Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili adayları Tuşba ve Başkale’de düzenlenen etkinliklerde halka hitap etti.

 

TUŞBA

HDP Milletvekili adayı Selami Özyaşar, HDP ve DBP Tuşba ilçe yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında marangozcular sitesi esnafını ziyaret etti.

 

Günün erken saatlerinde marangozcular sitesi esnafını ziyaret eden Özyaşar ve beraberindekiler burada esnafların sorunlarını dinleyerek, yapılacak genel seçimler için esnaflardan ve çalışanlardan destek istedi. Esnafların büyük ilgisi ile karşılanan Özyaşar ve beraberindekiler birçok iş yerinde bugüne kadar başka partilere oy veren vatandaşlar bu seçimde HDP’ye oy vereceklerinin sözünü aldı. Esnaflar ile sohbet eden ve birçok iş yerinde emekçiler ile çalışan Özyaşar bu seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek her kesimden insanların oylarına ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Özyaşar seçim beyannamelerinde özellikle sömürülen emekçilerin haklarını savunan maddeler ile beraber devlette ödenen vergilerin en asgari düzeye getirileceğini söyledi. Buradaki ziyaretlerini tamamlayan Özyaşar ve beraberindekiler daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ile birlikte Buğdaycılar sitesi esnaflarını ziyaret ederek çalışmalarını sürdürdü.

 

BAŞKALE

Kınaberoj Bölgesindeki kırsal mahallelerini ziyaret eden HDP heyeti çalışmalarını hızlandırdı. Xrabe (Örencik), Elenya (Güroluk), Ortayol (Hırısa), Kavurgalı (Heretûn), Melkawa (Aşalan), Çûx (Gedikbaşı), Bebleşin (Düztepe), Karabilya(Yolmaçayır), Kızılca (Kızılca), Geçitvermez (Kadan), Xeşenya (Bölekli), Velisak (Yerli Harman) mahallelerini seçim çalışmaları kapsamında ziyaret eden HDP’lilerhalk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Aralarında HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, HDP Başkale İlçe Eş Başkanları Gülistan Orhan ve Daştan Şimşek, Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, HDP ve DBP’li yöneticiler, Belediye meclis üyeleri, KJA, Kurdi-Der, Meya-Der yöneticilerinin de olduğu HDP heyeti çalışmalarını hızlandırdı.

 

HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan ziyaretler sırasında yaptığı konuşmasında 7 Haziran seçimlerinde kadınlara ve gençlere daha fazla iş düştüğünü belirterek “Gençlerimiz, kadınlarımız, büyüklerimizle beraber AKP’ye ve Kürt yoktur diyenlere 7 Haziran’da iyi bir cevap vereceğiz” dedi.

HDP’nin seçim çalışmaları kapsamında yaptığı kırsal mahalle ziyaretleri devam edecek

 

 

BAŞKALE DE KADIN SEÇİM BÜROSU AÇILDI

7 Haziran genel seçimler nedeniyle KJA öncülüğünde Başkale’de HDP Kadın Seçim bürosu açıldı.

 

Başkale’de KongreyaJinên Azad (KJA) öncülüğünde HDP Kadın Seçim Bürosu açılışı gerçekleştirildi. Kadınlar Kadir Saruhan Caddesi üzerinden açılışı yapılacak olan Kadın Seçim Bürosu açılışına katılmak için sabahın erken saatlerinde seçim bürosu önünde toplanmaya başladılar. Açılışa HDP milletvekili adaylarından YurdusevÖzsökmenler, DBP PM üyesi Çimen Altürk, HDP İlçe Eş Başkanı Gülistan Orhan, Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan, KJA Aktivistleri, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Açılış kurdelesini HDP Van Milletvekili Adayı Yurdusev Özsökmenler kesti. KJA ve HDP bayraklarının asıldığı açılış alanında ilk olarak HDP İlçe Eş Başkanı Gülistan Orhan konuştu. Orhan “Sizin bu kahramanca duruşunuzdan her zaman onur ve gurur duyduk. Ben Başkale’nin kahraman kadınları adına gelen misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi. Orhan’dan sonra söz alan Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan ise “Renginiz, yaşamınızla bu gün kadın özgürlük mücadelesinin adım, adım yükseldiğini tekrar gösterdiniz. Ben inanıyorum ki bu gün Erdoğan’ın kitlesi bile sizin kitleniz kadar toplanmamıştır. Büromuz inşallah Sayın Öcalan’ın ve seçimin özgürlüğüne vesile olur” dedi.

 

Van Milletvekili adayı YurdusevÖzsökmenler de yaptığı konuşmasında kadın seçim bürosu açılışına katılan kadınların coşkulu karşılamasından dolayı çok memnun olduğunu belirterek, “Gerçekten de sizin bu coşkulu karşılamanız bize güç, umut ve moral verdi ama bazılarına da muhtemelen büyük bir korku verdi. Çünkü Kürtleri ve kadınları siyaset dışı bırakmak isteyenler, meclis dışı bırakmak isteyenler, barajın altında bırakmak isteyenler, Başkale de kadınların bu coşkusu ve kararlılığı üzerinde muhtemelen büyük bir korkuya kapılacaklar” dedi.

 

ÖZSÖKMENLER: DAHA MECLİSE GİRMEDEN DİĞER PARTİLERİ DE DEĞİŞTİRDİK

HDP Van Milletvekili adayı Özsökmenler “Burada sadece bir seçimin toplantısı yok. Burada başkan Apo’nun uzun zamandır üzerinde çalıştığı kadın devriminin geldiği aşama, yükseldiği aşama var. Bu yüzden gerçekten sizlere teşekkür ediyoruz. Vefa borcumuzu bundan sonra ödeyeceğimizi söylüyoruz. Bu seçime biz kadınlar HDP ile damgamızı vurduk ve vurmaya devam edeceğiz. Kürt kadın mücadelesinin ve Türkiye kadın hareketinin mirasçısı olan HDP yarıya yakın kadın sokmaya karar verdi. Bizim bu kararımızdan sonra bütün partiler telaşa kapıldı. Onlarda birinci sıralarında kadını gösterdiler. Bakın daha iktidara gelmeden, daha meclise girmeden diğer partileri de değiştirdik, onlar da zorunlu olarak kadınlara önem vermeye başladılar. Bu işte bizim gücümüz Kürt kadını ve bütün kadınların gücü. Hayatı değiştirebiliyor, hayatı dönüştürebiliyor, yeni bir yaşamı adım, adım oluşturabiliyoruz” dedi.

 

ÖZSÖKMENLER: BİZİM GÜCÜMÜZ SİZİ AŞAR GEÇER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’a gelmesine değinen Özsökmenler “Şimdi 7 Haziran’da kadınlar meclis dışı kalsın, Kürtler baraj altında kalsın diyenlere Başkale’den bir ses verelim. Tayyip Erdoğan bu gün Van’da keşke buraya gelseydi ve sizlerin coşkusunu, kararlılığını görebilseydi. 7 Haziran’da kadınların gücü nasıl değiştirmeye yetiyorsa, o barajları yıkmaya da yetecektir. Sizin o barajlarınız biz kadınlara vız gelir vız. Bizim gücümüz sizi aşar geçer” dedi. 

Editör: TE Bilisim