HDP seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında Van’a gelen HDP Eş Genel Başkanı veMilletvekili adayı Figen Yüksekdağ, Gürpınar’da halka seslenirken diğer adaylar ilçelerde esnaf gezileri ve halk toplantılarıyla çalışmalarını sürdürdü.

 

ERCİŞ

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa eden çok sayıda seçilmişin HDP’ye geçtiği Van’da, bu kez de AK Parti Milletvekili Adayı Ömer Çaha’nın yakınları ve akrabaları HDP’ye geçti. İlçenin Zortul (Çatakdibi) Mahallesi’nde düzenlenen törende konuşan HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Selçuk Aladağ, “Evinize hoş geldiniz. Siz geldikçe bizler güçleniyoruz. Siz geldikçe eviniz daha çok büyüyor” dedi. HDP Milletvekili Adayı Adem Özcaner ise “Dileriz ki sizlerin katılımı bütün Kürt halkına öncülük sağlar ve herkes HDP çatısı altında toplanarak güçlenir. Size müjdemizdir HDP her geçen gün büyüyor” dedi. Konuşmanın ardından söz alan köylülerden Muzaffer Çaçan, bütün Kürt halkının toplanacağı çatının HDP olacağını belirterek, herkesi HDP’ye destek vermeye çağırdı. Ahmet Çaçan ise “Bizler kendi ailemize geldik. Bu durumdan çok memnunuz” dedi.

 

Törenin ardından HDP milletvekili adayları Adem Özcaner ve Yurdusev Özsökmenler, esnaf ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi. Kanzak (Kirkdegirmen) Mahallesi Arnês mezrasını ziyaret eden Özcaner ve beraberindeki heyet, burada Seyit Haşim Arvasi’nin evine misafir oldu. Burada konuşan Özcaner, Kürtlerin bugün dindarıyla sosyalistiyle ittifak içinde olduğunda dile getirerek, kimsenin din üzerinden Kürtleri kullanmasının mümkün olmadığını kaydetti. Özcaner, “AKP’nin seçim propagandasına malzeme yapıldığı Kürtçe mealli Kuran bile arkadaşlarımız tarafından 5 yıl önce basılıp dağıtılıyordu. Hutbelerde Kürtçe hutbe okunmasının yasak olduğu bir yerde Kuran’ın Kürtçe basılmasının bahsedildiği gibi bir karşılığı olmaz” dedi. Özcaner’in ardından söz alan Seyit Haşim Arvasi ise Cumhuriyet döneminde 8 seyit dedesinin rejim tarafından idam edildiğini söyleyerek, günümüz siyasetinde eline Kuranı alarak siyaset yapanların, insanlık düşmanı IŞDİ’i savunanların İslamiyet’te yeri olmayacağını dile getirdi.

 

HDP’LİLERİN ÇALIŞMALARI KÖY ZİYARETLERİYLE SÜRÜYOR

HDP milletvekili adayları Adem Özcaner ve Yurdusev Özsökmenler Erciş ilçesinde seçim çalışmalarını mahalle ve esnaf ziyaretleri ile devam ettirdi. Ercişlilerden yoğu ilgi gören Yeni yaşamın mimarlarına Ercişliler “yolunuz açık olsun, siz olmadan olmaz” ifadelerinde bulundu. Erciş ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HDP milletvekili adayları beraberlerinden HDP Erciş ilçe eş başkanı Selçuk Aladağ, DBP Erciş ilçe eş başkanı Abdurrahman Turan ve Erciş belediyesi eş başkanları ile birlikte esnaf  ve mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

Kanzak (Kirkdegirmen) köyüne bağlı Arnês mezrasını ziyaret eden Adem Özcaner ve beraberindeki heyet burada Seyyit Hasim Arvasi’nin evine misafir oldu. Burada konuşan Özcaner, Kürtlerin bugün dindarıyla sosyalistiyle ittifak içinde olduğunda dile getirerek kimsenin din üzerinden Kürtleri kullanmasının artık mümkün olmadığını kaydetti. Özcaner, “AKP’nin seçim propagandasına  malzeme yapıldığı Kürtçe mealli kuranın bile arkadaşlarımız tarafından  beş yıl önce basılıp dağıtılılıyordu. Hutbelerde Kürtçe hutbe okunmasının yasak olduğu bir yerde kuranın Kürtçe basılmasının bahsedildiği gibi bir karşılığı olmaz” dedi. Özcaner’in ardından söz alan Seyit Haşim Arvasi ise Cumhuriyet döneminde sekiz seyyit dedesinin rejim tarafından idam edildiğini söyleyerek günümüz siyasetinde elinde kuranı alarak siyaset yapanların insanlık düşmanı IŞİD’i savunanların İslamiyet’te yeri olmayacağını kaydetti. Daha sonra bir dizi ziyarette bulunan HDP’li heyet Gölağzı Soskın (Keklikova) mahallelerinde kurulan taziyeleri ziyaret ettikten sonra Aği (Kocapınar) mahallesinde düzenlenen halk toplantılarına katildi. Heyetin akşamki ziyaretleri ise  Pay ve Êrşata Jor (Uyakarışıklı) mahallelerinde yapılan halk toplantıları ile devam etti.

 

BAŞKALE

Başkale’de 7 Haziran seçimleri öncesi çalışmaları hızlandıran HDP Şerefhan bölgesinde 17 kırsal mahalleyi ziyaret etti.

 

7 Haziran genel seçimlerine hazırlanan Halkların Demokratik Partisi Başkale de çalışmalarını hızlandırdı. HDP Başkale ilçe başkanlığı İlçe’nin 4 bölgesinden 3 bölgeyi ziyaret ettikten sonra son olarak Şerefhan bölgesinde ziyaretlerine devam ediyor. HDP heyeti Şerefhan bölgesinde ziyaret ettiği 17 kırsal mahalle de coşkuyla karşılandı. Seçim çalışmalarına HDP İlçe Eş Başkanları Gülistan Orhan ve Daştan Şimşek, Belediye Eş Başkanları Aynur Tarhan ve İhsan Güler, DBP ve HDP yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Kurdi-Der, Meya-Der, Eğitim Destek Evi ve KJA aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Çalışmalar da ilk olarak HDP İlçe Eş Başkanı Gülistan Orhan konuşarak 7 Haziran’da önlerinde çok önemli ve tarihi bir seçimin olduğunu ve HDP olarak bütün barajları aşmaya hazır olduklarını söyledi.

 

Daha sonra söz alan HDP İlçe Eş Başkanı Daştan Şimşek ise “Biz 5 arkadaşımıza söz verdik, onlardan biride Senar Yeşilırmak, inşallah sözümüzü yerine getirip Başkale de %98 rengimizi de ve sesimizi de belirleyeceğiz ve tarihi bir müjde olarak arkadaşlarımıza vereceğiz” dedi.

Belediye Eş Başkanı İhsan Güler de Kürtlerin mazlum bir halk olduğunu ve savaş istemediklerini belirterek “Sizin köyleriniz direniş köyleri, daha köylere girmeden iki üç yaşlarındaki çocuklar özgürlüğün bayrağını alıp bizleri karşılıyorlar. Çocuklar bizlerden önce özgürlüğü ilan ettiler, sizleri kutluyoruz. İnşallah bu direnişiniz Kürdistan’ın her tarafına ve diğer bütün halklara, Türklere, Lazlara, Araplara özgürlüğün ve direnişin örneği olur. Biz çok mazlum bir halkız ve artık savaş istemiyoruz, şehitlerimiz gelsin, askerler ölsün, anneler ağlasın istemiyoruz. Biz barış ve kardeşlik istiyoruz. Türkler, Lazlar, Araplar ve diğer bütün dünya halkları gibi Kürtlerinde hakları tanınsın ki diğer halklar gibi yaşayabilsin. Biz bu inançları taşıyoruz, inşallah bu seçim barışın da sebebi olacak. İnşallah Erdoğan barajın altında kalacak ve biz bütün mazlum halklar ile birlikte başaracağız ve ilerleyeceğiz” dedi.

 

İPEKYOLU

Seçimlere sayılı günler kalırken HDP Van’da sürdürdüğü seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. HDP İpekyolu İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında HDP Milletvekilli adayları Tuğba Hezer ve Adem Özcaner Lokman Hekim Hastanesi’nde bulunan hastaları ziyaret etti. Hastanede bulunan hastaları ve hasta yakınlarını ziyaret eden adaylar hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hezer ve Özcaner daha sonra hastane caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnaflar tarafından sıcak bir şekilde karşılanan adaylar 7 Haziran seçimleri için esnaflarda destek istedi. HDP’li adaylar daha sonra gittikleri bir çiçekçi dükkanında esnaf ile ayak üstü sohbet etti. Esnafın sorunlarını dinleyen HDP’li adaylara esnaf tarafından gül hediye edildi. 

Editör: TE Bilisim