ŞEHRİVAN HABER- Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen Beşyol mitinginin hemen akabinde HDP Van final mitingini yaptı. Aynı yerde gerçekleştirilen ve büyük bir katılımın gerçekleştiği mitingde HDP’li siyasetçiler iddialı mesajlar verdi. Van için 14-0 iddiasının sıkça dile getirildiği mitingde konuşan Van büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bedia Özgökçe, “31 Mart seçimleri çok değerlidir. Kentimizi sadece 28 Eş Başkanı seçmiyoruz, biz ülkenin kaderini oyluyoruz. Biz bu ülkenin ve kentimizin geleceğini oyluyoruz. Bu ciddiyetle, önemle yaklaşıyoruz. Bu çerçevede yürüttük çalışmalarımızı, 31 Mart’ta kadar da çalışmalarımız devam edecektir. 2014 yerel seçimlerinde 14 Belediye’nin 12 belediyesi partimiz kazanmıştı. 2019 seçiminde hedefimiz tartışmasız 14-0’dır. Biz bugünden 31 Mart’ın kutlamasını yapıyoruz.” diye konuştu.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi final mitingini Van’da yaptı. Miting’de tutuklu eski HDP Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın mesajı okutuldu. Miting’de açıklamalarda bulunan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç ve HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca yerel seçimle ilgili vatandaşlara hitap etti. Yapılan konuşmalarının ardından miting müzik dinletisiyle son buldu. Mitinge, HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Batman milletvekili Feleknaz Uca, Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, İlçe Belediye Eş Başkan Adayları, DTK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DEDE: HEDEFİMİZ 14-0’DIR

Beşyol Meydan’ında gerçekleştirilen mitinge sayıda vatandaş katılırken, Mitingin açılış konuşmasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, yerel seçimlerle ilgili alanda bulunan vatandaşlara hitap etti. Dede, Dün gerçekleşen Ak Parti mitinginin farklı illerden otobüslerle insanların taşındığını belirtti. Dede, “İşte Van’ın gücü bugün burada, taşıma seçmen değil, turist seçmen değil, Van halkının gerçek iradesidir. Van halkı iradesine, partisine sahip çıkarak dimdik ayaktadır. Bu halk burada en güzel cevabı veriyordur. 31 Mart seçimleri çok değerlidir. Kentimizi sadece 28 Eş Başkanı seçmiyoruz, biz ülkenin kaderini oyluyoruz. Biz bu ülkenin ve kentimizin geleceğini oyluyoruz. Bu ciddiyetle, önemle yaklaşıyoruz. Bu çerçevede yürüttük çalışmalarımızı, 31 Mart’ta kadar da çalışmalarımız devam edecektir. 2014 yerel seçimlerinde 14 Belediye’nin 12 belediyesi partimiz kazanmıştı. 2019 seçiminde hedefimiz tartışmasız 14-0’dır. Biz bugünden 31 Mart’ın kutlamasını yapıyoruz.” diye konuştu.

ÖZGÖKÇE: OYUMUZA VE İRADEMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Bedia Özgökçe, yaklaşık üç aydır yürüttükleri seçim çalışmalarının sonuna gelindiğini ve kazanmak için gün saydıklarını belirten Özgökçe, “Bizler adil olmayan koşullar ve bin bir zorlukla çalışmalarımızı yürüttük. Bütün engellemelere, baskılara, tutuklamalara rağmen halkımız bizi bağrına bastı. El ele, omuz omuza bugünlere geldik. Çok ama çok güçlüyüz. İşte bizler gücümüzü sizlerin bu inancından alıyoruz. Bizler size yalan söyleyemeyiz. Bugün kaldığımız yerden sizlerle birlikte yeniden bir yaşamı kurmaya devam edeceğiz. Nevruz’da ve en son bugün bunun işaretini verdiniz. Bu alana sığmayan Van halkı cevabı verdi. 31 Mart’ta Van halkı yine cevabını verecektir. Bu coşkunun zafere dönüşmesi için en önemli gün sandık günüdür. Sandığa mutlaka gitmeli, oylarımızı korumalıyız. Seçmeninizin sandığa gitmesi konusunda sorumluluk üstlenmeliyiz. Sandık sonuçlarını sonuna kadar takip etmeliyiz. Oyumuza ve irademize sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

KAMAÇ: ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI YAPTIK

İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, ise yaptığı konuşmada şunlara değindi; “Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç Kürt milleti için çok önemli ve tarihi bir süreçtir. Böylesi bir süreçte Kürdistan partileri olarak ayrı durmaya hakkımız yoktu. Sizlere borcumuz var. Size, tarihe ve geleceğe olan bu borcumuzu ödemek için böylesi bir ittifak gerçekleştirdik. Ama unutulmasın ki bizim ittifakımız diğer ittifaklara benzemez. Biz eşitlik, özgürlük temelinde bir ittifak yaptık. 31 Mart seçimlerinde bunları hepsini silip geri göndereceğiz. Sandığa gideceğiz, irademizle eş başkanlarımızı seçeceğiz. Herkesin gözü Van’ın üstünde, biz 14-0 yapacağız.” dedi.

UCA: 31 MART’TA SİZİN VERECEĞİNİZ SESLE BU ÜLKENİN KADERİ BELLİ OLACAKTIR

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, uzun bir maratonun sonunda 31 Mart günü sandıklara gideceklerini kaydeden Uca, Van halkının bugün bu alanda müjdeyi verdiğini ifade etti. Uca, "Oylarımızla özgürlüğü, barışı seçeceğiz. Sizin bu gücünüzle İmralı’nın kapıları açılacak. O günler yakındır ve hep birlikte o günleri göreceğiz. 31 Mart’ta sizin vereceğiniz sesle bu ülkenin kaderi belli olacaktır.” dedi.

KAYA’NIN MESAJI MİTİNG’DE OKUTULDU

Mitingde Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya’nın mesajı okutuldu. Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi; Kaya, “Değerli Halkımız Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor, alanda bir araya gelen tüm halkımıza saygılarımı sunuyorum. Van'da bugün yaşanan tarihi anlara tanıklık edememek bizi üzse de yüreğimiz ve umudumuz sizinledir. Eminim ki renkleriniz ve sloganlarınızla yine Beşyol Meydanı'nda tarih yazıyorsunuz. Değerli halkımız önümüzde çok önemli ve kritik bir seçim var. Halkımızın kazanımlarının ayaklar altına alınmak istendiği, kayyum politikalarıyla kentlerimizin yağmalandığı ve ülkenin boydan boya faşizme boğdurulmaya çalışıldığı bir dönemde sandığa gidiyoruz. Halkımızın bin bir emek ve mücadele ile kazandığı haklarının kayyum politikalarıyla gasp edildiği böylesi bir dönemde kullanacağımız her oy bu politikalara bir tokat olacaktır. Bu politikalara karşı halkımızın mutlaka vermesi gereken bir mesaj vardır. Ve bu mesaj seçimde net ve güçlü bir biçimde ortaya çıkmalıdır. Halkımız bu politikalara öyle bir cevap vermelidir ki bir daha böyle bir gasp politikasını devreye koymaya yeltenmesinler. Halkımızın bu mesajı güçlü bir şekilde vereceğinden asla kuşkumuz yoktur. Bu seçim bu politikalara hesap sorma seçimidir. Bu seçim kayyum ve kayyum adaylarına hesap sorma günüdür. Tüm halkımızın seçimleri böyle görmesi ve bu anlamla yaklaşması gerekiyor. Değerli halkımız 2009 ve 2014 yıllarında, kesintiye uğrasa bile iki dönem bana bu görevi veren siz halkımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. İki dönem boyunca yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen siz halkımıza hizmet etmek için elimizden geleni yaptık. Eksikleriyle birlikte 2 dönem yürüttüğümüz bu görevde bize inanan, destek sunan ve gece gündüz demeden sokakta, mahalle ve kentin en ücra noktasında çalışan, emek veren her bir yurttaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki halkımız bu seçimde de büyük bir başarı ve zaferle çıkacaktır. Biz şuan rehin durumda bulunan tüm arkadaşlarınız ve yoldaşlarınız olarak sizden büyük bir zafer müjdesine geleceğine inanıyoruz. Bunu başaracağınıza asla kuşkumuz yoktur. Bu vesile 14'te 14 yapma umudunuzu ve kararlılığınızı seçim akşamı taçlandıracağınıza inanıyor. Tüm halkımızı belediye eş başkan adaylarımız etrafında kenetlenmeye ve güç vermeye çağırıyoruz. Ne olursa olsun başaracağımızdan zerre kuşkumuz yoktur. Mutlaka ve mutlaka başaracağız. Hepinize en derin saygı ve selamlarımızı sunuyor. Tüm eş başkan adaylarımıza ve halkımıza başarılar diliyoruz.” diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim