Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir belediye başkan aday adayını açıklayan AK Parti'de ilçe adayların belirlenme süreci devam ediyor. Alınan bilgilere göre başta büyükşehirler olmak üzere alfabetik sıraya göre ilçe adaylarını belirleme çalışması yapan Ak Parti'de Van'ın ilçe adayları ile ilgili komisyon kararı bu hafta verilecek. Yapılan titiz çalışmaları inceleyecek olan komisyon Van adaylarını bu hafta netleştirip hafta sonuna kadar açıklayacak.

 

Ak Parti cephesinde bu gelişmeler sürerken Şehrivan yazarlarından Ömer Aytaç Aykaç, komisyonun toplanması öncesinde kulislerde adı geçen isimleri bugünkü köşesinde paylaştı. İlçe adaylarının bir kısmını paylaşan Aykaç, bir sonraki yazısında da kalan adayları duyuracağını belirtti. Aykaç köşesinde konu ile ilgili olarak şu ifadere yer verdi:

 

"Seçim dönemi tam da gazetecilerin sevdiği bir dönem. Partilerin kulisleri gazetecilerin haber malzemelerini ala bir şekilde süslemeye yetiyor.

 

Her gün yeni isimler, yeni oranlar, değişen dengeler.

 

Biz de değişen bu dengeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda da daha halk büyükşehir adayını konuşurken biz kendimizce aldığımız kulislere dayanarak bir ilçe belediye başkan adayları listesi yayınlamış kendimizce tahminlerde bulunmuştuk. Dananın kuyruğu hem AK Parti hem de BDP için de bu hafta kopuyor. Bu hafta Van ilçelerini masaya yatıracak AK Parti’de Karar Kurulu nihayi karar için hazırlanırken biz de başbakanın onay listesine gidecek isimlerle ilgili duyumlar almaya devam ediyoruz. Duyup da sizinle paylaşmamazlık da olmayacağına göre. Buyrun son aldığımız duyumlara göre oluşturduğumuz tahminlerin bir kısmını sizinle paylaşalım.

 

Malumunuz büyükşehir adaylığı için Osman Nuri Gülaçar tahminini haftalar öncesinde bilmiş ve sizlerle paylaşmıştık. Hatta Ak Parti’nin yetkili ismi yıllardır yapamadığı muhalefeti bize karşı yapmış, “bu tahminler partiye zarar veriyor” gibi bir ifadeye yer vermişti. Ama neticesinde haklı da çıktık. İlçelere gelince…

 

Edremit: Arif Öndil

Bahçesaray: Muhammed Affan Orhan

Çaldıran: Ferman Yıldırım

Gevaş: Sinan Hakan

Gürpınar: Hayrullah Tanış

 

Şimdilik bu kadar yeter. Bir sonraki yazıda Tuşba ilçesi adayını sizlerle paylaşacağız."

 

KÖŞE YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Editör: TE Bilisim