HDP Van Milletvekili adayları, İl ve İlçe örgütleri, Belediye Eşbaşkanları seçim çalışmaları kapsamında halkla bir araya gelmeye devam ediyor. Adaylar halka yeni yaşamı anlatarak 7 Haziran için destek istedi.

 

TUŞBA

HDP-DBP Tuşba ilçe örgütleri seçim çalışmaları kapsamında, Tuşba ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla verilen yemekte bir araya geldi. 

 

Beyaz düğün salonunda verilen yemeğe HDP PM Üyesi Mustafa Avcı, HDP Van Milletvekili Adayları Yurdusev Özsökmenler, Remzi Özgökçe, HDP-DBP Tuşba ilçe yöneticileri ile 59 mahalle muhtarı katıldı. Açılış konuşmasını yapan DBP Tuşba İl Eşbaşkanı Sayım İpekten, Muhtarların kendilerine oy vereceğinden hiçbir şüphelerinin bulunmadığını, Kürtlerin AK Parti’ye vereceği her oyun bir Kürt kadının pazarda satılması anlamına geldiğini söyledi.

 

Ardından konuşan HDP Van Milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler ise, Yerel yönetimlerin en büyük ayağını muhtarların oluşturduğunu ve tek merkezde yönetilmeye çalışılan Türkiye'nin artık bunu kaldıracak durumda olmadığını söyledi. Yerelden güçlenerek genele yayılan bir hizmet mantığının daha yararlı olacağını kaydeden Özsökmenler, " Yerel yönetimlerin güçlenmesiyle herkes kendi mahallesini mahalle meclisleri ile yönetebilmelidir. Tek insan yönetimine hayır diyeceğiz. Yerel demokrasinin yereldeki halkın kendisini geliştirmesini istiyoruz.’’diye konuştu. HDP Van Milletvekili Adayı Remzi Özgökçe ise yaptığı konuşmada, HDP'nin Türkiye’nin bütün demokratik kesimlerini bünyesinde barındırdığını kaydederek, “Ekonomi de çökmüş bir AKP’nin, yoksul halkı zengin edebilme durumu yoktur. Çünkü bütün para kaçak sarayın masraflarına gidiyor. Seçimde gelip umut dağıtıyorlar, seçimden sonra umudu unutuyorlar, İstanbul’da yol yapmış gelip Van’da övüyor, sen Van’a ne yaptın onu bize söyle” dedi.

 

HDP ve DBP yöneticileri ile gönüllü çalışanların katılımıyla Şemsibey, Kalecik TOKİ, Abdurrahman Gazi ve İstasyon mahallelerinde aile ikna ziyaretleri gerçekleştirildi. Bardakçı TOKİ’de ise halk toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan, ekonomide kişi başına düşen milli gelirden şehirlerarasındaki gelir dağılımına kadar ülke ekonomisinin tamamında adaletsizlik olduğunu vurguladı. Botan, “HDP barajı geçip meclise gelirse ekonomideki adaletsizlikle mücadele etmek boynumuzun borcudur. Eğer nüfus dağılımına göre illere para aktarımı oluyorsa, neden Trabzon’a gönderilen para Kürdistan’daki beş ilin gelen parası kadardır. Kuran’la dalga geçen Bakara makara diyen adamı sarayda başdanışman yaparsan ekonominin böyle olması da doğal olur” diye konuştu.

 

SARAY

HDP Saray İlçe Örgütü tarafından düzenlenen seçim mitinginde konuşan HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan, " Recep Tayyip Erdoğan ne bir Cumhurbaşkanı ne de bir Başbakandır. Erdoğan sadece Ankara'da bir parti başkanıdır." dedi.

 

Saray'da düzenlenen mitinge HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan, DBP İl Eşbaşkanı Hamiyet Şahin, Kürdistan YNK üyesi Abdulcebbar DUHOKİ,  Saray-Özalp HDP-DBP ilçe yöneticileri,  Saray-Özalp Belediye Eşbaşkanları ve halk katıldı.

 

Miting nedeniyle Saray'a gelen HDP Milletvekili adayı Botan ve beraberindekileri Özalp'a bağlı Mollahasan köyünde halaylarla karşılandı. Konvoy HDP heyetini karşıladıktan sonra Saray'a doğru hareket etti. Kitle burada sık sık, "Biji Serok Apo" ve "Bê serok jiyan nabe" sloganları attı. Mitingde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ve çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren PKK gerillalarının fotoğrafları ve üzerinde ''Dolaşma boşuna meydan meydan barajları yıkacak selo başkan'' '' Saray halkı seninle selo başkan'' '' Saraylılar Sarayını başına yıkacak'' '' 33 kurşun katliamını unutmadık'' yazılı pankart ve dövizler açıldı.

 

Mitingde ilk olarak konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, ''Cumhurbaşkanı Kürdistan'a geldiği zaman elinde kutsal kitap Kuranı Kerim bulunduğu halde yalan konuşuyor ve İslamiyeti kendi çıkarları için istismar ediyor. Oysa AKP Hükümeti İslamiyet’in söylediklerinin tam tersini yapıyor İslamiyet’e göre israf etmek hırsızlık yapmak haramdır.  Oysaki AKP hırsızlık yapmayı iftira atmayı, yalan konuşmayı ve israfı sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayının aylık gideri 21 trilyon iken Van gibi 1 milyon nüfusa sahip olan bir ilin Büyükşehir Belediyesi aylık geliri 7 trilyon. Bu büyük bir adaletsizliktir.  İslamiyet’e göre bu yapılanlar haramdır." diye konuştu.

 

Şahin'in ardından konuşan HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan ise "Tayyip Erdoğan ne Cumhurbaşkanı ne de başbakandır. Tayyip Erdoğan sadece Ankara da parti başkanıdır. Buradan asker ve polislere sesleniyorum. Tayyip Erdoğan size hakaret ediyor. Gidin mahkemelerde hakkınızı arayın. Eğer mahkemelerde ondan yana ise 7 Haziran da HDP'yi seçin.  HDP Tüm halklar için gümbür gümbür meclise gidecek sizin de hakkınızı savunacak." şeklinde konuştu. Kürdistan YNK üyesi Abdulcebbar Duhoki ise yaptığı konuşmada : " 7 Haziran seçimleri Kürtlerin birlikteliği için Bakur'dan, Başur'a, Rojava'dan, Rojhılat'a kadar çok önemlidir. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı" dedi.

 

 

İPEKYOLU

HDP Milletvekili adayı Zozan Yeliz Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret ederek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

 

Van merkezde yapılan esnaf ziyaretine HDP Van Milletvekili adayı Adem Özcaner, DBP ve HDP ilçe yöneticileri katıldı. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılanan HDP’li aday ve beraberindekiler esnaflardan 7 Haziran günü sandık başına giderek sandıkları HDP oylarıyla doldurmalarını istedi. İpekyolu ilçesinde bir başka seçim çalışması da HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım’ın katıldığı STK ziyareti oldu. Yıldırım’a, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, HDP ve DBP İpekyolu ilçe örgütü Eşbaşkanları ve yöneticileri eşlik etti. Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odasına yapılan ziyarette HDP’li heyet oda üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Oda üyeleri adına konuşan Başkan Osman Tuncil, HDP’li heyetin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Ziyarette konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım ise,  HDP olarak her kentte olduğu gibi Van’da sivil toplum örgütü kuruluşlarıyla her zaman görüştüklerini ve kendilerini önemsediklerini söyledi. Kenti yöneten siyasetçilerin her zaman STK’ları esas alarak hep beraber kentin geleceğini inşa etmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, Van halkının 7 Haziran seçimlerinde sandıkların başına giderek sandıkları HDP oylarıyla dolduracaklarından emin olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim