önderleriyle, Recep Tayyip Erdoğan’larıyla bunu tarihin çöplüğüne gömdüler. Bizim şehrimizde, bizim bölgemizde devam eden bir korku duvarı, bir tehdit, bir sindirme politikası vardı. İşte bu gün bu aziz topluluk, bu duvarı yıkmak için geldi. Dünya değişiyor, Türkiye de değişiyor. Dolayısıyla Van’ında değişmesi gerekir. İstanbul’un, Ankara’nın, Kocaeli’nin Büyükşehir olduğunu gördünüz. Biz niye bir köy olarak kalalım. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli gibi olmak Van’ın da hakkıdır. Eğer siz inandıysanız biz bu şehri kazanacağız. Kimlik üzerinden sömürüye ‘ret’ diyoruz. Adaletle, doğrulukla ve dürüstlükle biz, bu şehre en doğruyu getireceğimize söz veriyoruz .” dedi.

 

Editör: TE Bilisim