İlk olarak Eş Başkan Hatice Günel TOKİ tarafından oluşturulan merkeze bağlı Yeşilköy de kadınlarla bir araya geldi. TOKİ tarafından köylüler için yapılan evlerin yurttaşlara fahiş bedele satıldığını ve yurttaşların borçlandırıldığını ifade eden köylü kadınlar, gerçek bedeli 55 bin TL olan evlerin köylülere 96 bin TL den satıldığını söylediler. AK Parti’nin bu şekilde kendilerini mağdur ettiğini belirten köylü kadınlar, konu hakkında Günel’den yardım talebinde bulundular. AK Partili Hüseyin Çelik’in kendilerine bir çok söz verdiğini söyleyen kadınlar ancak hiç birinin yerine getirilmediğini kaydederek depremden sonra köylülerin su borcunun da Van Belediye Başkanı Bekir Kaya tarafından ödendiğini söylediler.

YİĞİT: HEDEFİMİZ 14’TE 14

Daha sonra Beyüzümü Mahallesi’nde düzenlen halk toplantısına katılan Öner Yiğit ve Hatice Günel burada da yurttaşlar ile bir araya geldi. Beyüzümü Mezarlık 12 Sokakta onlarca yurttaşın katılımı ile düzenlenen toplantıda konuşan Yiğit, hedeflerinin Van’da 14 belediyenin hepsini almak olduğunu ifade eden Yiğit, belediyenin kapılarının her zaman halka açık olacağını ifade ederek, halka dürüstlükten şaşmayacaklarını söyledi. Aynı zaman da İl Genel Meclisi Eş Başkanı olan Yiğit, AK Parti ve Valiliğin 2008’de 580 köye 1 trilyon ayırdığını ancak kendilerinin 2009 da göreve geldikten sonra 580 köye 16 trilyon para ayırdıklarını ve halka hizmet götürdüklerini söyledi. Halkla beraber sorunları çözeceklerini tekrarlayan Yiğit, Kürdistan da bu seçim de yüzde 65 oy almak istediklerini söyledi.

“HALKLA BERABER YÜRÜYECEĞİZ”

Beyüzümü’nden Abdurrahman Gazi Mahallesi’ne geçen eş başkanlar burada da halk tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Eş başkanlar Yiğit ve Günel’in yanı sıra BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah ve il yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, il olarak İtah yurttaşlara seslendi ve destek istedi. İtah’tan sonra söz alan Yiğit, halkı selamlayarak başladığı konuşmasında Abdurrahman Gazi Mahallesi’nin bir halklar mozaiği olduğunu ifade ederek, belediyeyi her kesimden insanlarla beraber kuracaklarını söyledi. Halka her zaman hesap vereceklerini söyleyen Yiğit, halkla beraber yürüyeceklerini söyledi.

GÜNEL: KADINLARA HAK ETTİKLERİ DEĞERİ BDP VERİYOR

Toplantıda söz alan Eş Başkan Günel de Kürtlerin dilinin yasaklandığını ve asimilasyona tabi tutulduğun belirterek, buna karşı mücadele edeceklerini söyledi. AK Parti’nin bütün seçim çalışmasını kadınlar üzerinden yürüttüğünü ancak hiçbir mevkide kadınlara yer vermediğini kaydeden Günel, BDP olarak Türkiye de kadına gereken değeri verdiklerini söyleyerek destek istedi. 

Editör: TE Bilisim